Haberler

Mardin'de 1,2 Milyar Liralık Yatırım Yapıldı

Mardin Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Vali Mustafa Yaman, "Bakanlıklarımızın desteği ile 2017 yılında 1 miyar 200 milyon lira yatırım yaptık." dedi.

Mardin Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Vali Mustafa Yaman, "Bakanlıklarımızın desteği ile 2017 yılında 1 miyar 200 milyon lira yatırım yaptık." dedi.

İçişleri Bakanlığınca kanun hükmünde kararname (KHK) kapsamında görevlendirme yapılan Mardin Büyükşehir Belediyesince Söğütlü, Acırlı, Çavuşlu, Düzova ve Gelinkaya mahallelerinde asfaltlanması tamamlanan 171 kilometre yolun açılışı törenle yapıldı.

Yaman, Gelinkaya mahallesinde düzenlenen törende, Mardin'in hikayesini hep birlikte yazdıklarını belirterek, Cumhurbaşkanı, hükümet ve kentteki her kesimden destek aldıklarını söyledi.

Mardin Büyükşehir Belediyesi'ni 650 milyon lira borç ile devraldıklarını kaydeden Yaman, "90 milyon lirasını ödedik. 470 milyon lira Büyükşehir Belediyesi olarak hizmet ettik. Bakanlıklarımızın desteği ile 1 miyar 200 milyon lira yatırım yaptık. Çalışmalarımıza devam ediyoruz." dedi.

Yaman, 2018 yılının programını şimdiden yaptıklarını, yol çalışmalarında çıtanın yükseldiğini aktararak, 2018 yılında yeni rekorlar kırarak sıcak asfaltta zirve yapacaklarını vurguladı.

Kentte 100 taziye evi yapmak için ihale yaptıklarını bildiren Yaman, şehirde kapı kapı dolaşarak vatandaşların sorunlarıyla birebir ilgilendiklerini kaydetti. Yaman, şöyle devam etti:

"Girmediğimiz ev kalmayacak. Dokunmadık gönül bırakmayacağız diyerek kapı kapı geziyoruz. Cumhurbaşkanımız artık bu ülkede hiç kimse kimsesiz kalmayacak demişti. Biz de o doğrultuda çalışıyoruz. Bu vesileyle Sayın Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza, hükümetimize, devletimize, kaymakamlarımıza ve bizlere her zaman destek olan hemşehrilerimize teşekkür ediyoruz."

AK Parti Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu da "Bugünün benim için duygusal anlamı var. Hayatım Gelinkaya'da başladı ve eğitim hayatımın bir kısmını bu köyde geçirdim. Bugün bu nedenle heyecan duyuyorum. Buraların daha büyük hizmetlere layık olduğunu biliyoruz ve bunun için çaba veriyoruz." diye konuştu.

Mardin'de bazı belediyelerin yapılan görevlendirme ile yönetildiğini anlatan Miroğlu, şöyle konuştu:

"Bu belediyeler, seçimler ile gerçek sahipleri olan partili belediyelerimizle buluşacak. Sayın Valimiz bir yandan Valilik bir yandan da çok kötü bir şekilde teslim aldığı belediyeyi hizmetleri ile mutlu eden bir validir. Devlet hafızasına geçecek bir çalışma yapmaktadır."

AK Parti Mardin İl Başkanı Nihat Eri ise Mardin'in muhteşem yollara kavuştuğunu, vatandaşın daha önce hayal edemediği yollara kavuştuğunu dile getirdi.

Törene, Mardin İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yusuf Kenan Topçu, İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, daire başkanları, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Gelinkaya Söğütlü Acırlı Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek? AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta? 23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title