Haberler

Gökhan Özoğuz Noktayı Koydu: Hiçbir Cemaate Bağlı Değilim

Güncelleme:

Nureddin Cerrahi Dergâhı'nın yanındaki evi aldığı haberlerini yalanlayan Gökhan Özoğuz, "Hiçbir cemaate bağlı değilim" diyerek tartışmalara noktayı koydu.

Athena grubunun solisti Gökhan Özoğuz, önceki akşam Nişantaşı'nda görüntülendi. 'O Ses Türkiye' birincisi Emre Sertkaya'yla toplantı yaptıklarını belirten şarkıcı, ikinci defa baba olmanın heyecanını yaşadığını söyledi. Özoğuz, "Eşim Melis'le ikiz bebek bekliyoruz. Birinin adı Ali olsun istiyorum. Çok güzel bir isim" dedi.

"CEMAAT EVİ DEĞİL, MUSİKİ OKULU"

Nureddin Cerrahi Dergâhı'nın yanındaki evi aldığı haberleri basına yansıyan şarkıcı, "2007'de haftanın 3-4 günü Türk Tasavvuf Musiki Vakfı'na musiki çalmaya, öğrenmeye gidiyorduk. Orada yıkık tarihi evler vardı. Onlardan birini alıp restore ettirdik. Orası cemaat evi değil, musiki okulu. Hiçbir cemaate bağlı değilim" şeklinde konuştu.

Daha önce basında çıkan haberlerde Gökhan Özoğuz'un Cerrahi Tarikatı'na mensup olduğu öne sürülmüştü. Cerrahi Tarikatı'nda bulunan ünlü isimlerden bir kaçı da şöyle; Ahmet Özhan, Mazhar Alanson, Cem Yılmaz, Ali Taran.

İşte Athena'nın aldığı söylenen o ev;

CERRAHİ TARİKATI'NIN BİLİNEN ÖZELLİKLERİ

Cerrahiler Türkiye'deki 12 tarikattan birinin kolu. Cerrahi Cemaati'nin lideri, Şeyh Nurettin Cerrahi... Dünyada yaklaşık 30 bin, Türkiye'de 5 bin müridi bulunuyor. Cerrahilik, Halvetiye Tarikatı'nın en bilinen kolu. Günümüzde özellikle sanatçılar arasında etkin. Dergâhı Karagümrük'te bulunan tarikatın dünyada 30 bin üyesi bulunuyor.

Cerrahi tarikatı, Osmanlı'nın son dönemlerinde özellikle de İstanbul'da üniversite gençliği üzerinde çok etkili olan bir tarikattır. Osmanlı'nın son dönemlerinde birtakım tarikatların karışımlarından yeni tarikatlar meydana gelmiştir. Bunlardan biri de Cerrahiler'dir. Cerrahi tarikatı birtakım hükümlerini Kadiri tarikatından, birtakım uygulamalarını da Rifai tarikatından almıştır.

EN ESKİ DERGÂHLARDAN

Cerrahiler'in Karagümrük'teki Canfeda Camii Sokağı'nda bulunan dergahı ise, Sultan III. Ahmed tarafından 1703 yılında Nureddin Cerrahi için yaptırıldı. Tekkede Tevhidhane, türbe, erkekler bölümü ve kadınlar bölümü bulunuyor. Türbe, özgün unsurlarını yitirmeden varlığını devam ettirebilen nadir dergahlardan biri olarak kabul ediliyor. Dergahta toplantılar öncesi halka yemek veriliyor. Toplantılara Japonya, İtalya, İngiltere ve ABD'deki müritler de zaman zaman katılıyor.

Kaynak: Haberler.com / Magazin

Gökhan Özoğuz Nişantaşı Türkiye Athena Magazin Haberler

İmamoğlu'ndan Erdoğan'ın Roma gezisi eleştirisine yanıt: Kamu parasını korumayı bana mı öğretecek?

İmamoğlu'ndan Erdoğan'ın Roma gezisi eleştirisine yanıt: Kamu parasını korumayı bana mı öğretecek?

'7 çocuğum aç' deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

"7 çocuğum aç" deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na 'Roma turu' tepkisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na "Roma turu" tepkisi

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 29 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Sandık Kokusu Metin Akdülger neden ayrıldı? #128250 İstanbul'un Fethi otobüsler ücretsiz mi 2024? #129300 29 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 29 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Survivor Yunus Emre elendi mi? #129300 29 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 29 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 29 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 29 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 29 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! #128220 29 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 29 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 29 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680
Ali Koç'tan Aziz Yıldırım'a tarihi çağrı: Televizyonda, yüz yüze konuşalım

Ali Koç'tan Aziz Yıldırım'a tarihi çağrı: Televizyonda, yüz yüze konuşalım

500

Yorumlar (19)

LAK LAK LAK:

Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz. Mustafa Kemal Atatürk.

20
52
yanıtYanıtla
Sıvacı:

Ulan tipe bak gavur dan ne farkın var görünüs olarak kim bir kavme benzerse onlardandir. Lale ye bak buda kendini adamdan sayiyorya ne diyim.

14
48
yanıtYanıtla
gurbetci Mobil-ANDROID:

Bu tipi kim cemaate alir

4
28
yanıtYanıtla
Kursun Kalem:

Cemaatler ve tarikatlar sirktir arkadaslar. Peygamberimiz zamaninda böyle seyler yoktu. Kendiside her zaman "la ilahe illa Allah" demistir, yani yalnizca Allah! Aracilara ne ihtiyac, o tarikatlarin ve cemaatlerin liderleri sadece rantcidirlar, dinimizi kendi emellerine alet ederler. Bu yüzden " la ilahe illa Allah" !!!

6
26
yanıtYanıtla
ALLAH A GİDEN YOL:

Nasipsiz cahil

yanıt1
yanıt2
capanoglu:

Bu millete rahatlik yaramiyor , yeri geldigizaman atatürke kizanlar , türkiyede 1923 de mi 2016 da mi daha cok cahil var .

2
29
yanıtYanıtla
Rusya bitmisdirMobil-IOS:

Ne tarikati be??? Musulman olun Tarikat sirkdir!!!! Yaziklar olsun

7
19
yanıtYanıtla
KaraMuratMobil-IOS:

Beni ilgilendirmiyor zaten yaşayış tarzı bize ters sanmıyorum ki hiç Bi cemaat ta kabul etsin bunu

4
16
yanıtYanıtla
IMPARATOR TURKMobil-IOS:

Kimden olursa olsun,sizene,adam efendi karakterli,kimseyle işi olmaz,satasmaz,bırakın adam istediği gibi müslümanlığını yasasın yani,

19
0
yanıtYanıtla
doğru ya:

Hiçbir cemaatin de size ihtiyacı yok

9
6
yanıtYanıtla
Tüm 19 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title