Haberler

Mardin'deki Patlamada Ölen Tır Sürücüsü Şanlıurfa'da Defnedildi

Mardin’deki patlamada ölen TIR sürücüsünün cenazesi Şanlıurfa’ya getirilerek Cuma namazından sonra defnedildi.

Mardin'deki patlamada ölen TIR sürücüsünün cenazesi Şanlıurfa'ya getirilerek Cuma namazından sonra defnedildi.

Mardin'in Ömerli ilçesinde PKK'lı teröristler tarafından İlçe Jandarma Komutanlığı'na bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda hayatını kaybeden TIR sürücüsü Halil İbrahim Sevimli'nin (39) cenazesi Şanlıurfa'ya getirilerek Cuma namazının ardından Harrankapı Mezarlığında defnedildi.

TABUTA TÜRK BAYRAĞI ÖRTÜLDÜ

Türk bayrağına sarılı tabutun başında dua eden yakınları teröre lanet okudu. Eyyübiye ilçesinde bulunan Hacı Lütfullah camisine getirilen tabuta yakınları tarafından Türk bayrağı örtüldü.

GERİDE HAMİLE BİR EŞ VE 3 YETİM ÇOCUK BIRAKTI

Patlamada hayatını kaybeden şoförün iki oğlu cenazeye getirilirken 4 aylık hamile eşi Zeliha ve 4 yaşındaki oğlu Ahmet Efe ise cenazeye getirilmedi. Cuma namazını amcaları Ahmet Sevimli ile birlikte kılan 13 yaşındaki Yaşar ve 11 yaşındaki Abdulsamet, daha sonra da cenaze namazını kıldı. Babasının tabutunun başında uzun süre bekleyen Abdulsamet ise herkesi duygulandırdı. Kardeşini teröre kurban veren Ahmet Sevimli, "Terörün bitmesi en büyük isteğimiz. Bitsin artık bu terör, lanet gelsin" diyerek tepki gösterdi. Cenaze namazının ardından omuzlara alınan tabut, Harrankapı Mezarlığına götürüldü. Kalabalığın arasında babalarının tabutuna bakan Abdulsamet ve Yaşar'ı ise yakınları teselli etmeye çalıştı. Mezarlığa götürülen cenaze gözyaşları içinde defnedildi.

BABASI VEFAT EDİNCE ONUN MESLEĞİNİ SEÇTİ

Mardin'in Ömerli ilçesinde düzenlenen bombalı saldırıda hayatını kaybeden Halil İbrahim Sevimli'nin babası Mehmet Sevimli'nin de kamyon şoförü olduğu öğrenildi. 5 yaşından itibaren babasının yanında yakın yerlerdeki seferlere çıkmaya başladığı öğrenilen Halil İbrahim Sevimli'nin 10 yaşına kadar babasıyla birlikte seferlere çıktığı belirtildi. 1987 yılında babası vefat edince iki abisiyle birlikte çalışmak zorunda kalan Sevimli'nin, bu yüzden okula da gidemediği ifade edildi. 18 yaşında ehliyetini alan Sevimli, babası gibi şoförlük mesleğini seçti. TIR şoförü olan baba Mehmet'in vefat etmesi üzerine 3 erkek çocuğu yetim kaldı. Halil İbrahim Sevimli de vefat edince babası gibi geride 3 yetim erkek çocuğu bıraktı. - ŞANLIURFA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ahmet Sevimli Şanlıurfa Ömerli Mardin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title