Haberler

Ünlü rapçi Murda, 4 yıl hapis cezası aldı

Güncelleme:

Murda lakaplı rapçi Önder Doğan, bazı şarkılarında uyuşturucu madde kullanmaya özendirdiği iddiasıyla yargılandığı davada 4 yıl 2 ay hapis cezası aldı.

Murda lakaplı Mehmet Önder Doğan'ın, 'Duman', 'Pahalı' ve 'Eh Baba' isimli şarkılarında yer alan birtakım sözlerin uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanımını özendirdiği iddiasıyla yargılandığı dava karara bağlandı. İstanbul 53.Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada tutuksuz sanık Mehmet Önder Doğan'ın avukatı Ümit Gürkal Egemen hazır bulundu. Şarkılarında uyuşturucu kullanımını özendirdiği iddiasıyla "Uyuşturucu madde kullandırmaya özendirmek" suçundan 10 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan Murda lakaplı şarkıcı Mehmet Önder Doğan, 4 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırıldı.

MÜTALAA AÇIKLANDI

Duruşmada esasa ilişkin mütalaasını açıklayan Cumhuriyet Savcısı, sanığın şarkıların kendine ait olduğunu kabul ettiği, 'Duman', 'Pahalı' ve 'Eh Baba' isimli şarkılarındaki sözlerin uyuşturucu madde kullanılmasını alenen özendirecek nitelikte olduğunu belirterek, sanığın 'uyuşturucu madde kullandırmaya özendirmek' suçundan zincirleme şekilde 6 yıl 3 aydan 17 yıl 6 aya kadar hapis cezasıyla cezalandırılmasını talep etti.

Ünlü rapçi Murda, 4 yıl hapis cezası aldı

"HİÇBİR KONSERİNDE BU ŞARKI SESLENDİRMEDİ, MÜTAALAYI KABUL ETMİYORUZ"

Esasa ilişkin mütalaaya karşı savunma yapan sanık avukatı Egemen, "Bahsi geçen 'Duman' isimli şarkı müvekkilin Youtube sitesinde yayınlanmamıştır. Ayrıca hiçbir konserinde de bu şarkı seslendirilmemiştir ve 'bakın ben kullandım, siz de kullanın' şeklinde sözler yoktur. Bu nedenle mütalaaya katılmıyoruz. Müvekkilim zaten bu şarkıyı yayınlanan sosyal paylaşım platformundan kaldırmıştır ancak paylaşıldığı dönemde kopyalanıp üçüncü kişiler tarafından yayınlanmasına teknik olarak engel olamamaktadır. Söz konusu şarkı lisanslı değil, anonimdir. Müvekkilim o tarihlerde ünlü olmadığından eşe, dosta, çevresine paylaştığı bir şarkıdır ve suçun yasal unsurları oluşmamıştır. Beraatını talep ediyoruz" dedi.

4 YIL 2 AY HAPİS CEZASI

Kararını açıklayan mahkeme, sanık Mehmet Önder Doğan'ın 'uyuşturucu madde kullanmaya alenen özendirme' suçundan 4 yıl 2 ay hapis cezasıyla cezalandırılmasına karar verdi.

Ünlü rapçi Murda, 4 yıl hapis cezası aldı

"MÜVEKKİLİMİN ÖZENDİRME EYLEMİ OLMAMIŞTIR"

Duruşma çıkışı açıklama yapan Murda'nın avukatı Ümit Gürkal Egemen, "Savunmalarımızın tamamında, yazılı olarak da verdik bunları, Anayasa'nın 26, 27, ve İnsan Hakları Avrupa Sözleşmesi'nin 10. maddesine göre sanat ve ifade özgürlüğü çerçevesinde değerlendirilmesi gerektiğini söyledik. Müvekkilimin burada kimseyi aleni bir şekilde herhangi bir kötü alışkanlığa, bunun adı ne olursa olsun özendirme, bunun iyi olduğunu göstermek gibi eylemi hiçbir zaman olmamıştır. Hiçbir sanatçının da böyle bir eylemi olamaz zaten. Bir yorum farkının olduğunu düşünüyoruz. Kararı İstinaf edeceğiz, itirazlarımız olacak. İddianame düzenlendikten sonra bir yurt dışı çıkış yasağı verilmişti. Bildiğiniz üzere müvekkilim Hollanda vatandaşı. Türk vatandaşı değil, burada ikametgahı yok. Biz de iddianame değerlendirildikten sonrasında, ifadesi alınıp yurt dışı çıkış yasağının kaldırılmasını talep etmiştik. Bu talebimiz kabul gördü. Bunun için duruşmalardan vareste tutuldu. Ondan dolayı bugün burada yoktu" ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Kliplerinde ve şarkılarında uyuşturucu kullanımını özendirici ifade ve içerik kullandığı iddia edilen, "Duman", "Pahalı" ve "Eh baba" isimli şarkılarında yer alan bir takım sözlerin uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanımını özendirdiği belirlenen 'Murda' lakaplı Hollanda uyruklu Rap şarkıcısı Önder Doğan, geçtiğimiz sene havalimanında gözaltına alınmıştı. Türk Ceza Kanunu'nun 190/2 maddesinden işlem yapılarak adliyeye sevk edilen rapçi, çıkarıldığı hakimlikçe hakkında 'adli kontrol' hükümleri uygulanarak serbest bırakılmıştı. Savcılık tarafından yürütülen soruşturma tamamlandı. Türk Ceza Kanunu'nun 190/2 maddesi uyarınca 'Uyuşturucu madde kullandırmaya özendirmek' suçundan 5 yıldan 10 yıla kadar hapsini talep etti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Magazin

Önder Doğan Murda Haberler

Bakmadan Geçme

Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? NO Pelicans Sacramento Kings NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Miami Heat Chicago Bulls NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! 19-20 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 19 Nisan Cuma 2024? Survivor kim kazandı? 19 Nisan Cuma Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor CANLI izle! 19 Nisan Cuma TV8 Survivor HD izleme linki! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Gaddar CANLI izle! Fox TV Gaddar 13. Bölüm tek parça HD izle 19 Nisan Cuma! Kızılcık Şerbeti 59. Bölüm Canlı İzle! Show TV'de Neler Oldu?
500

Yorumlar (4)

Adem yakar yakar:

peygamberlerimize dinimize sarkılarda müziklerde her yerde hakaret edenlerde ceza alsa ne güzel olurdu

46
15
yanıtYanıtla
adaletli yorum:

isminde meymenet yok murda o nasıl isim

23
20
yanıtYanıtla
cenker :

aracında "pudra şekeri" çeken akp li dışarda şarkı sözünde yer verdiği rapçi içerde adalete gel

29
4
yanıtYanıtla
mevlüt Altın:

Ünlü ha. Hangi ülkede ünlü bu

10
8
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title