Haberler

Manisa'da Uyuşturucunun Zararları Tiyatro Oyunuyla Anlatıldı

"251 Bin Dev Öğrenci" projesi kapsamında Eğitim Araçları Salonu'nda oynanan "Pembe Aslında Siyahtır" oyununda gençlere zararlı alışkanlıklardan korunma ve uyuşturucunun zararları anlatıldı.

"251 Bin Dev Öğrenci" projesi kapsamında Eğitim Araçları Salonu'nda oynanan "Pembe Aslında Siyahtır" oyununda gençlere zararlı alışkanlıklardan korunma ve uyuşturucunun zararları anlatıldı.

Adım Tiyatro Topluluğunda yer alan tiyatro ve dizi oyuncularından Ercüment Balakoğlu, Esin Savaş, Esin Gündoğdu, Ebru Kahraman, Ender Gülçiçek, Murat Kaya ve Metin Karaman'ın oynadıkları "Pembe Aslında Siyahtır" isimli tiyatro oyununu, Vali Halil İbrahim Daşöz, İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Necati Abalı, Şube Müdürü Reşat Palaz, 251 Bin Dev Öğrenci Projesi İl Proje Kurulu ve öğrenciler izledi. Tiyatronun amacı hakkında bilgi veren İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, "Pembe Aslında Siyahtır' oyunu, 251 Bin Dev Öğrenci projesi kapsamında ilimiz genelinde 2. kademe ve ortaöğretim öğrencilerine yönelik sosyal içerikli bir tiyatrodur. Deprem dolayısıyla Van İlinden ilimize gelen 12 yaş üstü yetiştirme yurdunda kalan öğrencilerimiz ile sosyal desteğe ihtiyacı olan çocuklara hitap etmektedir. Tiyatro oyunu yoluyla madde bağımlılığı ve zararlarını anlatmak, onların bu konudaki farkındalık ve duyarlılıklarını artırmak amacıyla ilimiz merkez ve 15 ilçemizde 'Pembe Aslında Siyahtır' adlı tiyatro oyunu öğrencilere ücretsiz olarak sahnelenmektedir" dedi.

Oyunun sonunda öğrencilere seslenen tiyatro ve sinema oyuncusu Ercüment Balakoğlu, "Umarım oyunumuzu beğenmiş ve mesajlarımızı almışsınızdır. Çevrenizde uyuşturucuya bulaşmış ve bulaşmak üzere olan birini gördüğünüzde lütfen annenize, babanıza, öğretmenlerinize ya da en yakın emniyet birimine söylemekten çekinmeyin. Belki bir gelecek kurtarmış olacak ve onun mutluluğunu yaşamış olacaksınız" dedi.

Öğrencilerle birlikte "Pembe Aslında Siyahtır" oyununu beğenerek izleyen Vali Daşöz ise, "Oyunun içerisindeki mesajlar çok anlamlıydı. Oyunda sevgi vardı, madde bağımlılığına karşı savaş vardı. Mesajların hepsi projenin içerinde var. Türkiye'de bu projeyi en iyi bilen ve doğru anlayan sanatçı topluluğu olduğunu söyleyebilirim. Hepsi birer büyük sanatçı" diye konuştu.

Manisa Valiliği, İl Özel İdare ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Merkez ve 15 ilçede gösterilecek "Pembe Aslında Siyahtır" adlı tiyatro oyunu ücretsiz olarak sergileniyor. 05 Mart 2012 tarihinde ilk olarak Saruhanlı İlçesinde sahnelenen oyun, toplamda 16 gün 64 seans olarak planlandı. 5 Mart'tan bugüne kadar Saruhanlı'nın yanı sıra Akhisar, Ahmetli, Gölmarmara, Turgutlu, Demirci, Köprübaşı ve Gördes ilçelerinde oynandı. Merkezde Eğitim Araçları Salonu'nda 13-14-15 Mart 2012 tarihlerinde 4'er seans sahne alacak oyun 21 Mart'ta Alaşehir, 22 Mart'ta Selendi, 23 Mart'ta Kula, 24 Mart'ta Salihli, 25 Mart'ta Sarıgöl, 26 Mart'ta Soma ve 27 Mart'ta Kırkağaç'ta 4'er seans oynanacak. Seans saatleri ise 09.00, 10.30, 14.00 ve 15.00 olarak açıklandı. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ercüment Balakoğlu İbrahim Daşöz Gündoğdu Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title