Haberler

Kurallara uymayan müşteriler esnafı esprili notlara yöneltti: Maske takmayan müşterilere küsülecek ve itinayla trip atılacaktır

Güncelleme:

Kocaeli'nde maskesiz müşterilerine laf anlatamayan bir restoran sahibi, dükkanının camına "Maske takmayan müşterilere küsülecek ve itinayla trip atılacaktır" gibi esprili dille yazılmış notlar astı. İşletme sahibi, notları astıktan sonra artık maskesiz müşteri gelmediğini söyledi.

Kocaeli'nin Başiskele ilçesinde, fast food restoran sahibi Mert İslam Metin (27), maske takmayan müşterileri için cama, "Maske takmayan müşterilere küsülecek ve itinayla trip atılacaktır", "Bana bir şey olmaz, Ameriganın oyunu bunlar demeyiniz" yazıları astı. Yazıları astıktan sonra maskesiz gelen müşteri olmadığını söyleyen Metin, "Demek ki insanların gözüne sokmak gerekiyormuş" dedi.

İLGİNÇ NOTLAR ASTI

Başiskele Yuvacık'ta bulunan fast food restoranın sahibi Mert İslam Metin, maskesiz gelen müşteriler ile başa çıkamayınca ilginç bir yola başvurdu. Metin, restoranının camına, "Maske takmayan müşterilere küsülecek ve itinayla trip atılacaktır", "Kim görecek bu saatte, bana bir şey olmaz", "Ameriganın oyunu bunlar demeyiniz", "Arabada unutulan maskelerden müessesemiz sorumlu değildir" yazıları astı.

"İNSANLARI UYARMAKTAN YORULDUK"

Yazıların işe yaradığını, restorana gelen müşterilerin artık maske kullanımına dikkat ettiğini ifade eden Mert İslam Metin, şunları söyledi: "Nisan ayından beri pandemi sürecindeyiz, bu sürecin bize büyük eksileri oldu maalesef. İşletme açısından düşünecek olursam, halk boşladı ama işletmeler daha sıkı tutmaya başladı. Bunun en önemli nedeni de para cezası. İşletmeler de para cezası yiyor, vatandaşlar da para cezası yiyor. İnsanları uyarmaktan yorulduk. En sonunda kavga aşamasına gelindiği için bu yönteme başvurdum.

"İLGİ GÖRECEĞİNİ BEKLEMİYORDUM"

Uyarılarımız yanlış anlaşıldığı için esprili bir dil kullanmaya çalıştım. Sosyal medyada bu kadar ilgi göreceğini tahmin etmiyordum. Sinir anımda aklıma gelen cümlelerdi bunlar. İnsanları kırmamak, ne yardan ne serden geçerim diyerek böyle bir dil kullandım."

"ASTIKTAN SONRA MASKESİZ İNSAN BULAMADIK"

Birçok işletmenin bu konuda mağdur olduğunu belirten Metin, "Yazıları astıktan sonra bir tane maskesiz insan bulamadık. Yazılarımız dikkate alınmış. Demek ki insanların gözüne sokmak gerekiyor. Biz isteriz ki bu süreci mutlu bir şekilde atlatalım. Kendilerini korumazlarsa da bizleri korusunlar. Bizim gibi birçok işletme olduğuna eminim, belki onların sesi olabiliriz" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

İntegral kaldırıldı mı? İntegral müfredattan çıkarıldı mı? Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı?
500

Yorumlar (4)

meczup:

ben şahsen dışarıda maske takmıyorum esnaflara bakıyorum kiminde yok çoğu çene altında geçen bir dükkana girdim adam maskesizdi bana masken nerede dedi bende ona senin maskenin yanında dedim bir şey diyemedi sözün özü maske ancak herkes takarsa koruma sağlayabilir çünki bilim insanları ve vatandaşlar alıp satılan metaryellerden temas edilen yerden bulaşma riskini öne çıkarmıyor kafayı maskeye takmışlar mesafe ise yirmi milyonluk şehirde ancak sokağa çıkma yasağı olursa olur yoksa imkansız

1
9
yanıtYanıtla
Hülya:

Maske tak!!! Kimseye de yaklaşma!

yanıt3
yanıt0
Doktor.Yakını:

Sizin gibi insanlar dan kutulmanin tek yolu bir an önce korona olup bu diyardan göçmenizi izlemek. Birde utanmadan maske takmıyorum diyor sebeb esnaf takmıyormus maske takmayanlar bu ülkede fazlaliktir. Bir an önce temizlenmelidir takmayani görürseniz doğrudan koronali hastanın yanına koyun bakalım kendine ne kadar güveniyor...

yanıt11
yanıt1
Cahil Adam:

Sonuna kadar destekliyorum seni. Takma maske. Çok doğru yapıyorsun. Sen ve senin gibileri çok seviyorum. Tez yoldan hastalanıp ölün de sizin gibi cahillerden kurtulalım çabucak.

yanıt36
yanıt6
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title