Haberler

Mardin: Anavatan Partisi'nden Koruculuk Sistemine Çözüm Talebi

Anavatan Partisi Genel Sekreteri Muharrem Doğan, devletin Güneydoğu ve Doğu Anadolu Bölgesi'nde devam eden terör olaylarının önüne geçmesi için 1985 yılından bu yana sürdürdüğü geçici köy koruculuğu uygulamasına bir çözüm getirmesinin gerekli olduğunu söyledi.

Anavatan Partisi Genel Sekreteri Muharrem Doğan, devletin Güneydoğu ve Doğu Anadolu Bölgesi'nde devam eden terör olaylarının önüne geçmesi için 1985 yılından bu yana sürdürdüğü geçici köy koruculuğu uygulamasına bir çözüm getirmesinin gerekli olduğunu söyledi.

Partisine katılan yeni partililer için Mardin'de düzenlenen rozet takma töreninde bir konuşma yapan Anavatan Partisi Genel Sekreteri Doğan, koruculuk sistemin bugün gelinen noktada bütün çarpıklığıyla ortaya çıktığını ve devletin koruculuk sisteminde suç işlediğini ileri sürdü. Geçici köy korucularıyla ilgili daha sağlıklı yasal düzenlemelerin yapılması gerektiğini savunan Doğan, "Yeni düzenlemeler sadece geçici köy korucularıyla eş ve çocuklarının sağlık harcamalarının karşılanması, bunların yeşil kart uygulamasından yararlanmalarını sağlamaktan ibarettir. Bu düzenleme kalıcı ve sağlıklı bir düzenleme değildir. Bugün devlet geçici köy korucuları için aylık 390 YTL'lik bir ödeme yapmaktadır. Ama bu ödemeyi yaparken bunların sosyal güvenlikleri için gereken sosyal sigorta primlerini yatırmamaktadır. Bu uygulama Anayasaya ve Uluslararası Çalışma Örgütü'nün belirlediği normlara açıkça aykırıdır" dedi.

1984 yılından itibaren İçişleri Bakanlığı'nın onayıyla 22 ilde 65 bin 809 geçici köy korucusunun görevlendirildiğini belirten Doğan, "Geçici köy korucularının bugüne kadar yürütülen terörle mücadele faaliyetlerinde fevkalade başarılı katkıları olmuştur. Terörle mücadelede bugüne kadar bin 332 geçici köy korucusu şehit olmuştur. Ancak geçici köy korucuları, bugüne kadar herhangi bir sosyal güvenlik kurumuna bağlı olmamalarından dolayı mağdur durumdadır. Bu nedenle korucuların öncelikle sağlık ve tedavi güvencesine kavuşturulması gerekmektedir. Geçici köy korucuları bağımsız çalışanlar olmadıklarından Bağ-Kur'la irtibatlandırılarak sosyal güvence altına alınmaları sağlanamamaktadır. Ayrıca, geçici köy korucularının daha önce hiçbir sosyal güvenlik kurumuyla ilişkilendirilmiş olmamaları nedeniyle, Emekli Sandığı, SSK gibi kurumlarla irtibatlandırılarak sağlık ve tedavi güvencesi altına alınmamış. Bu da bütün korucularımızı mağdur duruma düşürmüştür" şeklinde konuştu.

Anavatan Partisi Mardin İl Başkanı Süleyman Çelik, yıllardır devletin yanında güvenlik güçleriyle omuz omza terör örgütüne karşı mücadele veren geçici köy korcularının para için değil, vatan ve bayrak için savaştıklarını söyledi. Çelik, geçici köy koruculuğu yapanların eskiden üretim yapan çiftçiler olduğunun altını çizerek, "Ancak, bugün için eski mesleklerine geri dönemedikleri ve eski ekonomik durumlarının gerisinde oldukları için kesinlikle yeni bir düzenlemeye ihtiyaç duyulmaktadır" dedi.

İl binasında düzenlenen törene, Anavatan Partisi İl Yönetim Kurulu üyeleriyle birlikte kalabalık bir vatandaş grubu katıldı. Törende diğer siyasi partilerden istifa ederek Anavatan Partisi'ne katılan yeni partililere, Anavatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Genel Sekreteri Muharrem Doğan ve Anavatan Partisi İl Başkanı Süleyman Çelik tarafından rozetleri takıldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
title