Haberler

"İstanbul Hızlı ve Sihirli Bir Şehir"

Güncelleme:

Panzehir'in Alman asıllı oyuncusu Gottschalk, "İstanbul bana New York'u hatırlatıyor çünkü çok hızlı ve aynı anda pek çok şey olup bitiyor." dedi.

'Büşra've 'Dağ' filmlerinin yönetmeni Alper Çağlar'ın imzasını taşıyan 'Panzehir', uluslararası oyuncu kadrosuyla dikkat çekiyor. Filmin esas kadını ise Alman asıllı model Christina Gottschalk... Film çekimleri için ilk defa İstanbul'a gelen Gottschalk; rolünü ve yeni tanıştığı İstanbul'u anlattı...

Almanya'nın hangi şehrinde doğdunuz?

Stuttgart'ta doğup, büyüdüm. Son derece doğal bir ortamda, doğa ile iç içe, korunaklı küçük bir kasabada geçti çocukluk yıllarım.

MODEL OLMAMI SÖYLEDİLER

Model olmaya nasıl karar verdiniz?

Daha büyük bir şehirde yaşamak, daha uzağa gitmek istiyordum. Uzun boyluydum, ergenlik çağlarında bile 1.80 boylarındaydım. Pek çok insan benim model olmam gerektiğini söylüyordu. Ben de model olmak için yarışmaya katıldım.

Film için ilk kez İstanbul'dasınız. Burası size göre nasıl bir şehir?

Sihirli bir şehir... Bana New York'u hatırlatıyor çünkü çok hızlı ve aynı anda pek çok şey olup bitiyor.

İstanbul'da favori mekanlarınız var mı?

Şehirde dolaşmak için pek vaktim olmadı ama Karaköy'e gittim. Bir arkadaşım beni gezdirdi. Brooklyn'i andırıyor; pek çok kafe var çevrede.

KÖR BİR İNSANLA TANIŞMAMIŞTIM

İstanbul'un sizin için en olumlu yanı neydi?

Çok güzel bir havası var. Yeni ve eskinin bir arada bulunması, Boğaz çok güzel... Büyük kuleler, gökdelenler, yeni alışveriş merkezleri...Modern ile eski arasında iyi bir denge var.

'Panzehir' sizin ilk oyunculuk deneyiminiz mi?

Daha önce ABD ve Avrupa'da reklam çekimlerinde bulundum. Başka oyunculuk deneyimlerim de oldu fakat bu ilk sinema filmi deneyimim.

Filmde 'Elsa' isminde, İstanbul'da yaşayan görme engelli Alman müzik öğretmenini oynuyorsunuz...

Yabancı, görme engelli bir kadını, gene yabancı bir ülkede oynamak benim için büyük bir meydan okuma. Karakterim çok hassas bir kadın; onun insani tarafı beni etkiledi. Çok sayıda pratik yaptık, rolün gerektirdiği çok şey vardı.

Rolünüz sayesinde görme engellilerle ilgili daha önce bilmediğiniz neler öğrendiniz?

Daha önce kör bir insanla tanışmamıştım, rolden sonra onlar hakkında düşünmeye başladım. Bu rolü yerine getirmek için, gündüz kalktığınızda her tarafın karanlık olmasının nasıl bir şey olduğunu düşünmeniz gerekiyor. Diğer duyularınızı, mesela kulaklarınızı daha fazla kullanmanız lazım.

Rolü nasıl aldınız?

Alper (Çağlar) ile bir araya gelmemiz tamamen tesadüfen oldu. Alper ajansta fotoğrafımı görmüş ve "Bu kız filmdeki karakter 'Elsa'ya benziyor" demiş. Bana konudan bahsetti ve daha sonra üzerine konuşmaya başladık.

Filmde Almanca mı konuşuyorsunuz?

Almanca ve az miktarda Türkçe...

TÜRKLER'İN FARKLI BİR MANTALİTESİ VAR

Türkler, Almanlar'a göre daha rahat insanlardır. Bu farkı hissedebildiniz mi?

Türk insanları ile çalışmak çok ekstrem bir deneyim oldu benim için. Farklı bir mantaliteniz var. Almanya'da her şey çok organizedir, çok dakik davranırız.

Filmin ana karakterlerinden 'Kadir Korkut', 'Elsa'ya aşık olup onun için bu dünyadan vazgeçmeyi istiyor. Bu gerçek hayatta mümkün olabilir mi?

Filmin metnini ilk okuduğumda çok romantik buldum. Aşkta daha iyi bir insan olmak istiyorsanız, böyle bir ilişki gerçekleşir. 'Kadir', 'Elsa' için daha iyi bir insan olmak istiyor.

OYUNCULUĞA KARŞI TUTKUM YÜKSEK

Geleceğe yönelik hayaliniz nedir? Türkiye'de mi kalacaksınız, yoksa ülkenize mi döneceksiniz?

New York'a döneceğim. Oyunculuğa karşı tutkum yüksek, gerçekten oyunculuğu seviyorum. Bu alanda daha çok şey yapmayı hayal ediyorum. Sonra da Bahama'da bir yerde yaşamak istiyorum.

Sabah : http: //www.sabah.com.tr

Kaynak: Sabah.com.tr / Magazin

Alper Çağlar New York İstanbul Almanya Magazin Haberler

Bakmadan Geçme

Koton Mağazacılık Tekstil halka arz kaç lot verir? Koton Mağazacılık Tekstil halka arz kaç lot dağıtılacak? Survivor All Star'da talihsiz kaza! Nefise'nin sağlık durumu nasıl? Olay ne? ÇAYKUR İŞÇİ ALIMI 2024 NE ZAMAN? Çaykur işçi alımı başvuruları ne zaman? Başvuru şartları ne? #9749 KOTON HALKA ARZ | Koton halka arza açıldı mı? Koton katılım endeksine uygun mu? Cuma namazı nasıl kılınır, kaç rekat? Cuma namazı farz mı? ÖZGÜR DEMİRTAŞ KİMDİR? Özgür Demirtaş nereli, kaç yaşında, evli mi? MOR KOD NEDİR? Hastanelerde mor kod ne anlama gelir? #128657 Ankara Cuma namazı saat kaçta? Ankara Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma Ankara cuma namaz saati! İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma İstanbul cuma namaz saati! KIZILCIK ŞERBETİ İZLE | Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? Kızılcık Şerbeti fragman izle! ÖĞRETMEN ATAMALARI | Öğretmen atama kadro ve branş dağılımı ne zaman açıklanacak? Yusuf Tekin açıklama yaptı mı? 26 NİSAN CUMA HUTBESİ | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! 36 BİN SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ BAŞVURU EKRANI! 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı başvurusu nereden yapılır? Mehmet Büyükekşi aday olacak mı? TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi aday oldu mu? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu çalışanlarına mobbing mi uyguladı? Eski Patiswiss CEO'su çalışanları azarladı!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title