Haberler

Majesteleri Dansa Davet Ediyor

Güncelleme:

Majeste, kendi adını taşıyan ilk albümünü 21 Aralık'ta Pasaj Müzik etiketiyle yayınlamaya hazırlanıyor.

Müziğini 'Alternatif Pop' olarak tanımlayan ve tekdüzeliğin içinde farklı bir soluk olmaya aday majeste, kendi adını taşıyan ilk albümünü 21 Aralık'ta Pasaj Müzik etiketiyle yayınlamaya hazırlanıyor.

majeste, 2007 yılında Kerem Ozan Şahin ve Alper Gemici tarafından kuruldu. Yapım aşaması 1 yıl süren, tüm şarkı sözleri Ozan'a, beste ve düzenlemeleri Ozan ve Alper'e ait ilk albümlerinin prodüktörlüğünü de kendileri üstlendiler.

Kayıt ve mixleri Deneyevi, İskender Paydaş ve Hit Fabrikası'nda tamamlanan albümün masteringi ise Çağlar Türkmen'e ait.

majeste'nin altyapı ve düzenlemeleri ile farklı bir üslubu benimseyen soundunun en önemli özelliği, R&B ve HipHop alt yapılarını kullanıp ritm anlayışını ön planda tutarak, gitar, oryantal perküsyon ve yaylıları uyum içinde kullanmaları.

Gidenin Ardından Ağlamayı Bırakanlar Bu Şarkılarla Dans Edecek!

majeste albümünde hem çok eğlenceli, hem de aşkın "sonrası" hallerini anlatan slow ama ritmik şarkılar yer alıyor.

Ozan, aldatılmayı yaşadığında "Ellerin Dert Görmesin"i, askerliği sırasında nöbette yıldızlara bakıp İzmir'i hayal ederken "Alsancak"ı, İstanbul'da sabrının taştığı o malum zamanlarda "Çok Geçerli Sebeplerim Var"ı yazdı. "İçin Rahat Olsun" kendine has dalgacı bir üslupla giden sevgiliye restini çekerken, "Bana İnanma" hala aşka inananların azınlığını nakaratındaki keskin benzetmeyle anlatıyor.

Albümün çıkış şarkısı "Hadi Sil Baştan" ise, Ozan ve Alper'in aynı zamanda aşk acısı çektiği bir dönemde, moraller dipte stüdyoda otururken ortaya çıktı. Şarkının bir anda saran moduyla dertlerini unutup evlere dönerken, Ozan dolmuşta sözleri yazdı ve bu en kısa sürede tamamladıkları şarkıları oldu.

Oryantal bir tınıya ve modern ritmik yapıya sahip bu şarkı ile majeste gidenin ardından ağlamayı bırakanları dansa davet ediyor.

majeste'nin ilk video klibi albümün en hareketli ve eğlenceli şarkılarından biri olan Hadi Sil Baştan'a Emir Khalilzadeh yönetmenliğinde çekildi. Post prodüksiyonu Baran Sabuncuoğlu tarafından yapılan klipte light graffiti tekniği kullanıldı.

Majeste

Ozan, solist olarak İstanbul'da çeşitli gruplarla sahne aldıktan sonra 2006 yılında İTÜ Miam'da ses mühendisliği bölümüne başladı. Jazz, rock, klasik ve pop gibi çok çeşitli tarzda projelerde ses mühendisi olarak çalıştı.

Alper ise müzik yaşamına 18 yaşında, Majeste'nin davulcusu Cengiz Tural ile kurduğu grupta gitar çalarak başlayıp, ses mühendisi, müzisyen ve aranjör olarak Göksel, Nil Karaibrahimgil, Yalın, Teoman, Candan Erçetin, Kurban, Athena ve Keremcem gibi sanatçıların albümlerinin stüdyo süreçlerinde yer alarak devam etti.

Ortak arkadaşları tarafından 2007'de müzik yapmak için tanıştırılan Ozan ve Alper, ilk günden başlayarak yüksek bir sinerjiyle verimli bir üretim sürecine girdiler. Çok çalışıp, kafa patlattılar. Sonuçta ulaştıkları müziğin şekillenmesinde prodüksiyonlarında yer aldıkları başarılı pop ve rock albümlerinden edindikleri tecrübelerin de büyük payı oldu.

Kaynak: Bültenler / Kültür Sanat

İskender Paydaş Alper Gemici İstanbul Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title