Haberler

    Marc Romboy

    90'lı yıllardan bu yana techno ve house sahnesinin en önemli figürlerinden biri olarak müzik hayatına devam eden Alman DJ/prodüktör Marc Romboy, 29 Ekim'de DJ setiyle #studio'da sezonun en hareketli gecelerinden birine imza atacak!

    90'lı yıllardan bu yana techno ve house sahnesinin en önemli figürlerinden biri olarak müzik hayatına devam eden Alman DJ/prodüktör Marc Romboy, 29 Ekim'de DJ setiyle #studio'da sezonun en hareketli gecelerinden birine imza atacak!

    Marc Romboy'un müziğe ilgi duymaya başlamasında ailesinin sahip olduğu plak koleksiyonu önemli bir rol oynuyor. Küçük yaşlarda The Rolling Stones, Jimi Hendrix ve Pink Floyd gibi isimlerin albümlerini dinlemeye başlayan Romboy'un hikayesi, ilk aldığı albüm olan Kraftwerk'ün 1978 çıkışlı teklisi The Robots'la birlikte şekillenmeye başlıyor. Henüz 10 yaşındayken arkadaşlarının evlerinde ilk DJ'lik denemelerini gerçekleştiriyor. 80'ler ise Marc Romboy'un müzikal kimliğinin esas temelini atıyor. Detroit/Şikago sahnesinden hayli etkilenen Romboy, böylelikle müzik kariyerinin merkezine yerleşecek dans müziğine yöneliyor.

    Klaus Derichs'le 1994 yılında kurduğu ilk plak firması Le Petit Prince, kısa sürede Almanya'nın en önemli underground plak firmalarından biri haline geliyor. Romboy ve Derichs, plak firmasının aktif olduğu 2000 yılına kadar Microwave Prince, Emmanuel Top, Thomas P. Heckmann ve Phuture gibi isimlerin kayıtlarını yayınlıyor. Romboy'un DJ'lik yapmaya başlaması da aynı döneme denk geliyor. Berghain'dan Fabric'e dünyanın en prestijli kulüp ve festivallarinde dans pistini hareketlendiren Marc Romboy, 2004 yılında ikinci plak şirketi Systematic'i kuruyor. Hayli başarılı ilk Marc Romboy solo albümü Gemini, 2006 yılında Systematic etiketiyle yayınlanıyor. Romboy, ikinci solo albümü Contrast'ı ise 2008 yılında yine Systematic etiketiyle yayınlıyor. John Dahlbäck, Abysm, Blake Baxter, Robert Owens, Stephan Bodzin, Gui Boratto, Spirit Catcher ve Dusty Kid gibi isimlerin kayıtları da Systematic bünyesinde dinleyicilerle buluşuyor.

    Marc Romboy, 2009 yılından beri dünya çapında 20 farklı radyo istasyonunda yayınlanan radyo programı Systematic Sessions'la büyük bir kitleye hitap ediyor.

    Marc Romboy'un en fazla ses getiren projelerinden biri de Stephan Bozdin'le beraber piyasaya sürdüğü kayıtlar. Özellikle Atlas ve Callisto, techno ve house sahnesinde büyük başarı yakalıyor. Bu başarı, ikiliyi Luna isimli albümlerini yayınlamaya itiyor. Albüm, geniş çaplı bir turneyle destekleniyor.

    Elektronik müzik sahnesine 90'lı yıllardan bu yana damgasını vuran Marc Romboy'un 29 Ekim'de #studio'da gerçekleşecek performansını sakın kaçırmayın!

    Kaynak: Etkinlik.io / Kültür Sanat

    Rolling Stones Jimi Hendrix Pink Floyd 29 Ekim Kültür Sanat Haberler

    Bakmadan Geçme

    Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title