Haberler

    Yeni Şafak yazarı Kılıçarslan: Sensin tiyatro, Gülşen'in donudur tiyatro

    Güncelleme:

    Fatih Altaylı "Aynı kıyafeti Jennifer Lopez giyince 'mest etti' diye başlık atıyorsunuz, Gülşen giyince 'Eleştirilerin hedefi' oluyor öyle mi!" demişti. Yeni Şafak yazarı İsmail Kılıçarslan, bugünkü "Sensin tiyatro. Gülşen'in donudur tiyatro" başlıklı yazısında, 15 Temmuz darbe girişimi için 'tiyatro' ifadesini kullananları ve isim vermeden, şarkıcı Gülşen'in bir konserde giydiği kıyafet nedeniyle eleştirilmesini köşesine taşıyan HaberTürk yazarı Fatih Altaylı'ya tepki gösterdi.

    "Büyücek bir akıl hastanesine benzetiyorum bazen memleketi. Akut halde, semptomları ortadan kaldırılamayan, her türden ilacı reddeden akıl hastalarıyla dolu büyücek bir akıl hastanesine üstelik" diyen Kılıçarslan, "Çünkü başkaca bir izah bulamıyorum zihnimde. 15 Temmuz'un yıl dönümünde toplumun hatırı sayılır bir kesiminin "15 Temmuz tiyatroydu" fikrine nasıl ikna olduğunu "akıl hastalığı" dışında izah edebilecek bir gerekçeden yoksunum çünkü" dedi.

    "Teröristlerin, asker kıyafeti giymiş aşağılık teröristlerin safına geçmek, onların kara propagandasına teslim olmak hiç mi utandırmıyor seni?" diye soran Kılıçarslan, "Bak sana dahasını söyleyeyim. Bu halk, sabaha kadar kendisine ateş açan o asker kıyafeti giymiş teröristleri elleriyle paramparça etmediyse, hepsinin leşini teker teker meydana sermediyse bu sadece bu halkın büyüklüğünü, merhametini, şefkatini gösterir. Başka bir şey değil. Sabaha kadar ulan" diye sordu.

    Kılıçarslan yazısına şöyle devam etti:

    Sensin tiyatro. Olmadık yalanlara inanıp bu yalanlarla kendine mutlu, mesut bir hayat kurabileceğini sanıyorsun. Sahnenin büyüsüne kapılıp gidiyorsun. Oysa orası gerçek değil. Gerçeğin temsili bile değil. Gerçek başka bir yerde... Gerçek bambaşka bir yerde… Bu gerçekle, bu gerçeklerle yüzleşmek yerine 15 Temmuz'a "tiyatro" demeni öğütlüyorlar sana. Bunu öğretiyorlar.

    Hadi şununla bitirmiş olayım. Sahneye donuyla çıkan Gülşen'e insanların tepki gösterdiğini düşünüp 'ne kadar gerici bir ülkemiz var' diyorsun ya. Tam orada işte tiyatro. Bir şarkıcının 'sahneye donumla çıktım diye beni mağdur ediyorlar' PR'ına, bir şarkıcının leş halkla ilişkiler kampanyasına 'yaşam tarzı savunması' atfediyorsun. Uyuma dayı, paranı çalarlar. Sahneden 'kızlar nerenizi açarsanız açın' diyerek güya kahramanlaşan Melek Mosso, AK Partili yerel yönetimlerin finanse ettiği konserlerde para istifliyor. Dolayısıyla sensin tiyatro. Çünkü sen, sabah kalkıp işe gitmek zorunda olduğun için depresyona bile giremiyorsun. Tekrarlıyorum: Uyuma dayı, paranı çalarlar.

    'Yaşam tarzı savunmak' böyle bir şey değil. 'Yaşam tarzı savunmak', müreffeh bir ülkede, hep birlikte, birbirine benzemeyen kardeşler olarak yaşamanın bir yolunu bulmaya çalışmakla olur. Gülşen'in donunu savunmakla değil. 15 Temmuz'a tiyatro diyerek değil. Bu sadece aramızdaki yarığın açılmasını sağlıyor. Bir gör artık şunu da, oturup konuşacak, konuşabilecek bir zeminimiz olsun elimizde. İn şu sahneden artık. Çünkü sahne senin değil, başkasının!"

    Kaynak: Snob Magazin / Magazin

    İsmail Kılıçarslan Darbe Girişimi Gülşen Haberler

    Bakmadan Geçme

    Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Ben Bu Cihana Sığmazam 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title