Haberler

Manisa'da Trafik Denetiminde Yaka Kamerası Dönemi

Güncelleme:

Manisa'da trafik cezaları konusunda çıkan itirazların önüne geçmek için şehir içinde görev yapan 25, bölge trafikte görev yapan 10 polise yaka kamerası dağıtıldı.

Manisa'da özellikle trafik cezaları konusunda çıkan itirazların önüne geçmek için şehir içinde görev yapan 25, bölge trafikte görev yapan 10 polise yaka kamerası dağıtıldı.

Yaka kameraları, Trafik Bölge Müdürlüğü'nde düzenlenen törenle Manisa İl Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren tarafından personele tek tek teslim edildi. İl Emniyet Müdürü Ceren, yaka kameraları sayesinde vatandaş ile polis arasındaki yaşanan şikayetlerin önüne geçileceğini dile getirip, "Polisin hal ve davranışlarını, vatandaşlarımız hal ve davranışlarını ortaya çıkaracak. Gerektiği yerde polisimize devamlı olarak zorluk çıkaran, her zaman gereksiz itirazlarda bulunan vatandaşlarımızı deşifre edeceğiz. Çünkü polislerimiz yoruluyor. Gece-gündüz demeden çalışıyorlar. Birçok insanımız kırmızı ışıkta geçiyor. Sonra ceza yazarken itirazda bulunuyor. Kameralar bu tür itirazları önleyecek. Ayrıca vatandaşımıza kaba davranan olursa bu personelimizi de uyaracağız. Kameralar hem personelimizin, hem de vatandaşımızın kendine çeki düzen vermesini sağlayacak. Kameralar sayesinde gereksiz tartışmaların, şikayetlerin önüne de geçmiş olacağız" diye konuştu.

KAYITLAR 6 AY SAKLANIYOR

Kendilerine Emniyet Genel Müdürlüğü'nden 35 yaka kamerası geldiğini, bunun 25'ini Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü'ne, 10'unu da Bölge Trafik Şube Müdürlüğü'ne dağıtıklarını belirten Ceren, "Kameralar, HD formatında toplam 8 saat kesintisiz kayıt yapabilme özelliğinin yanı sıra, JPG formatında fotoğraf çekebilme özelliğine sahip. Aynı zamanda araçlara da takılabiliyor. Ama kayıt silme özelliği yok. Bunlar merkezimizde hardiske atılıyor. 30 gün boyunca saklanıyor. 30 gün boyunca herhangi bir itiraz veya şikayet gelirse bu kayıtlar izlenip inceleniyor. Eğer adli veya uyarı soruşturması olacak olursa kayıtları 6 ay gibi süreyle saklayabiliyoruz. Yaka kamerasını takan personelimiz kayıtları silme gibi bir yetkisi yok. Çünkü kameralara özel bir şifre konuldu. Personelimiz sadece kayıt yapabilir ve gerekirse izleyebilir. Ama silme yetkisi yok" dedi.

Ceren ayrıca, yaka kamerası bulunan trafik polisinin kayıt yapmadan önce vatandaşı "Görüşmelerimiz kamerayla kayıt altına alınmaktadır" diye uyardıktan sonra, kayda başlayacağını da kaydetti. - Manisa

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Tayfur Erdal Ceren Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title