Haberler

MEB'ten 2019 lise taban puanları, kontenjanlar, yüzdelik dilimler açıklaması

Güncelleme:

LGS sonuçları açıklandı. Sekizinci sınıf öğrencilerinin 1 Haziran'da girdiği Liselere Geçiş Sınavı sonuçları belli oldu. Sınav sonuçları sonrasında öğrenciler, lise taban puanları, tercih kılavuzu, kontenjanlar ve yüzdelik dilimleri araştırmaya başladı. İşte bunlar için MEB'in verdiği tarih...

Liselere Geçiş Sınavı sonuçları açıklandı. MEB tarafından 1 Haziran'da yapılan LGS sonuçları merakla bekleniyordu. Şimdi sekizinci sınıf öğrencileri ve velileri, tercihlerini yapmak için tercih kılavuzunun yayınlanmasını bekliyor. Kılavuz ile birlikte 2019 lise taban puanları, kontenjanlar ve yüzdelik dilimler belli olacak. Peki LGS tercih kılavuzu ne zaman yayımlanacak?

MEB LGS TERCİH KILAVUZU NE ZAMAN YAYIMLANACAK?

MEB, LGS sonuçları sonrasında, ortaöğretime geçiş tercih ve yerleştirme kılavuzu ve tercihlere esas kontenjan tablolarının yarın açıklanacağını duyurdu. Sınav sonuçlarına göre yerleştirme yapılacak okulların tablolarında, 2018'de o okullara yerleştirmede oluşan en düşük ve en yüksek yüzdelik dilimler de öğrencilerin tercihlerine rehberlik etmek amacıyla verilecek.

LGS RAPORUNA GÖRE MATEMATİK ORTALAMASI ÇOK DÜŞÜK!

Milli Eğitim Bakanlığının Eğitim Analiz ve Değerlendirme Raporları Serisinin yedincisinde "2019 Ortaöğretim Kurumlarına İlişkin Merkezi Sınav" ele alındı. Bu raporda, 2019 Ortaöğretime Geçiş Sınavı'na giren öğrencilerin sınav performansları incelendi ve detaylı analizler yapıldı.

Rapor sonuçlarına göre en yüksek ham puan ortalaması 11,75 ile Türkçe olurken en düşük ortalama ise 2,88 ile Matematik oldu. Sayısal bölümde boş bırakılan soruların çokluğuna dikkat çekildi. Bu sene yapılan bir değişiklikle sayısal bölüm için verilen süre 20 dakika artırılmıştı.

Kaynak: Haberler.com / Eğitim

Haberler

Bakmadan Geçme

Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title