Haberler

RTÜK incelemesi sonrası Kızıl Goncalar dizisine bir darbe daha! 2 mekanda çekim izinleri iptal edildi

Güncelleme:

İlk bölümüyle ekrana gelen Kızıl Goncalar dizisindeki bazı sahneler izleyicilerin tepkisini çekmişti. RTÜK'ün inceleme başlattığı dizinin yapımcıları bir şok daha yaşadı. Vakıflardan kiralanan 2 mekanın çekim izni iptal edildi.

Özgü Namal ve Özcan Deniz'in başrolünü paylaştığı Kızıl Goncalar dizisinin ilk bölümünde yer alan kırbaçlama sahnesi izleyicileri kızdırmıştı. RTÜK'ün inceleme başlatılmasının ardından vakıflardan kiralanan 2 mekanın çekim izni iptal edildi.

2 MEKAN İÇİN ALINAN İZİNLER İPTAL EDİLDİ

Faniler adlı hayali bir tarikatın üyelerinin seküler bir aileyle yollarının birleşme hikâyesini anlatan "Kızıl Goncalar" dizisi bazı kesimleri rahatsız etti. Birsen Altuntaş'ın haberine göre RTÜK de diziyle ilgili gelen şikayetler üzerine inceleme başlatılacağını açıkladı. Son gelişme ise dizinin yapım şirketi Gold Film'in bazı mekanlarda çekim yapmasını engellemeye yönelik oldu. 8 ve 21 Eylül'de Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne bağlı İstanbul Vakıflar 1. Bölge Müdürlüğü'nden 2 mekan için alınan izinler iptal edildi.

RTÜK incelemesi sonrası Kızıl Goncalar dizisine bir darbe daha! 2 mekanda çekim izinleri iptal edildi

RTÜK İNCELEMESİNİ GEREKÇE OLARAK GÖSTERDİLER

İstanbul Vakıflar 1. Bölge Müdürlüğü'nden yapım şirketine yapılan bilgilendirmede dizinin aylarca büyük bütçeler ayrılarak yeniden dekore edilen dizinin 2 ana mekanında "Kızıl Goncalar" dizisinin çekim yapmasına engel konuldu. Müdürlük, şirkete Gold Prodüksiyon Yapımcılık A.Ş.'nin Kızıl Goncalar ismi dizisinde kullanılan Hanımlar Eğitim ve Kültür Vakfı'nın (HEVKA) bulunduğu Bayrampaşa Medresesi ve İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Mezunları ve Mensupları Vakfı binasında (Siyasal Vakfı) çekim izinlerinin iptal edildiğini açıkladı ve gerekçe olarak da diziyle ilgili oluşan kamuoyu baskısı ve RTÜK'ün inceleme başlatmasını gösterdi. Alınan kararla zor durumda bırakılan dizinin yapım şirketi yeniden farklı yerlerdeki mekanlara bakmaya başladı.

RTÜK incelemesi sonrası Kızıl Goncalar dizisine bir darbe daha! 2 mekanda çekim izinleri iptal edildi

KIZIL GONCALAR'IN KONUSU

Kızıl Goncalar, seküler bir Atatürkçü olan Levent (Özcan Deniz) ve mutaassıp bir tarikatın içinde yaşayan Meryem'in ( Özgü Namal ) kaderlerinin kesişmesini konu alırken, inanç ve fikir ayrılıklarına rağmen "evlat" söz konusu olduğunda anneliğin/babalığın birleştirici gücü konusu ele alıyor. Dizide Özgü Namal ve Özcan Deniz'in yanı sıra Mert Yazıcıoğlu, Erkan Avcı, Hazal Türesan, Mert Turak, Selen Öztürk, Şerif Erol, Duygu Sarışın, Tuğrul Tülek, Yakup Turgut, Sitare Akbaş, Mina Demirtaş, Esma Yılmaz, Zehran Kelleci, Tuana Gizem Uzunlar gibi isimler yer alıyor.

RTÜK incelemesi sonrası Kızıl Goncalar dizisine bir darbe daha! 2 mekanda çekim izinleri iptal edildi

RTÜK incelemesi sonrası Kızıl Goncalar dizisine bir darbe daha! 2 mekanda çekim izinleri iptal edildi

Kaynak: Haberler.com / Magazin

Kızıl Goncalar İnceleme Magazin Haberler

500

Yorumlar (18)

MELTEM ÇAĞLAYAN:

Güzelim diziyi karalamak icij neler yapıyorsunuz bu dizi sadece bir kısmını gösteriyor İslamiyet adı altında çok daha can sıkıcı şeyler yaşanıyor ya dünyadan haberiniz yok ya da sırf Fox TV yapımı diye muhalefetsiniz iyisi mi siz gidin zengin kız fakir oğlan ya da şu surekli oynayan gönül dağı dizisini izleyin flash TV de olur

177
203
yanıtYanıtla
Kenan Özdemir:

Ablacim gonuldaği her hafta ailecek izledigimiz bir dizi sana tavsiyem izle vazgecilmezimiz sana oneririm

yanıt141
yanıt75
Hikmet Tan :

Sen git ailenle cıbıl flim dizi izle biz gönüldağını ailemizle korkmadan izleyelim

yanıt82
yanıt41
ahmet :

güzelim dizi öyle mi ?bir kısmını ve doğru olanı gösterdiğini nereden biliyorsunuz ? islam ile ilgili bilgileriniz, islam karşıtı medyadan duyduğunuz yalan, iftira haberlerden ibaret ise can sıkıcı olması gayet normal. Fakat gerçek can sıkıcı olan islam adına yaşananlar değil, bu münferit veya sahte algı haberlerine inanıp islama ve müslümanlara olan olumsuz önyargınızdır.

yanıt80
yanıt44
Mehmet Beydanol:

Sizin gibi İslam düşmanları için güzel bi dizi evet ama burası müslüman ülkesi bir müslamanın bu diziden rahatsız olması kadar normal bişey yokk

yanıt23
yanıt17
Mehmet Beydanol:

Sizin gibi İslam düşmanları için güzel bi dizi evet ama burası müslüman bir ülke ve bir müslümanın böyle bir diziden rahatsız olması kadar normal birşey yokk

yanıt14
yanıt17
Semih:

Müslümanları kötülemeye fırsat kollayanları havlatmak için sinsice hazırlanmış şeytani bir dizi daha.

148
92
yanıtYanıtla
Mehmet YILMAZ:

Biraz aynaya bakın...

yanıt43
yanıt36
siyah.beyaz:

güzelim dizisiymiş bayanın sevsinler senin dizini ..)) fox sun her haberine her dizisine bunlar hayran sebebi açık net hükümete mualif erdoğan nefreti chp yandaşi gönül dağini trt yi tabiki önemsemez beğenmezler. o beğenmediğin gönül dağinin reytingine bak meltem kardeş boş boş konuşmaa..

105
71
yanıtYanıtla
üzeyir özçelik:

Gönül Dağı dizisine de severek bakıyorum kızıl goncalar dizisinede severek bakıyorum kimileri dizi olarak bakar kimileride içindeki mesaja mesajlara göre bakar demem o ki diziye dizi olarak en büyük sorun yani cehalet göstergesidir kızıl goncalar dizisinde de öyle güzel mesajlar var ki tabiki anlayana

yanıt14
yanıt2
Tüm 18 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title