Haberler

Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Aybet, YPG yanlısı spikere verdiği cevaplarla alkış aldı

Güncelleme:

Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Gülnur Aybet, Amerikan Fox News kanalına konuk oldu. Canlı yayında Terör örgütü YPG'yi savunan spikerin konuşmalarına karışılık veren Aybet, cevaplarıyla alkış topladı.

Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Gülnur Aybet, dün İngiliz Channel 4 News kanalına konuk olmasının ardından bu kez de Trump yanlısı Fox News'e konuk oldu. Aybet, programda YPG'yi savunan ve Türkiye'nin operasyonuna karşı çıkan ABD'li spikerin iddialarına karşı cevaplarıyla dikkat çekti.

ABD'Yİ YPG KONUSUNDA ELEŞTİRDİ

Amaçlarının Batı dünyasının da terör örgütü kabul ettiği PKK'nın eş örgütü olan YPG'yi sınırlardan temizlemek olduğunu söyleyen Aybet ikinci hedeflerinin de 1-2 milyon Suriyeli mültecinin evlerine dönmesi olduğunu söyledi. Aybet, YPG'yi silahlandırmasının ardından bu örgütün Suriye'de çok fazla toprak ele geçirdiğine dikkat çekti. Araya giren ABD'li sunucu, Aybet'e "ABD'yi teröristlere yardım etmekle mi suçluyorsunuz" diye sordu. ABD'nin YPG'yi destekleme politikasından vazgeçmeye çağıran Aybet, devam eden bu birlikteliğin kendilerini hayal kırıklığına uğrattığını söyledi. Fox News sunucusu da Mısır'da Müslüman Kardeşler ve Gazze'de Hamas'ın Türkiye tarafından desteklemesinin ABD'yi hayal kırıklığına uğrattığını savundu.

Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Aybet, YPG yanlısı spikere verdiği cevaplarla alkış aldı

"SİZ BİZE SATMADINIZ NE YAPACAKTIK?"

Sunucunun "S-400 füzelerine sahip olduğunuz doğru değil mi?" sorusuna Aybet, "Siz bize bunu satmadınız. Ne yapacaktık" diye karşılık verdi.

"TRUMP BU POLİTİKAYI OBAMA'DAN YER ALDI"

"Türklerin söylediği bir şeye neden inanalım ki?" Türk askerinin ABD askerlerine savaş açmakla suçlayan sunucuya Aybet, bunun YPG'nin yalanı olduğunu söyledi. DEAŞ ile mücadelenin sekteye uğradığını iddia eden spikere karşı Aybet, terörist gruba karşı başka bir terörist grubun kullanılmasının yanlış olduğunu ve Trump'ın bu politikayı Obama'dan devraldığını belirtti.

Kaynak: Haberler.com / Magazin

Amerika Birleşik Devletleri Gülnur Aybet Fox News YPG Haberler

500

Yorumlar (55)

chp li genç:

size dedik s400 ler gereksiz amerika kızdı sizin yüzünüzden

5
40
yanıtYanıtla
algıcımısın:

aklın sıra chp ler hakkında algı mı yapıyorsn??

yanıt16
yanıt2
artvinli:

dostum bu saatten sonra S 400 demek namus demek kızımız oğlumuz demektir birisi kızdı diye namusundan oğlundan kızından vazgeçiyorsan o zaman bir diyemem sana

yanıt19
yanıt5
:

KIZAN BUZ KALIBINA OTURSUN. BİZ ONLAR İÇİN ENSESİNE VURULUP İSTEDİKLERİNİ YAPACAK BİR MİLLET DEĞİLİZ SINIRLARIMIZIN GÜVENLİĞİNİ SİLAHLA TEHDİT EDEN SÜPER GÜÇLERE ONLARLA BAŞ EDEBİLİR KORUMA KALKANI ALMAK GEREKSİZLİK Mİ SINIRLAR BİR ÜLKENİN NAMUSUDUR İŞTE O NAMUSU KORUMAK İÇİN ASLANLAR ŞEHADETE ERİYOR YILLARDIR BİZİ SOĞUK SAVAŞLA KARIŞTIRANLARA KARDEŞ KAVGASI ÇIKARANLARA EKONOMİMİZE GÖZ DİKENLERE ACI SÖZÜNÜZ HİÇ Mİ YOK BİRAZ MİLLİ DÜŞÜNÜN MİLLİ OLUN

yanıt3
yanıt2
ARTVİNLİ:

yazıda eksiklik olmuş bir şey diyemem sana demek istedim

yanıt1
yanıt0
trakyalı:

sen de otur ağla abd kızdı diye. . şaşkın 40 yıldır pkk yı besleyip palazlandıran abd s 400 ler için mi kızdı diyorsun. . aqklına şaşarım. . amaç ikinci israil devleti. . bunu kendileri beyen ediyor. . bu abd nin hem de avrupalıların hayali. . azıcık kafanı kumdan çıkart veye dünyaya bi at gözlüksüz bak bunun gelecek yıllarda bir beka meselesi olduğunu göreceksin ülkemiz açısından. . ırak bölündü suriye bölündü sırada iran ve türkiye var ikinci israil için. . tabii görebilirsen. . hayırlı işler. . .

yanıt2
yanıt0
EkSeS:

CHP zihniyeti tam da bu . . amerika kizdi diye , vatandasini suclar :)Kizmasini birak . . . vurunca , biz nasil geri vuracagiz , onu düsünsende , TÜRKIYE''ye yararli olursun !

yanıt6
yanıt5
SAZAN AVİ:

yahu adam dalga geçmiş bunu gerçekten anlayamıyor musunuz? IQ lar çok düşük çok

yanıt10
yanıt8
ENİS:

FATİH PORTAKAL''IN AMERİKAN VERSİYONU. MALUM AYNI MUSLUKTAN SU İÇİYORLAR. TEK BESLENME KANALLARI İSE ORTAK:''R. T. E KARŞITLIĞI''. . . ÖNEMLİ DEĞİL. BEN, ÜLKEMDEKİ TÜM MİLLİ DEĞERLERİMİZE SAHİP ÇIKAN, SAVUNAN HANGİ PARTİ OLURSA OLSUN, HEPSİNİ SEVİYOR VE SAYIYORUM.

21
6
yanıtYanıtla
ABLACIĞIM SENİ SEVİYORUZ..:

HELAL SANA

22
5
yanıtYanıtla
Tüm 55 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title