Haberler

Zeki Müren tartışmasına dahil olan Bülent Ersoy'dan Alpay'a tepki

Güncelleme:

Sanatçı Alpay'ın, "Zeki Müren, Türk Sanat Müziği'ni katletmiştir. Ölçüsüz tavırlarıyla Türkiye'de kötü örnek olmuştur" açıklamalarının ardından Bülent Ersoy da sessizliğini bozdu. Ersoy, "Sanatçıların özel yaşamları ile sanatlarını birbirine karıştırmayın. Zeki Müren sanatçı doğan büyük bir duayendi" dedi.

Sanatçı Alpay, geçtiğimiz gün Zeki Müren hakkında, "On kulağım olsa biriyle Zeki Müren dinlemem. Zeki Müren abartılı üslubu ve Türkçe'siyle Türk Sanat Müziği'ni katletmiştir. Ölçüsüz tavırlarıyla Türkiye'de kötü örnek olmuştur. Kendi kendisini 'Sanat Güneşi' ilan etti. Herkes 'Ne hokkabazlık yapacak?' diye programa giderdi. Çok alkış alanları kovdururdu." şeklinde açıklama yapmıştı. Birçok ünlünün gerginliğe dahil olmasıyla birlikte de Alpay'a tepkiler çığ gibi büyümüştü.

"SUSKUNLUĞUMU KORUYAMADIM"

Tepkilerin ardı arkası kesilmezken Zeki Müren'e sevgisi ve yakınlığıyla bilinen Bülent Ersoy da sosyal medya hesabı Instagram'dan bir açıklama yaptı. Müren'in seslendirdiği "Karanlık Ufuktan Güneş Doğmadı" eserini paylaşan Ersoy,

"Muhterem takipçilerim; bugün gündeme düşen talihsiz bazı spekülatif açıklamalar karşısında suskunluğumu koruyamadım. Çünkü söz konusu sanat ve büyük sanatkarlardı. Türk Sanat Musıkisinin en nadide ve en zor makamlarından biri olan Dilkeşhaveran makamındaki bu şarkı Zeki Arif Ataergin beyefendiye aittir. Ve Türk Sanat Musıkisinin saz üstadlarının refakatleri ile bilhassa yaylı tambur sazının deha icraakarı merhum büyük Ercüment Batanay ( ki büyük usta ile son nefesini verdiği ana kadar gerek sahne emisyonlarım gerekse özel hayatımda da 30 sene özel sazım olarak daima beraber olup, çalışmaktan gurur duyduğum, onör duyduğum) bu büyük dehanın refakatleri ile ölümsüz iki dev sanatçının saz ve yorumlarından yapılan icraları sizlere aktarmaya mecbur hissettim kendimi." dedi.

Zeki Müren tartışmasına dahil olan Bülent Ersoy'dan Alpay'a tepki

"SANATÇI OLUNMAZ, SANATÇI DOĞULUR"

Zeki Müren'in büyük bir duayen olduğunu belirten Ersoy, sözlerine şöyle devam etti: "Hanımefendiler ve beyefendiler; sanatkarlar güçlerini yeteneklerinden , seslerinden, yüksek ruhlarından ve de bilgi birikimlerinden alırlar. O yüzden sanatçılar için "Sanatçı olunmaz , sanatçı doğulur" sözüyle Zeki Müren sanatçı doğan büyük bir duayendi. Kişilikler ve özel yaşamlar ile gerçek sanatkarların, gerçek sanatlarını istirhamım odur ki birbirlerine karıştırmamak gerekir. Bu büyük, yeri doldurulamayacak yorumculardan bahsederken lütfen daha hassasiyet ve kendilerine yakışır tarzda söylemler ile bahsetmenizi o devirde yaşayan bir sanatçı olarak herkesten recalarım ile istirham ederim efendim."

Zeki Müren tartışmasına dahil olan Bülent Ersoy'dan Alpay'a tepki

Kaynak: Haberler.com / Magazin

Bülent Ersoy Zeki Müren Türkiye Haberler

500

Yorumlar (52)

KONU BAŞKA:

Konu ses güzelliği değil. Konu Türk toplum yapısına bu tiplerin verdikleri zarar. Lut kavminin yolunda gidenlerin nasıl tanımlandığı tüm dinlerde ortadayken, bu durumu nasıl normal görebilirsiniz. Acı olan şu ki, bu tipleri canıpahasına savunanlar her geçen gün artıyor. Yazık insanlığa. . .

24
10
yanıtYanıtla
...:

nasil cahil ve geri kafalisiniz. Tarihten haberiniz yok, bilimden ilimden. bos bos bos. . . . Dinini kendin yasa, baskalarina dayatamazsin, yobaz!

yanıt6
yanıt6
VATANDAŞ:

ZEKİ MÜREN ŞARKILARI İYİ BÜYÜDÜM AMA GÖRÜNÜŞÜMÜ YAŞAM TARZIMI DA HİÇ DEĞİŞTİRMEDİM BİRAZ DA BU TERCİH KİŞİLERE BAĞLI

yanıt6
yanıt0
aas:

alpay''ın müzik eleştirmenliği yaptığı bi yer burası. . . evet canım ülkemde gereksiz insanla dolu

16
13
yanıtYanıtla
Paladayı:

FISTIK NASILSIN

yanıt1
yanıt1
İstanbul:

Hadi bakalım cesaretiniz varsa bülent ersoy aynı şekilde eleştirin mahkemede alırsınız soluğu ama ölmüş bir insan mahkeme ye gidemez tabiki saldırın bitikler sizi

14
9
yanıtYanıtla
İlayda:

Kız sen istanbulun neresindensin ???

yanıt6
yanıt4
Kumru:

Zeki Müren in sesi ve yorumu tartışmaya açık bir mevzu değildir müzikten biraz anlayan bunu bilir ölünün arkasından konuşulmaz Alpay bey işinize bakınız gündem olma çabanızıZeki Müren kullanarak yapmayın.

16
6
yanıtYanıtla
Hassan:

Zeki Müren gelmiş geçmiş sanatın bir güneşidir.Sesi olmayanlar biraz şarkı söyleyip sesi gidenlerin laf söylemesi gerekir.

13
9
yanıtYanıtla
Cahillik:

İnsanların tercih ve yatakodasına girmekten bine zaman vazgeçeceksiniz? Yazık. İnancıyla sevabıyla günahıyla herşeyi kendin için yaşa. Başkalarına karışarak, nefret kin saçarak islamı savunduğunu mu sanıyorsun?? Acınacak türden insanlar

15
7
yanıtYanıtla
Tüm 52 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title