Haberler

Makedonya Afganistan-a 165 Asker Daha Yollayacak

Makedonya'nın İştip kentinde, Afganistan-da Uluslararası Güvenlik ve Destek Gücü'nde (ISAF) görev alacak 165 asker için tören düzenlendi.

Makedonya'nın İştip kentinde, Afganistan-da Uluslararası Güvenlik ve Destek Gücü'nde (ISAF) görev alacak 165 asker için tören düzenlendi.

Makedonya Savunma Bakanı Fatmi Besimi, ISAF'ta görev yapacak 165 asker için İştip kentinde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Makedonya-nın Afganistan-daki misyona katılmasının önemli olduğunu belirterek, Makedonyalı askerlerin Afganistan'da önemli başarılar elde ettiklerini söyledi. NATO-ya da mesaj yollayan Besimi, partner ülkelerin yeni güvenlik tehdidi algılamalarındaki önemi fark etmelerini istedi.

Yeni göreve başlayacak olan 165 asker arasında paralı profesyonel asker ile subaylar yer alıyor. Bu grubun arasında Makedon, Arnavut, Sırp, Ulah ve Romen etnik gruplarından askerler ile 5 kadın asker bulunuyor. Makedonya-dan barış misyonuna katılan askerler, genellikle ISAF-ın genel merkezinde ve Kabil'de görev yapıyor.

Makedonya, ISAF için ilk kez 2002 yılında Türk kontenjanından 2 subayla katılmıştı. Daha sonra her yıl asker sayısını artıran Makedonya ordusu, bugüne kadar ISAF'a 2 bin 169 askeri ve ve sağlık personeli ile destek verdi.

Muhabir: Mürteza Sulooca - Kemal Zorlak

Yayıncı: Ömer Çetres - ÜSKÜP

Kaynak: AA / Güncel

Afganistan Makedonya İştip Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title