Haberler

Liam Neeson'ın Irkçı Sözleri ABD'de Tartışma Yarattı

Güncelleme:

İrlandalı aktör Liam Neeson'ın sevdiği bir kadının bir Afro Amerikalının tecavüzüne uğradığını öğrenmesinin ardından 'öldürmek için siyah bir p.ç aradığını' söylemesi, yeni ırkçılık tartışması başlattı.

İrlandalı aktör Liam Neeson'ın sevdiği bir kadının bir Afro Amerikalının tecavüzüne uğradığını öğrenmesinin ardından 'öldürmek için siyah bir p.ç aradığını' söylemesi, yeni ırkçılık tartışması başlattı.

"SÖYLEMEYE UTANIYORUM"

Hollywood'un 1993 tarihli 'Schindler's List' filmiyle şöhret olmuş ve son dönemde gerilim filmlerine yönelmiş Kuzey İrlandalı aktörü Liam Neeson, yeni filmi 'Cold Pursuit'in tanıtımı çerçevesinde The Independent'a verdiği röportaj çok tepki topladı. Çok sevdiği bir kadının bir Afro Amerikalının tecavüzüne uğradığını öğrenmesinin ardından ırk temelli intikam alma arzusuna kapıldığını anlatan Neeson, 'siyah bir p.ç bulup öldürmek' istediğinden söz etti: "Bir sopayla yukarı aşağı yürüyüp birinin bana yanaşmasını umuyordum. Bunu söylemeye utanıyorum. Siyah p.çin birinin bir bardan çıkıp benimle bir sebepten dalaşacağını umarak belki bir hafta boyunca bunu yaptım, böylece onu öldürebilecektim."

Liam Neeson'ın Irkçı Sözleri ABD'de Tartışma Yarattı

"SALDIRGAN BEYAZ OLSAYDI TEPKİSİ AYNI MI OLURDU"

Tecavüzü öğrendiğinde ikinci sorusunun "(Saldırganların) Renkleri neydi" olduğunu itiraf eden İrlandalı aktör, böyle düşünüp davranmış olmasının 'korkunç' olduğunu dile getirdi. Röportaj yayımlanır yayımlanmaz sosyal medyadan ırkçılık eleştirileri yükseldi. ABD'li film yapımcısı Tariq Nasheed, "Dikkat edin, Neeson, bir tür 'intikam fantazisi' almak istediğinden söz etmiyor. Gerçekten de bir hafta boyunca öldürecek bir siyah ARAMIŞ, ama bulamamış" vurgusu yaptı.

Liam Neeson'ın Irkçı Sözleri ABD'de Tartışma Yarattı

"İNTİKAM SAHNELERİ TATMİN EDİYOR"

Twitter'da bir kullanıcı "Saldırgan beyaz olsaydı Neeson yine aynı enerjiye sahip olur muydu" diye sordu. Twitter'da bir kullanıcı "Saldırgan beyaz olsaydı Neeson yine aynı enerjiye sahip olur muydu" diye sordu.Bir başkası ABD'de polislerin silahsız siyahları öldürmesi furyasına yönelik protestoların 'Siyahların da yaşamları önemlidir' sloganına atıfla şu tepkiyi verdi: 66 yaşındaki tiyatro kökenli aktör, tartışma yaratan açıklamalarını, 'Cold Pursuit' filminde canlandırdığı Nels Coxman karakterinin oğlu uyuşturucu çetesince öldürülünce intikam alma ihtiyacı duymasıyla ilgili soru üzerine yapmıştı. Ekran ve beyazperdeki şiddetin izleyicileri dışarı çıktıklarında insan öldürmeye yönelttiği savlarını reddeden Neeson, ortalama sinema seyircisinin intikam sahnelerinden tatmin olmuş ve hak yerini bulmuş hissiyatıyla sinemadan çıktığını öne sürdü.

Kaynak: Haberler.com / Magazin

Amerika Birleşik Devletleri Liam Neeson Magazin Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs'ta vapur seferleri olacak mı? 1 Mayıs vapur seferleri iptal edildi mi? Şişli'de 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Şişli'de alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! Beşiktaş'ta 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Beşiktaş'ta alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! 1 Mayıs'ta Beyoğlu'nda hangi yollar kapalı olacak? Beyoğlu'nda alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta Fatih'te hangi yollar kapalı olacak? Fatih'te alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? İstanbul'da kapalı olacak yollar nereler? Fatih, Şişli, Beşiktaş, D-100 Karayolu 1 Mayıs'ta toplu taşımaya kısıtlama mı getirildi? Toplu taşıma hangi saatler ücretsiz? İstanbul, Ankara ve İzmir'de ücretsiz toplu taşıma saatleri! 1 Mayıs'ta toplu taşımalar ücretsiz mi? İstanbul'da toplu taşımaya kısıtlama geldi mi? KIZIL GONCALAR son bölümde ne oldu? Kızıl Goncalar yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? 30 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV GELİNİM MUTFAKTA CANLI İZLE #128105 30 Nisan 2024 Gelinim Mutfakta puan durumu belli oldu mu? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 30 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? BUGÜN HANGİ MAÇLAR VAR? #9917 30 Nisan günü maç var mı, hangi kanaldan yayınlanıyor, şifresiz mi? Bugün hava nasıl olacak? #127782 İstanbul'da yağmur yağacak mı? 30 Nisan hava durumu tahminleri! A101 AKTÜEL KATALOĞU 2 MAYIS| Çekme karavan fiyatı ne kadar? A101 bu hafta katalog ürünleri neler? A101 fiyat listesi!
500

Yorumlar (12)

Dürbünlü:

casus yetiştirip amarikaya salalım,türkün gücünü görsünler.

2
2
yanıtYanıtla
ADINIZI YAZIN:

HUZUR İSLAMDA NAMAZDA NİYAZDA

yanıt2
yanıt2
yetiştirmek için amerikaya göndermek ger:

sorun onların yetiştirdikleri zaten şu an tüm dünyayı onların adına yönetiyorlar zaten. TAVŞAN. . .

yanıt0
yanıt0
tuurrkkeyyy:

süleymancıları ABD yollayın . İki yılda arabistana çevirirler .

yanıt0
yanıt0
DÜRBÜNSÜZ:

DÜRBÜNLÜ LAVUK COK MAYDONOZ OLUYON HERSEYE

yanıt0
yanıt0
Bu da irlandalı boksör:

Olay çıkarmakta üstlerine yoktur

1
1
yanıtYanıtla
antartikalı:

tecavüz nedir lan kunta kinteler; demokrasi ağır gelmiş şamanlara !

1
1
yanıtYanıtla
UZMAN_TV:

Tamamen tanıtım reklamı.

0
0
yanıtYanıtla
White nigga:

Yakarsa dunyayi niggalar yakar

0
0
yanıtYanıtla
dimir:

istisnalar hariç tüm abd sihayiler köle

0
0
yanıtYanıtla
Tüm 12 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title