Haberler

Mardin'de Doktorun Darp Edildiği İddiası

Mardin'de, Aile Sağlık Merkezi'nde görevli bir doktorun hasta yakınları tarafından darp edildiği iddia edildi.

Ortaköy Mahallesi'nde bulunan Aile Sağlık Merkezi'nde görevli doktor Osman Sağlam'ın, hasta yakınları tarafından darp edildiği iddia edildi. Mardin Tabip Odası, SES Mardin Şubesi ve Mardin Aile Hekimleri Derneği üyeleri, Halk Sağılığı Müdürlüğü önünde saldırıyı protesto etti.

"CAN GÜVENLİĞİMİZİ SAĞLAYIN"

Açıklama yapan SES Mardin Şube Başkanı Ufuk Altıntaş, sağlık çalışanlarına şiddet uygulamanın bir kültüre dönüştüğünü söyledi. Son olarak Ortaköy Mahallesi'nde Dr. Osman Sağlam'ın hasta yakınları tarafından darp edildiğini öne süren Altıntaş, "Sağlıkta şiddet ile sorunlar çözülemeyecektir. Meslektaşlarımıza geçmiş olsun diyor ve çalışma koşulları ile çalışma güvenliğinden sorumlu olan yönetenlere sesleniyoruz, can güvenliğimizi sağlayın" dedi.

Mardin Tabip Odası Başkanı Kamiran Yıldırım ise iyi niyetli doktorların, bilgi birikimleri ile hastalara hizmet etmeye çalışırken şiddetle karşılaşmalarının kendilerini üzdüğünü kaydetti.

Dr. Osman Sağlam ise yaşananları şöyle anlattı:

"Olay aslında nasıl ve ne şekil olduğunun ötesinde, doğrudan şahsıma olduğunu düşünmüyorum. Bugün bana, yarın bir başkasına olabilir. 1-2 yıl önce katledilen bir arkadaşımız var. Bir sürü arkadaşımız bir şekilde şiddete uğruyor. 12.30 gibi tamamen dinlenme zamanımızda, yemek yediğimiz zamanda kapı kırılır gibi çalındı. Ben, hemşire hanım ve öbür arkadaşlar yemek yiyorduk. Kapıyı açtığımda bir adet iğnenin olduğunu duyduğumda, ben de buranın resmi bir kurum olduğunu, belirli saatlerde dinlenme saatlerinin olduğunu, 13.30'dan sonra gelmeleri gerektiğini söyledim. Şahıs da bunun üzerine, 'Hayır sen istediğim zaman bu kapıyı açmak zorundasın, ben istediğim zaman gelir bu hizmeti alırım' dedi. Ben de öyle bir şey olmadığını, bir kuruma gidildiğinde saat 12.30'da içeri giremeyeceğini söyleyerek kapıyı kapattım. Kapıyı kapatınca hakaret etti. Biraz hakaret ediciydi. Ben de kapıyı açarak hakaret etmek zorunda değilsin dedim. Onun üzerine fiziki bir arbede oluştu. 2 kişi bana karşı saldırdı. Sadece ayağım değil, yüzüme de darbe aldım. Etrafta toplanma olması üzerine kapıları kapattık. O anda levye alma girişiminde olabilirlerdi, çünkü arabalarına koştuklarını gördük. O anda biz can güvenliğimizden dolayı kapıyı kapatarak, emniyete haber verdik. Eş dosta haber vermedik, çünkü oradaki grubun karşısına bir grubu çıkarmak doğru değildi. Ondan sonra hastaneye geldik. 10 günlük rapor aldım." - MARDİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Osman Sağlam Altıntaş Mardin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title