Haberler

Maltepe yeni yılı sanatla karşılıyor

Güncelleme:

Maltepe Belediyesi, İstanbul'da Anadolu yakasının en büyük kültür merkezlerinden biri olan Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi'nde yeni yılı birbirinden iddialı sanat etkinliklerle karşılıyor.

Maltepe Belediyesi, İstanbul'da Anadolu yakasının en büyük kültür merkezlerinden biri olan Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi'nde yeni yılı birbirinden iddialı sanat etkinliklerle karşılıyor.

Ocak ayındaki sanat etkinlikleri kapsamında Türk şiirinin unutulmaz ismi Cemal Süreya'nın 30. ölüm yıldönümü nedeniyle anma programı düzenlenecek. "Cemal Süreya'yı Anma Sergisi"nde, usta şairin şiirleri ve sözleri kaligrafi sanatçısı Osman Kartaler'in yazımıyla kaligrafi sanatıyla buluşurken, Cemal Süreya'nın hayatından kareler sevenlerine sunulacak. Süreya, 4. kez düzenlenecek "Uluslararası Şiir Buluşması"nda, İran, KKTC, Yunanistan, Rusya, Cezayir, Romanya ve Türkiye'den konuşmacı ve sanatçıların katılacağı, Muzaffer Özdemir'in seslendireceği türküler ile anılacak. Sunay Akın, "Kırılan Canlar" adlı gösterisinde, katledilen gazeteci öykülerini anlatacak. Eğitimci- yazar Sadık Gültekin, öğrencilere "Sınav Kaygısı, Motivasyon ve Sınavda Başarı" konulu konferans verecek.

Bendis Trio, dünya prömiyeriyle sahne alacak

Bendis Trio, dünya ve Türkiye prömiyerini Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi'nde gerçekleştireceği, Kurtuluş Savaşı kahramanlarından Köprülü'lü Hamdi Bey'in yaşamını anlatacağı, "Bendis Trio ile Kurtuluş Öyküleri" isimli konserle sahne alacak. Filiz İlkay, "Tulum ile Anadolu" isimli konserinde, müzikseverleri unutulmaz bir türkü yolculuğuna çıkaracak. Hüseyin Korkankorkmaz ve Sercan Öztürk, "Peyik" isimli konserinde, Anadolu Alevi Bektaşi deyişleri ile ozanların nefeslerine sazları ile eşlik edecek. "SO Duo ve Dostlar", alternatif folk müzik konseriyle dinleyicilere müzik ziyafeti sunacak.

Beşiktaş'ın tarihi formaları sergilenecek

39. Uluslararası Nasrettin Hoca fotoğraf yarışmasının fotoğraflarının yer aldığı sergi Maltepeli sanatseverlerin ziyaretine kapılarını açacak. Maltepe 100. Yıl Beşiktaşlılar Derneği, "1903'ten Sonrası Formadan Fazlası" isimli sergiyi, futbolseverler ile buluşturacak. Zhanara Sabdenova, "İstanbul'un Renkleri" isimli yağlı boya sergisini sanatseverlerin beğenisine sunacak.

Taranta Babu sahnelenecek

Nazım Hikmet'in faşist Mussolini İtalyası'nı hicveden eserinden sahneye uyarlanan "Taranta Babu" isimli unutulmaz eserini "Oyun Sandalı", tiyatroseverler için sahneleyecek. "Tiyatro Dünyası Oyuncuları", "Lillian'in İtirafları" isimli oyununda izleyicileri 1962 yılında, Hollywood"da bir zaman yolculuğuna çıkaracak. Kırmızı Kurdeleler Tiyatro, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği yararına, "Kırmızı Kurdeleler" isimli oyunun gösterimini yapacak. Maltepe Belediye Tiyatrosu, "Memurin Fasli" ile Nikolay Gogol'un yazdığı, "Bir Deli'nin Hatıra Defteri" isimli oyunun farklı yorumuyla sahne alacak.

Küçük Prens, Maltepeli minikler ile buluşacak

"Tiyatro Yeniden", ünlü çocuk klasiği Küçük Prens'i Maltepeli minikler ile buluşturacak. "Küçük Prens ve Çiçek" isimli oyunda, çiçeğine küsüp gezegeninden ayrılıp farklı gezegenlere yolculuk yapan Küçük Prens'in öyküsü sahnelenecek. NYN Yapım Organizasyon, "Ayı Kardeşler", "Evcil Hayvanların Gizli Yaşamı", "Puloi-Asla Yalnız Uçmayacaksın" isimli çocuk çizgi filmlerinin gösterimlerini yapacak. Sömestr Çocuk Şenliği kapsamında Tiyatro Yeniden, "Uçmak Istiyorum", "Cesur Farecik Cik Cik", "Kırmızı Başlıklı Kaz", "Herşey Elimizde", Eskimoda Çocuk, "Eskimoda Çocuk Şarkıları ve Maskot Cicoz", Maltepe Belediye Tiyatrosu "Güneş Kasabası Sirki", Mavi Kumpanya "İhtiyar Kedi", "Sylvester ve Tweety'nin Maceraları", "Hacigöz ve Kravat", "Baloncu Bobo", Uygur Çocuk Tiyatrosu, "Burnunu Kaybeden Palyaço", Sarıyer Belediye Tiyatrosu, "Esrarengiz Müzik Kutusu" isimli oyunlar ile minik tiyatroseverlere tatilde keyifli anlar yaşatacak. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Maltepe Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs'ta Taksim Meydanı açık mı? 1 Mayıs kutlamalarına izin verilecek mi? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç öldü mü? Hasan Kılıç neden öldü, kaç yaşındaydı? Hasan Kılıç kimdir? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç nereli, kaç yaşında? MOTORİNE İNDİRİM Mİ GELİYOR? Motorine ne kadar indirim geliyor? GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI! Müge Anlı'da büyük yüzleşme! Kocasını terk edip büyüttüğü üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik neden kavga etti, olay ne? ARTO BİLE AYIRAMADI! Devlet Bahçeli ve Mehmet Şimşek arasında gerginlik! Mehmet Şimşek ilk açıklamasında ne dedi? "Yerel halk" tartışması ne? Cem Yılmaz kaç yaşında? Cem Yılmaz'ın uzun yaşama sırrı ne? Mustafa Kemal Atatürk'ün ÇOCUKLAR için söylediği sözler! Atatürk, çok sevdiği çocuklara ne dedi? Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek? AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title