Haberler

Malik Aksel'e 'Ahde Vefa'

Cumhuriyet döneminin usta ressam ve yazarlarından olan Malik Aksel Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde özel bir etkinlikle anılacak.

Cumhuriyet döneminin usta ressam ve yazarlarından Malik Aksel, Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde ( Merinos AKKM) özel bir etkinlikle anılacak. 'Ahde Vefa 4' anma etkinliği, 12 Şubat Pazartesi günü saat 14.30'da gerçekleştirilecek.

Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi ( Merinos AKKM), çok özel bir anma programına mekan olacak. Bursa Büyükşehir Belediyesi Müzeler Şube Müdürlüğü, Bursalı Ressam Malik Aksel'i vefatının 31. yıldönümünde de unutmadı. Cumhuriyet döneminin önemli ressam ve yazarlarından biri olan Malik Aksel, sanatçının orijinal tablolarının izlenime sunulacağı "Ahde Vefa 4" sergisi ve anma etkinliği ile sanatseverlere anlatılacak. Etkinlikte sergi ve müze küratörü Mehmet Lütfi Şen, ünlü Türk ressam ve Yazar Aksel'in hayatına ve eserlerine yönelik bir sunum gerçekleştirecek. Etkinlik, Merinos AKKM fuaye alanındaki Malik Aksel sergi salonunda yapılacak. Ziyaretçilerine naif bir sanat yolculuğu sunacak olan ve usta ressamın 90 orijinal tablosunun görücüye çıkacağı anlamlı etkinliğinin açılışı ise 12 Şubat Pazartesi günü saat 14.30'da gerçekleştirilecek.

MALİK AKSEL KİMDİR?

Malik Aksel, Mustafa Kemal Atatürk'ün direktifiyle yurt dışında resim alanında eğitim görmüş, onlarca gazete ve dergide sanat, folklor, İstanbul hayatı ve kültürü üzerine yazı kaleme almış, ünü ülke sınırlarını aşmış usta bir ressamdır. Türkiye'deki görsel halk bilimi çalışmaları için en iyi kaynakları oluşturan Aksel, Anadolu insanın yaşam biçimini, gelenek ve görenekleriyle kültürünü, figüratif bir yapılanma içinde, gerçekçi, yalın ve etkili bir şekilde resmetmiştir.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Malik Aksel Ahde Vefa Merinos Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title