Haberler

Malatya Koyun Keçi Birliği Sarıçiçek Yaylası Çalışmaları

Güncelleme:

Birlik başkanı ihsan akın ve beraberindekiler bu yaylayı kullanan yetiştiricilerin sorunlarını dinledi.

Arapkir Sarı çiçek yaylası şağıluşağı merası ve birçok obayı ziyaret eden birlik başkanı ihsan akın ve beraberindekiler bu yaylayı kullanan yetiştiricilerin sorunlarını dinledi.

Yaylada konuşan koyun keçi yetiştiricileri birliği başkanı ihsan akın Sarı çiçek yaylamız özellikle otunun bol olması ve 3 ilin hudutları içerisinde kalması ile bilinen en önemli yaylalarımızdan biridir, bu yaylayı ziyaretimiz danışmanlık hizmeti, sorunların istişaresi ve birçok konuda hizmet vermek sorunları çözmek adına buralara geliyoruz.

Bizim Burada asıl amacımız her bölgede farklı problemleri dinlemektir bu yaylada ise öncelik arz eden elektrik problemi önümüze çıkmaktadır, başlıca problemlerin elektrik, su, yol,mera ve tuvalet problemi gibi genel anlamda sıkıntılar devam etmektedir ama en önemlisi hijyenin ve kalitenin arttırılması için elektrik probleminin bir an önce çözülme ulaşması gerekmektedir, biz problemler ve sıkıntılar ile alakalı geçmişte de proje yapmıştık ama geçmedi bizler birlik olarak bu ve buna benzer projelerimiz devam edecek olup yalnız burada kaymakamlıklar, il özel idaresi ve Valiliğin destek olmaları zorunlu hale gelmiştir çünkü kırsaldaki göçün önlenmesi için bu doğal ortamda sosyal ihtiyaçların karşılanması ve doğal üretimin artması için gerekli hale gelmiştir, yani kimsenin özel bir şey istediği yoktur bunlar genel ve zorunluluğu olan ihtiyaçlardır .

Ben burada bakanlığımıza ve hükümetimize hayvancılığa verilen destek için teşekkür ediyorum, yalnız küçükbaş hayvancılığın devam etmesi için yerel yöneticilerin taşın altına elini koyma zamanı gelmiş hatta geçiyor, bu bağlamda yetiştiricilerimize kesinlikle destek olunması gerekiyor yerelde tarım ve hayvancılığa ayrılan bütçenin arttırılması hayvancılığımız için zorunludur, geleceğimiz olan üreticilerin temel ihtiyaçları elektrik ,su,yol ve tuvalet problemleri bir an önce çözüme ulaşmalıdır, daha öncede kamuoyu ile paylaştığımız gibi Kesinlikle bu sorunlara bir ödenek ayrılıp yetiştiricilerimize sahip çıkılması ve üretime gerçek anlamda destek olunması gerekiyor, bizlerde birlik olarak üzerimize düşeni yapacağız,yerel yöneticilerinde bu konuda duyarlı olmalarını ve üzerlerine düşen sorumluluğu en kısa zamanda yerine getirmelerini bekliyoruz.

Birlik veterineri ise genel anlamda muayene,hayvan hastalıkları ve şikayetleri dinleyerek yetiştiricileri bilgilendirdi. Birlik üyesi yetiştiriciler ise en çok elektrik olmayışından yakındı hatta bir kilometre yakınlarında elektrik olmasına rağmen kendilerine elektrik verilmediğini ve bu konuda mağdur olduklarını söylediler. Ayrıca büyük emek vermelerine rağmen yünün para etmediğini emeklerinin karşılığını alamadıklarını dile getirerek doğal yün yorganın faydalarını anlatarak eskiden olduğu gibi yünün yapağının Pazar imkanının oluşturulmasını yetkililerden beklediklerini dile getirdiler,günde 1 kişinin 15-20 koyun kırkım yaptığını 5 kişi çalıştıklarını ve günde 80 Koyuna kadar kırkım yaptıklarını dile getirdiler ama emeğinin karşılığını alamadıklarını söylediler.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Malatya Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title