Haberler

Mardin'de Turizm Sezonu 'Sıla' Dizisi Oyuncularının Katılımıyla Açıldı

Mardin'de Turizm Sezonunun ve 'Turizm Haftası'nın Açılışını Atv Televizyonu'nun Sevilen Dizisi 'Sıla' Ekibi ve Gürcistan Halk Dansları Topluluğu'nun Katılımıyla Yapıldı.

Mardin'de turizm sezonunun ve 'Turizm Haftası'nın açılışını ATV Televizyonu'nun sevilen dizisi 'Sıla' ekibi ve Gürcistan Halk Dansları Topluluğu'nun katılımıyla yapıldı.

Mardin'de Gürcistan Halk Dansları Topluluğu eşliğinde tarihi Postane binası önünde düzenlenen turizm yürüyüşü ile başlayan 'Turizm Haftası' kutlama etkinlikleri şehrin tanıtımına katkı sağlayan Sıla dizisi ekibine plaket verilmesi ile devam etti.

Cumhuriyet Meydanı'nda Gürcistan Halk Dans Topluluğu'nun gösterisiyle başlayan törene Mardin Vali Vekili Niyazi Ulugölge, Belediye Başkanı Metin Pamukçu, Sıla dizisi yönetmeni Gül Oğuz ve oyuncular katıldı. Törende daha sonra kentin tanıtımına yaptıkları katkında dolayı Sıla dizisinin yönetmeni Gül Oğuz, oyuncular Mehmet Akif Alakurt, Zeynep Eronat, Tayanç Aydın, Namık Kemal Yiğittürk, Muhammed Cangöre, Cansu Dere, Menderes Samancılar'a birer plaket verdiler. Sıla'nın yönetmeni Gül Oğuz'a plaketini Vali Vekili Ulugölge, 'Boran Ağa' karakterini canlandıran Mehmet Akif Alkurt'a ise plaketini Vali Yardımcısı Osman Nuri Canatan verdi. ATV Televizyonu adına Nalan Yetimoğlu'nun plaketini Yönetmen Gül Oğuz aldı. Sıla dizisi ekibinin oyuncuları daha sonra 'Turizm Haftası' nedeniyle düzenlenen şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere hediyelerini verdi.

Yönetmen Gül Oğuz ve oyuncular daha sonra havaya barış ve özgürlüğü temsil eden beyaz güvercin bıraktı. Yönetmen Oğuz, Sıla'nın Mardin turizmine katkısının göz ardı edilmemesi gerektiğini belirterek, "Mardin'de havaya saldığımız güvercinlerin bütün dünyaya barış ve huzuru getirmesini diliyoruz. Bizler burada sadece Mardin'de değil tüm bölgeye hitap ediyoruz. Biz bu bölgeye alıştık, bölgede bize alıştı. Artık yabancılık çekmiyoruz. Sıla dizisinin bu bölgeye katkıları sadece bununla kalmayacaktır, devam edecektir. Bizi bu plaketle onurlandıran herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Törende halkın yoğun ilgisi ile karşılaşan ve dizinin 'Boran Ağa' karakterini canlandıran Mehmet Akif Alkurt ise, "Umarız uçurduğumuz güvercinler kadar özgür, mutlu ve huzurlu oluruz" diyerek güvercinlerin yerinde olmak istediğini söyledi.

Mardin Anadolu Öğretmen Lisesi'nin Cumhuriyet Meydanı'nda hizmete soktuğu Turizm Enformasyon Bürosu da Sıla dizisi ekibinin katılımı ile düzenlenen bir törenle hizmete açıldı. Bu arada İstiklal Marşı'nın okunması sırasında Gürcistan Halk Dansı Topluluğu'nda 'Hazır ol'a geçmeyen Gürcü çocuğun Gürcü öğretmeni tarafından azarlanması dikkat çekti.

(MNG-ZG-CMH-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title