Haberler

Oyuncu, Yönetmen ve Seslendirme Sanatçısı Nur Subaşı Son Yolculuğuna Uğurlandı

Güncelleme:

"Şirinler" ve TRT'deki iftar saatlerindeki seslendirmeleriyle tüm Türkiye'nin hafızasına kazınan Nur Subaşı son yolculuğuna uğurlandı.

"Şirinler" isimli çizgi filmi seslendirmesiyle tanınan oyuncu, yönetmen ve seslendirme sanatçısı Nur Subaşı son yolculuğun uğurlandı.

KARACAAHMET MEZARLIĞI'NA DEFNEDİLDİ

"Şirinler" isimli çizgi filmi seslendirmesiyle tanınan oyuncu, yönetmen ve seslendirme sanatçısı Nur Subaşı için ikindi namazına müteakip Şakirin Camii'nde düzenlenen cenaze töreniyle son yolculuğuna uğurlandı. 76 yaşında hayata gözlerini yuman Subaşı'nın cenaze törenine ailesi, yakınları, tiyatro ve sinemanın tanınan simaları katıldı. Subaşı, kılınan cenaze namazı ve alınan helalliğin ardından Karacaahmet Mezerlığı'na defnedildi.

NUR SUBAŞI KİMDİR?

Türk tiyatro oyuncusu ve seslendirme santçısı Nur Subaşı 1942 yılında doğdu. Ankara Devlet Konservatuarı yüksek bölümünü bitirdi. Önce Ankara Devlet Tiyatrosunda görev yaptı. İstanbul Devlet Tiyatrosu 1979 yılında kuruduğunda ilk tayın olanlardan biri oldu. Tiyatro oyunculuğunun yanı sıra pek çok sinema filminde seslendirme yapmıştır.

"BELKİ ŞİRİNLERİ BİLE GÖREBİLİRSİNİZ"

Subaşı'nın sesi, Şirinler adlı çizgi filmin girişindeki "İyi bir çocuk olursanız belki Şirinleri bile görebilirsiniz" seslendirmesiyle hafızalara kazınmıştı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Magazin

Şakirin Camii Karacaahmet Nur Subaşı Magazin Haberler

500

Yorumlar (13)

Cebrail:

Ben Allah var tanımıyorum bu güne kadarda tanımamıştım ama şimdi ne kadar güzel bir insan olduğunun farkına vardım allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun ailesine başsağlı diliyorum :(

9
0
yanıtYanıtla
cinare:

Allah rahmet eylesin

6
0
yanıtYanıtla
İlker:

Allah rahmet eylesin.

5
0
yanıtYanıtla
BÜLENT BERBER MUGLA MARMARİS:

NUR SUBAŞI TOPRAGIN BOL MEKANIN CENNET OLUR İNŞALLAH KALANLARA SABIR DİLİYORUM. BAŞIMIZ SAGOLSU.

5
0
yanıtYanıtla
alofetva:

toprağı bol olsun genellikle gayrimüslimler için kullanılır

yanıt1
yanıt0
Erdal AYDIN:

Seslendirme sanatçılarına hep hayran olmuşumdur. Nur Subaşı da onlardan biri. Kendisine Allah''tan rahmet diliyorum. TRT''de iftar programlarında seslendirme yapmıştır yıllar yıllar önce. . . . ve daha bir çok

4
0
yanıtYanıtla
ata:

Allah rahmet eylesin

2
0
yanıtYanıtla
eskici:

ondan önce ramazan proğramlarını soner ağın seslendiriyordu

1
0
yanıtYanıtla
abdulhamit atilla:

amin

1
0
yanıtYanıtla
ad:

insan adamın resmini koyar

1
0
yanıtYanıtla
Tüm 13 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title