Haberler

Macron'a sunulan koronavirüs raporu korkuttu! Fransa'da 300 ile 500 bin arasında kişi ölebilir

Güncelleme:

Fransa'da Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un isteği üzerine hazırlanan koronavirüs raporunda yer alan veriler ülkenin gündemine oturdu. Fransız basınında yer alan haberlere göre, raporda 300 bin ile 500 bin kişinin ölebileceği belirtildi.

Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve 5 bin 833 insanın ölümüne neden yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını dünyada hızla yayılmaya devam ediyor. Dünyada büyük panik yaratan ölümcül virüsün Avrupa'da en çok görüldüğü ülkelerden biri olan Fransa'da hazırlanan bir rapor, ülkede şok etkisi yarattı.

"300 İLE 500 BİN KİŞİ ÖLEBİLİR"

Koronavirüs nedeniyle 120 kişinin hayatını kaybettiği Fransa'da Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un isteği üzerine koronavirüs araştırmaları için bilimsel bir kurul kuruldu. Kurul, Fransa'da alınabilecek önlemleri ve koronavirüse dair senaryoları içeren bir rapor hazırladı.

Fransız medyasında yer alan haberlere göre, Cumhurbaşkanı Macron'a sunulan raporda Fransa'da koronavirüs nedeniyle 300 ile 500 bin arasında kişinin hayatını kaybetmesi bekleniyor. Rapora göre, koronavirüs salgınının önüne geçilebilmesi için 30 ile 100 bin arasında yoğun bakım yatağı gerekiyor.

ÖLÜ SAYISI 120'YE YÜKSELDİ

Öte yandan, Fransa Sağlık Bakanı Olivier Veran, France 2 kanalında yaptığı açıklamada, virüs bulaşan kişi sayısının 900 kişi artarak 5 bin 400'e ulaştığını, hastaların 400'ünün yoğun bakımda tedavi gördüğünü söyledi.

Salgın nedeniyle 29 kişinin daha yaşamını yitirdiğini ve böylece hayatını kaybedenlerin sayısının 120'ye yükseldiğini belirten Veran, virüsle mücadele kapsamında alınan önlemler konusunda Fransızların daha bilinçli hareket etmesi gerektiğinin altını çizdi.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Emmanuel Macron Koronavirüs Fransa Dünya Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title