Haberler

'Süpermen' Değil!

'Labirent'in yönetmeni Tolga Örnek ve oyuncusu Meltem Cumbul 'Pazar Eki' programına katıldı.

Şirin Sever ve Bülent Ülgen'in sunduğu, Kanaltürk'te yayınlanan 'Pazar Eki' programının dünkü konukları; 'Labirent' filminin oyuncusu Meltem Cumbul ve yönetmeni Tolga Örnek'ti. İkili filmle ilgili samili açıklamalar yaptı.

TOLGA ÖRNEK: 'Labirent'e gelen tepkiler çok iyi, izleyen herkes çok beğeniyor. Sosyal medyada da iyi eleştiriler çıkıyor, eleştirmenlerin de çoğu beğendi. Hatta film bizim beklentimizin üstünde de beğenildi diyebiliriz. Gişe de iyi gidiyor.

MELTEM CUMBUL: Ben de çok memnunum filmden, gördüğüm sonuç çok etkileyiciydi.

TAICHI YAPMAMIN FAYDASI OLDU

T.Ö.: Casuslar, istihbarat, ajanlar, terör çok ilgi duyduğum konular. Bu konularla ilgili hem çok kitap okuyorum, hem de çok film izliyorum. Uzun zamandır bu tarzda ve merkezinde Türkiye'nin olduğu bir film çekmek istiyordum. Benim öteki filmlerim daha gerçeklerden esinlenen filmlerdi. Hikaye özgün olursa, daha özgür olabilirdim. Çünkü gerçek bir olayı aktardığınız zaman; ciddi bir sorumluluğunuz var. Bu sefer hikayenin tamamen bize ait olduğu bir film çekmek istedim.

M.C.: Adam dövme niyetim hiçbir zaman olmamıştır ama bu film için ne gerekiyorsa yaptım. Benim aslında yıllardır dövüş sanatlarına ilgim var. Taichi yapmamın çok faydasını gördüm filmde.

KOCAOĞLU SETTE UYUYAKALDI

T.Ö.: Çok mekanlı, çok olaylı, çok karakterli zor bir filmdi 'Labirent'. Mardin'de, Frankfurt'ta, İstanbul'da; her gün ayrı bir mekanda, ayrı bir aksiyon çekiyorduk. Çekimler dokuz hafta sürdü. Bir de filmde patlamalar, çatışmalar, kovalamacalar var. Yönetmen olarak insanın üzerinde "Aman oyuncularıma bir şey olmasın" gerginliği de oluyor. Ama komik anlar da oldu; Rıza Kocaoğlu'nun, Mardin'deki merdivenlerde, çekim ortasında uyuyakalması gibi...

T.Ö.: Aslında ben 'Labirent'i, 'Kaybedenler Kulübü'nden daha önce çekecektim ama iyi ki böyle olmuş; çünkü 'Kaybedenler Kulübü'nün rüzgarı sayesinde bunu çekebildim. 'Kaybedenler Kulübü' olmasaydı; 'Labirent'i bu kadar heyecanlı, bu kadar rahat çekemezdim.

M.C.: İyi proje olduğu sürece TV'ye de iş yapabilirim. Yurtdışı projelerini de deneyim olarak görüyorum. Bangladeş'te veya Azerbaycan'da bir projede, küçücük bir rolde de olsa yer alabilirim.

T.Ö.: Son yıllarda aksiyon filmlerindeki kahramanlar tam bir 'Süpermen' gibi davranmaya başladı. Binanın üstünden uçuyor, havada ateş ediyor, altı takla atıyor, oradan koşup motosiklet üzerine binip gidiyor falan. İnanılmaz bir görsel şölen oluyor belki ama seyirci, karakterlerle arasında bir türlü empati kuramıyor. O yüzden bu filmde aksiyonu gerçekçi tutalım istedik. Bizimkinin diğer filmlerinden farkı; aksiyon sahneleri çok gerçekçi yani kimse fizik kurallarına aykırı bir şey yapmıyor.

BİLİM KURGU İLGİMİ ÇEKİYOR

M.C.: Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuarı'nda hocalığa devam ediyorum. Eğitmenlik çok zevkli, çok güzel...

T.Ö.: Bundan sonraki projem komedi olacak. Korku türünü de seviyorum amaşu an içimden korku filmi yapmak gelmiyor. Bilim kurgu benim daha çok ilgimi çekiyor.

Sabah : http: //www.sabah.com.tr

Kaynak: Sabah.com.tr / Magazin

Meltem Cumbul Tolga Örnek Türkiye Magazin Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title