Haberler

Vefat eden Tunç Başaran'ın kız kardeşinden yürek burkan açıklama: Ölmeden önce çiçek gibiyim demişti

Güncelleme:

Tedavi gördüğü hastanede 81 yaşında hayatını kaybeden usta yönetmen Tunç Başaran son yolculuğuna uğurlandı. Abisinin cenazesinde konuşan oyuncu Meriç Başaran, ünlü yönetmenin ölmeden 15 dakika önce "Çiçek gibiyim" dediğini anlattı.

'Uçurtmayı Vurmasınlar', 'Piano Piano Bacaksız' ve 'Abuzer Kadayıf' filmlerinin yönetmeni Tunç Başaran 81 yaşında solunum yetmezliği sebebiyle tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Başaran'ın cenaze namazı Karacaahmet Şakirin Camii'nde kılındı. Vasiyeti üzerine Balıkesir Bandırma'ya götürülen Başaran, 20 Aralık Cuma günü Haydar Çavuş Camii'nde cenaze namazının kılınmasının ardından defnedilecek. Oyuncu Meriç Başaran ise abisinin ölmeden önce söylediği son sözleri söyledi.

"ÇOK ÜZGÜNÜM, AKLIMIN KÖŞESİNDEN GEÇMEZDİ"

Cenaze törenine sinema sektöründe pek çok yönetmen ve oyuncu katıldı. Cenaze töreninde Uçurtmayı Vurmasınlar filminde İnci karakterini canlandıran başrol oyuncusu Nur Sürer de katıldı. Sürer, "Benim oyunculuk kariyerimde önemli bir kilometre taşı oldu. Onun mimarıdır Tunç. Oyuncusunu çok seven bir yönetmen. Uçurtmayı Vurmasınlar filminden sonra Piano Piano Bacaksız'da da çocuk bir oyuncuyla çalıştı. Çocuk oyuncu yönetme konusunda olağanüstü bir yönetmen. Çok üzgünüm. Aklımın köşesinden geçmezdi. İki üç gün önce filmde oynayanlardan Hale Akınlı'yı kaybettik. Eski filmlere bakıyorum artık hayatta olmayanlar var. Sinema için çok büyük bir kayıp. Çok önemli bir yönetmendi" dedi.

Vefat eden Tunç Başaran'ın kız kardeşinden yürek burkan açıklama: Ölmeden önce çiçek gibiyim demişti

"ÖLMEDEN 15 DAKİKA ÖNCE 'ÇİÇEK GİBİYİM' DEMİŞTİ"

Kız kardeşi oyuncu Meriç Başaran ise, "Uzun zamandır kanser tedavisi görüyordu denildi. Böyle bir şey yok. Çocukken geçirdiği ağır bir zatürre vardı. Vücutta aşırı enfeksiyon vardı. Tunç Başaran istediği gibi yaşadı. Ölmeden 15 dakika önce doktor 'Nasılsın?' diye sorduğunda 'Çiçek gibiyim' dedi. 15 dakika sonra vücudu enfeksiyondan çok zayıf düştüğü için uykusunda kalpten gitti abim. 2.5 ay önce enfeksiyon teşhisi konuldu. Onu da zorla tedaviye götürdük. İstediği gibi oldu her şey" diye konuştu.

Vefat eden Tunç Başaran'ın kız kardeşinden yürek burkan açıklama: Ölmeden önce çiçek gibiyim demişti

"YAPTIĞI İŞLERDE ÇOK BAŞARILI BİR YÖNETMENDİ"

Tiyatro sanatçısı Can Kolukısa da "Eğitimini almış, ne yapacağını bilen ve yaptığı işlerde çok başarılı bir yönetmendi. Başaran'ın hangi filmine baksanız. Türkiye'de ilk 20 arasında yer alması gerekir. Uçurtmayı Vurmasınlar'dan, Hadi Gel'e pek çok filmi var. Yeşilçam'ın en önemli yönetmenlerine asistanlık yaptı" dedi.

Vefat eden Tunç Başaran'ın kız kardeşinden yürek burkan açıklama: Ölmeden önce çiçek gibiyim demişti

"YERİ PEK KOLAY DOLMAYACAK"

Cenazeye katılan oyuncu Gökhan Mete ise, "Ben Tunç'la çok çalıştım. Ben bu kadar rahat bir yönetmen tanımadım. Çok güzel bir çalışma sistemi vardı. Reklamcılar iki üç gün uğraşırlar. Tunç 1-2 saatte bitirirdi. Allah rahmet eylesin onun yeri pek kolay dolmayacak" dedi.Başaran cenaze namazının ardından vasiyeti üzerine Bandırma'da defnedilmek üzere Bandırma'ya götürüldü.

Vefat eden Tunç Başaran'ın kız kardeşinden yürek burkan açıklama: Ölmeden önce çiçek gibiyim demişti

Vefat eden Tunç Başaran'ın kız kardeşinden yürek burkan açıklama: Ölmeden önce çiçek gibiyim demişti

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Magazin

Şakirin Camii Tunç Başaran Yönetmen Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500

Yorumlar (6)

Halit Bosnasaraylı:

Öleceğiz.

11
2
yanıtYanıtla
GİRAYHAN:

Mühim olan imanla,Kuranla ölebilmek.Fakat namaz kılmayanların imanla ölmesi mümkün değil.

yanıt3
yanıt5
Soul edge:

Peki girayhan iman etmeyip namaz kılan münafıklar ne olacak direk cennetmi hocam??!

yanıt0
yanıt0
Tim0135:

Giray çok boşsun,son nefeste imanın kimde olacağını Allah bilir senin görüşüne göre, namaz kılan herkes imanlı, kılmayan imansız gidecek!

yanıt0
yanıt1
Büşra:

Rabbe kavuştu. Bu dünyanın kötülükleri artık ona dokunamayacak. Sıra kimde ? Kim bilebilir. . .

7
0
yanıtYanıtla
afk:

ölüm var

2
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title