Haberler

Jennifer Lawrence: Hollywood Cinsel Ayrımcılık Yapıyor

Güncelleme:

Ünlü oyuncu Jennifer Lawrence, ücret dağılımındaki eşitsizliğe isyan etti. Güzel oyuncu, erkek oyunculara daha fazla para verildiğini belirtti.

Hollywood yıldızı Jennifer Lawrence, Hollywood'un erkek oyunculara daha fazla para vererek cinsiyet ayrımcılığı yaptığını yazdı.

'Açlık Oyunları'nın yıldızı, hem erkek oyunculardan daha az para aldığını hem de bir fikrini ifade edeceği zaman, erkeklerin tersine, kendisini 'sevimli' olmak zorunda hissettiğini" söyledi.

"PAZARLIK KONUSUNDA İYİ OLAMADIM"

Senarist ve oyuncu, 'Girls' dizisiyle yıldızlaşan Lena Dunham'ın web sitesi 'Lenny'ye yazan Lawrence, aldığı ücretin ne kadar az olduğunu Sony Pictures'ın mail'leri hack'lendiği zaman anladığını yazdı:

"Sony'ye değil kendime sinirlendim. Hemen pes ettiğim için pazarlık konusunda iyi olamadım."

Sony'nin sistemi kasımda hack'lenmiş ve sistemden sızan mail'ler gazete manşetlerinde yer almıştı. Sony'nin patronu Amy Pascal'ın e-maillerinden sızan en ilgi çekici bilgilerden biri, 'American Hustle'da rol alan oyuncular Jennifer Lawrence ile Amy Adams'ın, yapımın erkek oyuncularından daha az para aldığıydı.

"ŞIMARIK DEMESİNLER DİYE..."

En çok 'Açlık Oyunları'ndaki rolüyle tanınan Lawrence kaleme aldığı yazıda, neden daha fazla kazanmak için mücadele etmediği hakkında daha fazla detay da verdi. Lawrence anlaşmaları yaparken ücret konusunda gerçek bir kavga vermediğini zira 'zor' ya da 'şımarık' bir oyuncu gibi görünmek istemediğini yazdı:

"O zamanlar bu iyi bir fikir olarak görünüyordu. Ta ki internete sızan ücret bordrolarını görüp, çalıştığım erkeklerin hiçbirinin 'zor' ya da 'şımarık' görünmek gibi bir kaygısı olmadığını fark edene kadar…"

ÜNLÜ YILDIZA NASIL DAVRANILIYOR?

Ünlü oyuncu bir kadın olarak Hollywood'da kendisine nasıl davranıldığından şöyle bahsetti:

"Tüm gün boyunca tek duyduğum, gördüğüm kendi fikirlerinden bahseden erkekler... Ben kendi düşüncelerimi aynı netlikte ifade ettiğimde, saldırgan bir şeyler söylemişim gibi düşünülüyor. Fikrimi 'hoşa gidecek' bir şekilde söylemenin yolunu bulmak ve hâlâ 'sevimli' biri olarak kalabilmeye çabalıyorum!"

Bu konu hakkında konuşan son isim Hollywood'un en başarılı oyunlarından Meryl Streep olmuştu. Streep film endüstrisindeki cinsiyetçiliği gündeme getirip kendisinin bile erkek aktörlerden daha az ücret aldığını söylemişti.

Kaynak: Haberler.com / Magazin

Jennifer Lawrence Açlık Oyunları Hollywood Sony Magazin Haberler

500

Yorumlar (9)

mesut:

erkekler olmasa kadınların hali harap her zor işi erkekler yapıyo

31
18
yanıtYanıtla
Mayorka:

Fazla para kazanan erkekler güzel kızlara harcıyorlar dağılım eşitleniyor

22
2
yanıtYanıtla
ahmet:

bune ya zaten insanların bilinç altının içine ediyorsunuz şu dünyaya zerre kadar yararınız yok aldığınız paralar milyondolar birde beğenmiyorsunuz nasıl bir şey bu ya

16
1
yanıtYanıtla
Hendrix:

Nasıl bi yararı olmasını bekliyorsunuz anlamıyorum ki atomu mu parcalasin senin ne faydan oldu insanlığa bu işte akepe kafası

yanıt1
yanıt9
xxx:

etme la deme öyle içim parçalandı, açlık sınırının altında yaşıyorsundur şimdi sen.

14
0
yanıtYanıtla
erer:

kadınların erkeklerden daha yüksek para aldıkları işlerde var. . .

6
1
yanıtYanıtla
Kara:

Yazık geçinemiyo herhal

2
2
yanıtYanıtla
HAYVAN GİBİ ŞİY YAPIYOSUNUZ:

Güzel ablacım işe sabahın köründe kalkıp metrobüsle mi gittin? Tüm gün 20-30$ yövmiye için tabiri caizse eşek gibi mi çalıştın? Neymiş, erkekler daha fazla kazanıyormuş. Yahu milyon dolarlar kazanıyorsunuz, hala bıdı bıdı ediyorsunuz. Sorsan ekmek haç para diye, diyetteyim bilmiyorum der.

2
1
yanıtYanıtla
ULAN İFRİT OLUYORUM ŞU AD SORMA İŞİNE:

ÇOK MERAK EDİYORUM. ÜCRET DERKEN ABLACIM. PARDON SSK FALAN DA DAHİL Mİ? HATUNDA Kİ CESARETE BAK YA ALDIĞI ZATEN MİLYON DOLAR, NE KADARLIK BİR ARTIŞTAN YA DA NASIL BİR ADALETTEN BAHSEDİYOR ANLAYAMADIM.

2
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title