Haberler

    Contemporary İstanbul 5 Ekim'de başlıyor

    Güncelleme:

    16. Contemporary İstanbul, kentin kültür mirasında önemli bir yeri olan ve Camialtı ve Taşkızak Tersanelerini kapsayan bölgesel yenileme ve restorasyon projesi olarak bilinen, Tersane İstanbul'da kapılarını ziyaretçilere açacak.

    16. Contemporary İstanbul, kentin kültür mirasında önemli bir yeri olan ve Camialtı ve Taşkızak Tersanelerini kapsayan bölgesel yenileme ve restorasyon projesi olarak bilinen, Tersane İstanbul'da kapılarını ziyaretçilere açacak. Bu yıl yine ilk kez Focus Russia projesi ile Moskova ve St. Petersburg'dan çağdaş sanat galerilerini, sanatçılarını ve koleksiyonerlerini ağırlayacak olan fuarda ayrıca Moma ve Garage Museum of Contemporary Art da müzeler bölümünde yer alacak.

    Proje yönetimi Tabanlıoğlu Mimarlık tarafından gerçekleştirilen ve World Architecture Festival Awards 2019'un Gelecek Projeleri" kategorisinde yer alan ve açılışı merakla beklenen Tersane İstanbul, Contemporary Istanbul için proje bitiş süresini öne çekerek, hedeflenen tarihten sekiz ay önce kapılarını açacak.

    Akbank Yönetim Kurulu Başkanı Suzan Sabancı Dinçer fuarla ilgili şu görüşleri paylaştı: "İlk günden beri inanç ve güvenle desteklediğimiz Contemporary İstanbul, her yıl kendini yeniliyor, hedeflerini büyütüyor, daha da heyecanlı işlere imza atıyor. Bu sene fuarın, sanat-severlerle İstanbul'un kültür mirasında önemli bir yeri olan Tersane İstanbul'da buluşması için özel çaba ve emek gösterildi. Gerçekten çok heyecanlıyım zira çok etkili bir sonuç bekliyorum. Sadece mekan değişiminden dolayı değil, hayatın nispeten normale dönmesinden ötürü de bu yıl epey farklı olacak. Başta Rusya olmak üzere fuara ilk defa katılacak müze, galeri ve sanatçılarla değişik ve vizyoner bir çağdaş sanat deneyimi yaşanacağına inancım tam."

    Sonbaharda gerçekleştirilecek İstanbul The Lightstan eserler de fuar alanında yer alacak.

    İlki 2020 Aralık ayında İBB'nin mekan desteği ile gerçekleştirilen dev heykel ve dijital-yeni medya alanında eser veren yerli ve yabancı sanatçıların eserlerinin İstanbul'un park ve meydanlarında sergilendiği İstanbul The Lights'ın ikincisinin hazırlıkları devam ederken, bu seçkiden eserler de fuar alanında izleyicilerin ilgisine sunulacak.

    Kaynak: Hürriyet / Magazin

    Hakan Binbaşgil İstanbul Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title