Haberler

Manisa Bakkallar Odası'nda Gergin Kongre...

Manisa Bakkallar Odası'nın olağanüstü kongresi gergin geçti. Başkan Mehmet Ünlübaş ile rakibi Halil Tunç arasındaki karşılıklı suçlamalar, salonda sert tartışmaların yaşanmasına neden oldu. Kongrede gerilen ortamı ise divan başkanı Hasan Geriter yumuşattı. Tartışmaların ardından 734 delegenin oy kullandığı seçimlerde 11 oy geçersiz sayılırken; Mehmet Ünlübaş 434 oy alarak başkan seçildi. Halil Tunç ise 290 oyda kaldı.

Bakkallar Odası'nda olağanüstü kongre kararı alımasıyla başlayan gergin süreç dün yapılan kongreye de yansıdı. Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi (MESKKK) Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen kongreye AKP İl Başkanı Dursun Ali Yıldız, DYP Merkez İlçe Başkanı İsmail Şahin, Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Hasan Geriter, MESKKK Başkanı Recep Çınar, Şoförler Odası Başkanı Yusuf Enli, Kahveciler Odası Başkanı Abdullah Uğursalan, davetliler ve bakkal esnafı katıldı.

MESOB Başkanı Hasan Geriter'in divan başkanlığına getirildiği kongrede ilk konuşmayı başkan adayı Halil Tunç yaptı. Başkan Mehmet Ünlübaş'a çeşitli suçlamalarda bulunan Tunç, odanın kaybolan itibarını yeniden sağlamak amacıyla aday olduğunu ifade etti. Tunç, "Odamız bünyesinde kurulan şirketimizin yüzde 68'inin Mehmet Ünlübaş'a ait olduğunu biliyor musunuz? Şirketimiz artık Ünlübaş'ın şahsi şirketi olmuştur. Güvenini yitirmiş bir başkanın başarılı olması mümkün değildir. Dürüst, ilkeli ve şeffaf bir yönetim için tüm bakkal esnafının desteğini bekliyorum" dedi.

Seçilmesi halinde yapmayı planladığı hizmetlerden söz eden Halil Tunç, özellikle bakkal esnafını zor durumda bırakan dondurma ve ekmek dolabının tekrar dükkan dışına konulabilmesi için çalışacağını, faliyet belgesi karşılığı üyelerden alınan 11 YTL'nin alınmayacağını, zincir merketlere karşı mücadele edeceğini belirtti. Yaşının genç olması dolayısıyla yapılan eleştirilere de yanıt veren Tunç, "Fatih Sultan Mehmet, İstanbul'u fethettiğinde 21 yaşındaydı. Başarılı bir idare ve yönetim yaşla olsaydı Mehmet Ünlübaş odayı geriye götürmezdi ve biz de burada göreve talip olmazdık" diye konuştu.

Bakkallar Odası Başkanı Mehmet Ünlübaş hakkındaki suçlamalara belgelerle cevap vermeye çalıştı. Kendisini savunan Ünlübaş da muhaliflerine yönelik çeşitli suçlamalarda bulundu. Başkan vekili olan İbrahim Pasin'in de aralarında bulunduğu muhaliflerine seslenen Başkan Ünlübaş, "Sizler de yönetim kurulundaydınız, madem bakkal esnafını çok seviyorsunuz neden toplantılarımıza katılmıyordunuz? 'Yönetim kurulu kararları kötüydü' diyorsunuz ancak tüm kararların altında imzalarınız var. Şerh koyduğunuz bir tane karar gösterin ben bugün istifa ederim. Dedikoduyu yapan sizsiniz, odamızı ayaklar altına aldınız, düşürdünüz. Hakkımdaki suçlamalarla ilgili bir tane belge gösterin ben Manisa'yı terk ederim" dedi.

Oda bünyesindeki şirket satışıyla ilgili tartışmalara da yanıt veren Başkan Ünlübaş, "Şirketin mali durumu kötüydü ve satışı yönünde karar aldık. Bunu herkese duyurduk ama alan kimse çıkmadı. Sermaya arttırımına gittik. Bu kararların hepsinin altında beni suçlayan arkadaşların imzaları var, başkan olarak bana tam yetki verdiler. Şimdi de kendilerinin de imzası olan kararları inkar ediyorlar. Batmak üzere olan şirketin bütün sorumluluğu üzerime kaldı. Hatta İbrahim Pasin evi bile başka birinin üzerine devretti. Şirket hisselerini satmadığımı öne sürüyorlar, bugün gelsinler hemen hisseleri devretmeye hazırım. Kimse elinde belgesi olmadan suçlama yapmasın. Ben belgelerle konuşuyorum hatta bana yaptıkları suçlama ve haraketler nedeniyle kendilerine 50'şer milyer liralık tazminat davası açtım. Herşey ortada, takdiri saygıdeğer üyelerimize bırakıyorum" şeklinde konuştu.

Başkan Ünlübaş'ın konuşması sırasında zaman zaman yerinden kalkarak Ünlübaş'a tepki gösteren eski yönetim kurulu üyesi İbrahim Pasin konuşma yapmak isteyince ortam gerildi. Divan Başkanı Hasan Geriter toplantının uzaması dolayısıyla 5 dakikalık konuşma yapma izni verdi. Bu sırada her iki adayın taraftarları sözlü sataşmalarda bulundu. Bir anda gerginleşen havanın ardından divan seçimleri başlatıldı. 734 delegenin sandık başına gittiği seçimlerde 11 oy geçersiz sayılırken; Mehmet Ünlübaş 434 oy alarak başkan seçildi. Halil Tunç ise 290 oyda kaldı.

(ÖA-YK)

08.04.2007 19:05 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title