Haberler

Mardin Valiliği, Tutuklu Hdp'li Vekili Protokol Listesinden Çıkarınca Konu İçişleri Bakanlığına...

MARDİN Valiliğinin resmi internet sitesindeki protokol listesinde, tutuklu HDP Milletvekili Gülser Yıldırım'a yer verilmemesi, HDP'nin diğer Milletvekili Ali Atalan tarafından yazılı soru önergesi ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya soruldu.

HDP Mardin Milletvekili Ali Atalan, İçişleri bakanı Süleyman Soylu'nun yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, Mardin Valiliği'nin resmi internet sitesi olan mardin.gov.tr'deki 'Milletvekillerimiz" başlıklı sayfada, Mardin milletvekillerinin listelendiğini belirtirek, "En son 18 Ağustos 2016 tarihinde güncellendiği anlaşılan sayfada listelenen milletvekilleri arasında Halkların Demokratik Partisi (HDP) Mardin Milletvekili Sayın Gülser Yıldırım'a yer verilmediği tespit edilmiştir" dedi. HDP'li Atalan'ın halen hakkında yürütülen soruşturma kapsamında tutuklu olan HDP'li Milletvekili Yıldırım ile ilgili Bakan Soylu'dan yanıtlamasını istediği sorular şöyle:

"Mardin Milletvekili Sayın Yıldırım'a uygulanan bu ihlal hakkında bilginiz var mıdır? Sayın Yıldırım'a yapılan bir ayrımcılık değil midir? 24., 25. ve 26. dönem TBMM'ye halkın oylarıyla Milletvekili seçilmiş Sayın Yıldırım'a, Mardin Valiliği'nin resmi internet sitesinde yer verilmemesinin sebebi nedir? Söz konusu durum sebebiyle ilgili kişiler hakkında bir soruşturma açmayı düşünüyor musunuz? Söz konusu internet sayfasındaki ve Mardin Valiliği'nin protokol listesindeki isimlerin sıralaması hangi kriterlere göre yapılmıştır? Seçilmişlerin, atanmışlar tarafından yok sayılması; milletin seçtiği vekillerin atanmış bürokratlar tarafından devletin resmi sayfalarında gösterilmemesi sizce doğru mudur?"

- Mardin

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Halkların Demokratik Partisi Süleyman Soylu Ali Atalan Mardin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title