Haberler

    Maserati, Asla Elektrikli Araç Markası Olmayacağını Açıkladı

    Maserati, son model araçlarının elektrikli versiyonlarını çıkarmaya hazırlansa da hiçbir zaman Tesla gibi sadece elektrikli araçlar üzerine yoğunlaşan bir firma olmayacak. Maserati'nin Kuzey Amerika Şefi Al Gardner, Motor Trend'e verdiği röportajda "Bu, yanmalı motorlara ihtiyacı olan bir marka. Taze heyecanlara ihtiyacı var" dedi.

    Otomotiv endüstrisinde durumların oldukça çabuk değişiklik gösterdiği düşünülünce Gardner'ın bu açıklaması oldukça iddialı ancak bu konuda yalnız da değil. Porsche'nin CEO'su Oliver Blume, Kasım ayında 911'in asla elektrikli araç olmayacağını söylemişti.

    Maserati, Levante SUV, Ghibli ve Quattroporte'nin elektrikli versiyonlarını 2022 yılı sonuna kadar çıkarmayı planlıyor. İtalyan firma ayrıca GranTurismo'yu, 2014 model spor araç Alfieri konseptiyle değiştirmeyi de düşünüyor. Şirketin çıkaracağı bu aracın da elektrikli versiyonu olacak.

    Bu modellerde bulunacak olan elektrikli güç aktarım mekanizması Maserati Blue olarak da biliniyor. Bu sistem, üç elektrik motorundan ve 800 volt batarya teknolojisinden oluşuyor. Gelecekteki tüm Maserati modelleri, benzinli motorunun yanı sıra takılabilir hibrit güç aktarım mekanizmasını da içerisinde barındıracak.

    Ancak şirketin, elektrikli araç üreten bir marka olup olmamasından daha önemli problemi bulunuyor. İtalyan şirketin satışları 2019'un ilk çeyreğinde, geçtiğimiz seneye göre %41 düşüş yaşadı ki 2018'de de %28'lik bir düşüş yaşamıştı.

    Kaynak: WebTekno / Teknoloji

    Kuzey Amerika Nicola Tesla Maserati Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title