Haberler

Manisa'da Sokak Hayvanlarını Polis Koruyacak

Manisa'da sokak hayvanlarına karşı duyarlılığın artılırıp, korunmalarının sağlanması için 'Sokak Hayvanları Hemşerimizdir' adı altında bir proje hayata geçirildi.

Manisa'da sokak hayvanlarına karşı duyarlılığın artılırıp, korunmalarının sağlanması için 'Sokak Hayvanları Hemşerimizdir' adı altında bir proje hayata geçirildi. Hayvanları Koruma Derneği (HAKDEM) ile işbirliğiyle yürütülecek proje kapsamında polis nerede yaralı bir hayvan görse yardımına koşacak. Ayrıca, afiş ve broşürlerle vatandaşların bu konuda bilgilendirilmeleri de sağlanacak.

'Sokak Hayvanları Hemşerimizdir' projesi Manolya Meydanı'nda tanıtıldı. Projenin tanıtımına Manisa İl Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren, HAKDEM Manisa Şube Başkanı Reyhan Erbirliler ve toplum destekli polis ekipleri katıldı. Proje hakkında bilgi veren HAKDEM Şube Başkanı Reyhan Erbirliler, "Uzun zamandan beri hayata geçirmek istediğimiz bir projemiz vardı. O projeyi hayata geçirmek emniyet müdürümüzün duyarlılığı ile gerçekleşti. Kentimizde yaşadığımız bütün hayvanlar bizim hemşerimiz. Bazı acil durumlar söz konusu olabiliyor. Örneğin, gece kaza geçirerek yaralanan bir hayvan için nereye başvurulması gerektiğini bilmeyen vatandaşlarımız o hayvanın başında çaresiz kalıyorlar. Bundan sonra 155'i aradıklarında onlara nereye başvurulması gerektiğinde yol gösterecekler. Emniyet hayvanlara birebir müdahale ederek, araç gönderebilecek. Onun için bu projenin farklı bir şekilde Türkiye'de bir ilk olduğuna inanıyorum" dedi.

EMNİYET MÜDÜRÜ UYARDI

Çanakkale İl Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren ise "Sokak hayvanlarına işkence ve kötü muamelede bulunanlara müdahale etmek, bu can dostlarını korumak polis olarak zaten bizim görevimiz. Bu aktiviteyi başlatmaktaki amacımız, halkımızın daha duyarlı olması, kedi ve köpek sevgisi aşılamak. Bunun için afişler ve broşürler bastırdık. Güvenlik görevlisi olarak her yerde zaten varız. Herhangi bir hayvan ile bir sıkıntı olduğunda biz HAKDEM ile birlikte her zaman sokak hayvanlarının arkasındayız. İnsanlarımız duyarlı olsunlar. Besleyemeyeceği evcil hayvanları evlerine almasınlar. Hayvan sevgisi olan insan kötülük yapmaz, suç işlemez, terörden uzak durur. İnsan sevgisi olur. Onlardan zarar gelmez. İnsanları bu konulara teşvik edelim. Dışarıda zor durumda bekleyen aç susuz kötü durumdaki hayvanları 155'i arayarak haber verelim" dedi. - Manisa

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Tayfur Erdal Ceren Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (1)

ahmetbaki:

kendi numaranızı verin sizi artayalım siz bakın konuşmakla olmaz bostan kabuğundan hayır olmaz uyanıklar. .

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title