Haberler

Malaklı Duman"In Taliplisi Çok

Aksaray Malaklısı cinsi "Duman" isimli erkek köpeğin sahibi, damızlık taleplerine yetişmekte zorlanıyor Duman'ın sahibi Çakmak: "Köpeklerinden daha kaliteli yavrular almak isteyenler, hayvanlarını Duman ile eşleştirmek istiyor.

ÖZKAN BEYER - İri cüssesi nedeniyle "Anadolu Aslanı" da denilen Aksaray Malaklısı cinsi köpeklerden biri olan Duman, aynı cins köpeklerinden daha iyi yavrular alabilmek isteyen hayvan sahiplerinin gözdesi...

Kangal gibi Türkiye'deki önemli köpek ırklarından biri olarak gösterilen Malaklılar, Aksaray ve çevresine özgü... Daha çok çoban köpeği özellikleri taşıyan bu hayvanlar, ev, ahır ya da iş yerlerinin korunması için bekçi köpeği olarak da değerlendiriliyor.

Bu köpekler biri olan 9 yaşındaki Duman isimli Aksaray Malaklısı, farklı bir ilgiyle karşı karşıya... Sahibinin 60 bin liralık teklife rağmen kıyamadığı için satmadığı Duman, şimdi damızlık taleplerinde değerlendiriliyor. Türkiye'nin farklı yerlerinden Aksaray'a gelen köpek sahipleri, dişi köpeklerini Duman ile çiftleştiriyor.

"Özelliklerini yavrularına başarıyla aktarıyor"

Köpeğin sahibi Mevlüt Çakmak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, malaklılarının gelişmesi ve çoğalmasını istediklerini söyledi. Aksaray Malaklısı'nın önemli bir cins olduğunu ifade eden Çakmak, "Köpeklerinden daha kaliteli yavrular almak isteyenler, hayvanlarını Duman ile eşleştirmek istiyor. Yoğun talep var. Duman, damızlık bir hayvan. Her hayvandan damızlık olmaz. Bu köpek, bütün özelliklerini yavrularına olduğu gibi aktarıyor. Bizler de bu istekleri, elimizden geldiğince karşılamaya çalışıyoruz. Buraya gelenleri boş döndürmüyoruz" diye konuştu.

Aksaray Malaklısı Irkları Geliştirme Derneği (AKMİD) Başkanı Muammer Tıpırdamaz ise Aksaray Malaklısı'nın çiftleştirme fiyatının köpek sahiplerinin inisiyatifine kalan bir durum olduğunu belirterek, "Duman isimli köpek 9 yaşında, artık yaşlandı. Köpek sahibi de her köpekle çiftleştirmemek için damızlık dişilere bir miktar para talep ediyor. 'Baba hakkı' olarak bunu alıyorlar" dedi. - Aksaray

Kaynak: AA / Yerel

Mevlüt Çakmak Türkiye Aksaray Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title