Haberler

Mardin: Cumhurbaşkanlığı Seçimi Tartışmaları

Partisinin İlçe Kongrelerine Katılmak Üzere Mardin'e Gelen Anavatan Partisi Genel Sekreteri ve Mardin Milletvekili Muharrem Doğan, Cumhurbaşkanını Doğrudan Halkın Seçmesi Gerektiğini Savunarak, "Biz Anavatan Partisi Olarak Cumhurbaşkanının Ortak Bir Uzlaşı Sonunda Seçilmesi Taraftarıyız" Dedi.

Partisinin ilçe kongrelerine katılmak üzere Mardin'e gelen Anavatan Partisi Genel Sekreteri ve Mardin Milletvekili Muharrem Doğan, cumhurbaşkanını doğrudan halkın seçmesi gerektiğini savunarak, "Biz Anavatan Partisi olarak cumhurbaşkanının ortak bir uzlaşı sonunda seçilmesi taraftarıyız" dedi.

Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde düzenlenen parti kongresine kalabalık bir partiliyle katılan Milletvekili Doğan, cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde Meclis'i baskı altında tutmak için kurulan Ulusalcı Platform'a tepki gösterdi. Türkiye'ye geçmişte yaşanan demokrasi dışı yöntemlerin büyük bir zarar verdiğini söyleyen Doğan, Kanal Türk'ün sahibi Tuncay Özkan, Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Başkanı emekli Orgeneral Şener Eruygur ile Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Başkanı Derviş Günday'ın öncülük ettiği oluşuma destek vermeyeceklerini belirtti. Doğan, "Hiç kimse cumhurbaşkanlığı seçimini bahane edip demokrasiye gölge etmesin. Biz dün olduğu gibi bugün de yarın da bu tür platformların karşısında olacağız" dedi.

Halkın dörtte üçünün destek vermediği bir partinin cumhurbaşkanını seçmesinin doğru olmadığını savunduklarını söyleyen Doğan, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

"Biz Anavatan Partisi olarak cumhurbaşkanının ortak bir uzlaşı sonunda seçilmesi taraftarıyız. Bu konuda ne AK Parti'nin tek başına buyruk hareket ederek cumhurbaşkanını seçmesini ne de cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde Meclis'i baskı altında tutmak için kurulan Ulusalcı Platform'u etik bulmuyorum. Bizim için kimin cumhurbaşkanı olacağı önemli değil. Önemli olan AK Parti'nin temsil yetersizliğidir. AK Parti, yüzde 25 ile halkı temsil edemez. Yoksa Cumhurbaşkanı olacak kişinin eşinin başörtülü olması bizim için önemli değil. Biz öncelikle cumhurbaşkanını yine cumhur yani halk tarafından seçilmesi taraftarıyız. Bu konuyu defalarca gündeme getirmemize rağmen ne CHP ne de AK Parti bize destek vermedi. CHP'nin sine-i millete gitmesi durumunda biz de onları yalnız bırakmayarak destekleyeceğiz. Yok eğer bugün AK Parti, cumhurbaşkanın halkın seçmesini isteyip karar verirse biz Anavatan Partisi olarak onlara da destek vermeye hazırız. Bizim amacımız sorunları dile getirmek değil aynı zamanda sorunla birlikte çözüm de geliştirmektir."

Kongreye katılan Anavatan Partisi MKYK üyesi ve eski milletvekili Ömer Ertaş ise yaptığı konuşmasında, iktidara mensup bölge milletvekillerinin bölge sorunlarını meclise taşımadıklarını savundu. Anavatan Partisi İl Başkanı Süleyman Çelik ise, göreve geldikleri dönemde iktidarın nimetlerinden yeteri kadar faydalanamayan Mardin'i bölgedeki stratejik konumu itibarıyla hak ettiği yere getireceklerini söyledi.

Nusaybin İlçe Kongresi'ne tek aday olarak katılan eski ilçe başkanı Osman Doğru, 220 oyla tekrar başkanlığa seçildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title