Haberler

Tiyatroda Nazi Modası

Güncelleme:

Tiyatro dünyasında yeni moda, Hitler dönemini ve Naziler'i konu alan oyunlar yapmak.

Adolf Hitler'in baskıcı ve faşist dönemini eleştiren oyunlar, son dönemde birbiri ardı sıra sahnelenmeye başladı. İlki geçtiğimiz yıl Levent Özdilek ve Nilüfer Bıyıklı tarafından kurulan BoSahne'nin oyunu 'Adolf'... Burak Sergen'in tek kişilik performansıyla ayakta alkışlanan oyun; Alman diktatör Hitler'in, sığınağında geçirdiği son 12 saati anlatıyor. Yeni tiyatro topluluklarından biri olan D22'nin ilk oyunu 'Bent' de yine o baskıcı Hitler rejimine gönderme yapıyor. Meltem Cumbul yönetimindeki oyun, faşizmin insanlık dışı yaptırımlarını cinsel kimlik üzerinden tartışıyor. Oyunda; Berkay Ateş, Can Kulan ve Emir Çubukçu rol alıyor.

SEKİZ KİŞİ 36 KİŞİYİ OYNUYOR

Tiyatro Adam'ın bu sezonun en iyileri arasında gösterilen oyunu 'Arturo Ui'nin Önlenebilir Tırmanışı'; farklı sahneleniş biçimi ve hareketli oyun yapısıyla öne çıkıyor. Fatih Koyunoğlu, Aşkın Şenol, Çetin Kaya, Berk Yaygın, Ayça Koyunoğlu ve Neslihan Arslan'dan oluşan sekiz oyuncu, oyunda dönüşümlü olarak 36 farklı kişiyi canlandırıyor. Brecht'in savaş döneminde yazdığı, Ümit Aydoğdu'nun yönettiği anti-faşist oyunda; 'Arturo Ui' isimli mahalle çocuğunun yükselişi anlatılırken, Hitler'in iktidara yürüyüş öyküsü ile gangster Al Capone'un öyküsü birleştirilmiş.

İŞGALE KARŞI DİRENİŞ!

Sadri Alışık Tiyatrosu da bu sezon sahneye koyduğu, Songül Öden ve Levent Ülgen'in başrolünde olduğu 'Kafkas Tebeşir Dairesi' adlı müzikli oyunla konuya dikkat çekiyor. Oyun; Hitler'in işgalci orduları tarafından kuşatılan Gürcistan'da yerel halkın işgale direnişini konu ediyor. İstanbul Devlet Tiyatrosu da, Vera Kissel'in yazdığı 'Kalpak' adlı oyunu sahneliyor. Mine Tüfekçioğlu, Sevinç Erol, Suna Selen ve Zeynep İdil Arıkan'ın rol aldığı oyun; esir kampından kaçan 'Nikolai Kalpak' adlı Rus askerin bir Alman ailesine sığınmasıyla başlayan olayları anlatıyor.

Sabah : http: //www.sabah.com.tr

Kaynak: Sabah.com.tr / Magazin

Levent Özdilek Burak Sergen Adolf Hitler Moda Magazin Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title