Haberler

Malazgirt'te Selçuklu Mimarisi ile Çift Minareli Cami Yapılacak

Muş'un Malazgirt ilçesi Danışment Gazi Mahallesi'nde yıkılan Kümbet Camii yerine Malazgirt Derneği tarafından çift minareleri bir camii inşa edileceği bildirildi.

Muş'un Malazgirt ilçesi Danışment Gazi Mahallesi'nde yıkılan Kümbet Camii yerine Malazgirt Derneği tarafından çift minareleri bir camii inşa edileceği bildirildi.

Malazgirt Derneği, zaman içinde yıpranmış tarihi Kümbet Camii'nin yıkılıp yeniden yapılması için kolları sıvadı. Yıl boyunca ilçede bulunan yardıma muhtaç ailelerin giyim ve gıda gibi yardımlarda bulunan dernek, ilçede düzenlediği sportif faaliyetlerle de kurumlar ve vatandaşlar arasındaki kaynaştırmayı sağladı. Malazgirt Derneği Başkanı Dr. Hüseyin Doğan Özdemir, "Bu amaçla bölgenin doğal, kültürel ve tarihi güzelliklerinin koruması, tanıtımı, turizme kazandırılması, bölge halkının çeşitli alanlarda eğitimi için gerekli her tür girişimde bulunacağız" dedi.

Özdemir, Kümbet Camii'nin eski ve dayanaksız olduğunu için yenilenmesinin şart olduğunu belirterek, "Malazgirt Kaymakamı Muhammed Gürbüz başta olmak üzere, Malazgirt Derneği, Camileri yapma ve yaşatma derneği ve hayırsever işadamlarımızla beraber daha büyük ve daha konforlu bir camiyi en kısa sürede inşa etmiş olacağız" ifadelerini kullandı.

Malazgirt Derneği Onursal Başkanı Kaymakam Muhammed Gürbüz ise, Danişment Gazi Mahallesi'nde bulunan Kümbet Camii'nin yıkılarak yerine Selçuklu mimarisine uygun çift minareli cami yapılacağını belirtti. İlçe halkının maddi-manevi büyük destek verdiğini belirten Kaymakam Muhammed Gürbüz, Malazgirt'e yapılacak cami yapımı için destek veren ilçe halkına teşekkür etti. - MUŞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Malazgirt Selçuklu Muş Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title