Haberler

İsmet Küntay Tiyatro Ödülleri... ŞEHİR TİYATROLARI'NA İKİ ÖDÜL!

Güncelleme:

İsmet Küntay Tiyatro Ödülleri, 4 Kasım Cuma günü Büyük Kulüp Derneği’nde düzenlenen bir törenle sahiplerini buldu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Şehir Tiyatroları, kurum olarak tiyatroya katkılarından dolayı özel ödüle layık görüldü.

Şehir Tiyatroları sanatçısı Levent Üzümcü ise Rüstemoğlu Cemal'in Tuhaf Hikayesi oyunundaki rolüyle Yılın En Başarılı Erkek Oyuncusu Ödülü'nü aldı.

47 yıldır oyun yazarı İsmet Küntay adına aralıksız verilen İsmet Küntay Tiyatro Ödülleri iki yıldır pandemi nedeniyle düzenlenemiyordu.

4 Kasım Cuma akşamı Büyük Kulüp'de, geçtiğimiz yıllarda duyurulan ancak teslim edilemeyen ödüllerle birlikte, 2021-2022 tiyatro sezonu ödülleri de sahiplerini buldu.

İBB Şehir Tiyatroları, kurum olarak tiyatroya katkılarından dolayı Özel Ödül'e, Yılın En Başarılı Erkek Oyuncusu Ödülü Rüstemoğlu Cemal'in Tuhaf Hikayesi'ndeki rolüyle Levent Üzümcü'ye, İsmet Küntay Onur Ödülü 26. Genel Kurmay Başkanı Org. İlker Başbuğ'un yazdığıMucize'ye, Nadide Küntay Emek Ödülü Suna Keskin'e, Hayati Yazıcı Özel Ödülü Betül Arım'a, İsmet Küntay Özel Ödülü Metin Belgin'e verildi.

Yılın En Başarılı Oyun Yazarı Ödülü Vural Bingöl'e, Yılın En Başarılı Yönetmeni Ödülü Mersin Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Murat Atak'a, Yılın En Başarılı Yapımı Ödülü İstanbul Büyükşehir Belediyesi katkılarıyla gerçekleştirilen Ben Nazım Müzikali'ne, Yılın En Başarılı Kadın Oyuncusu Ödülü Ebru Unurtan Urağ'a, Yılın En Başarılı Çocuk Oyunu Ödülü "Peter Pan ve Varolmayan Ülke" Müzikali'ne verildi.

Geçtiğimiz İki Yılın Ödülleri Sahiplerini Buldu İki yıl boyunca pandemi koşullarında İsmet Küntay Ödülleri duyuruldu ancak tören düzenlenmediğinden sahiplerine ödülleri verilemedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları da geçtiğimiz yıl "tiyatro sanatına katkıları"ndan dolayı ödüle değer görülmüştü.

Pandemi döneminde ödülleri duyurulan İstanbul Devlet Tiyatrosu, Ankara Sanat Tiyatrosu, Nedim Saban (Tiyatro Kare), Dilek Türker (Tiyatro Ayna), Tamer Levent ('Sanata Evet' Platformu), Füsun Demirel (Tiyatro 11), Reha Özcan, Remzi Buharalı, Okday Korunan, Serpil Göral, Ümit Baykurtalp Tiyatrosu ve "Begonviller Yaza Açar mı?" isimli yapıt da ödüllendirildi.

Ayşegül İşsever: "Seyircimizle kucaklaştık"

Genel Sanat Yönetmenimiz Ayşegül İşsever rahatsızlığı nedeniyle katılamadığı için Kurumumuz adına ödülü Hüseyin Sorgun aldı.

Levent Üzümcü, Rüstemoğlu Cemal'in Tuhaf Hikayesi oyunuyla tören saatlerinde sahnede olduğu için yerine oyunun yazarı ve yönetmeni Cengiz Toraman ödül törenine katıldı.

Ayşegül İşsever, ödül gecesinde okunmak üzere gönderdiği yazısında; "Tiyatronun ödüllendirildiği böylesine güzel bir gecede, bu güzel topluluğun arasında olamadığımdan ötürü son derece üzgünüm.

Kurumumuza bu ödülü layık gören başta çok kıymetli ve bir dönem genel sanat yönetmenliğimizi de yapmış Kurucu Başkan Sayın Hayati Asılyazıcı'ya, ödül jürisine, 47 yıldır bu ödül törenlerinde emeği geçenlere, özellikle Küntay Ailesine ve ev sahiplikleri için Büyük Kulüp'e teşekkür ederim.

Bizim mesleğimiz tiyatro. Geleneğiyle ve tarihiyle köklü bir sanat kurumunda mesleğimizi yapmaktan son derece mutluyuz.

Ustalarımızdan miras aldığımız sorumlulukla, kurumumuzu geleceğe taşımak, kaliteli çalışmalara imza atarken, sorumluluk duygusuyla başta meslektaşlarımız ve seyircimiz olmak üzere, hayata da kayıtsız kalmadan, oyunlarımızı sahnelemeye devam ediyoruz.

Salgınla birlikte hepimiz zor zamanlar geçirdik. Birçok sanat kolu ve sanatçılarımız yaşam mücadelesi verdi.

Bu zor zamanlarda, biz Şehir Tiyatroları olarak sahnelerimizi özel tiyatrolara açarak bir dayanışma sergiledik.

O günlerde birbirimize tutunarak zorlukların üstesinden gelmeye çalıştık.

Şimdi, o günleri geride bırakmış olmanın da heyecanıyla, "İstanbul Klasiklerle Buluşuyor" temasıyla bu sezonumuzu açtık.

Seyircimizle, İstanbullularla kucaklaştık. Hepinizi oyunlarımıza bekliyoruz.

Birlikte, dayanışma içerisinde, sanata, tiyatroya bireysel ve kurumsal katkı sunduğumuz, sağlıklı, güzel günlerde buluşmak dileğiyle…"

Ödül alan sanatçımız Levent Üzümcü'ye İBB Şehir Tiyatroları adına teşekkür eder, başarılarının devamını dileriz.

Kaynak: Magazinkolik / Magazin

İsmet Küntay Sadece Sondakika Magazin Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title