Haberler

Limanda Tatbikat

Trabzon Limanında, Halk Sağlığı Acil Durum Tatbikatı yapıldı.

Trabzon Limanında, Halk Sağlığı Acil Durum Tatbikatı yapıldı. Senaryo gereği, bir yolcu gemisinde yüksek ateş, öksürük gibi şikayetleri olan iki hasta, özel giysili görevlilerce gemiden alınarak ambulansla hastaneye götürüldü.

Senaryo gereği, açıkta bulunan yolcu gemisinde bulunan iki hastaya yardım için sahil güvenliğe ait botla gelen 3 görevli, gemiye binerek hastalara müdahale etti sonra hastaneye götürdü.

Gerçeğini aratmayan tatbikatla ilgili bir konuşma yapan Trabzon Vali Yardımcısı Kamil Sarıaslan, tatbikatın amacına uygun gerçekleştiğini belirterek tatbikatta görev alanları kutladı.

Senaryoya göre, yolcu gemisinin geldiği bölgenin Dünya Sağlık Örgütünce tespit edilen Coronavirüs açısından bulaşık bir bölge olduğunu belirten Sarıaslan, şunları söyledi: "Ülkemizin de aralarında bulunduğu 194 ülkenin taraf olduğu ve yasal bağlayıcılığa sahip bir uluslararası sözleşme olan Uluslararası Sağlık Tüzüğü 2005'e göre halk sağlığı riskleri için uluslararası giriş noktalarında havalimanı, liman ve kara hudut kapısı bazı halk sağlığı kapasitelerin geliştirilmesi yükümlülüğü bulunmaktadır. Ülkemiz bu kapasiteleri geliştirmekte olduğu 13 uluslararası giriş noktasına 'Belirlenmiş giriş noktası olarak belirlenmiştir. Söz konusu yükümlülüklerden birisi de belirlenmiş giriş noktalarının halk sağlığı acil durum planlarının hazırlanması ve bu planların tatbikatlarda test edilerek güncellenmesidir. Bu kapsamda belirlenmiş giriş noktalarından biri olan Trabzon Alport Limanı Halk Sağlığı Acil Durum Planı sağlık denetleme merkezimizce liman bünyesinde faaliyet gösteren ilgili kurum ve kuruluşların da katılımı ve katkısıyla hazırlanmıştır. Trabzon Alport Limanı Halk Sağlığı Acil Durum Planı halk sağlığı acil durumlarında halk sağlığı cevabı oluşturmak amacıyla ilgili kurumların görev ve sorumlulukları ile kurumlararası işbirliği ve eşgüdümü tanımlanmaktadır. Senaryo gereği Karadeniz'in Kuzeyindeki bir limandan gelen yolcu gemisinden yüksek ateş, öksürük gibi şikayetleri olan iki hasta yolcu olduğu bilgisi kaptan tarafından Sağlık Denetleme Merkezi'ne bildirilmiştir."

Yolcu gemisinin geldiği bölgenin Dünya Sağlık Örgütünce tespit edilen Coronavirüs açısından bulaşık bir bölge olduğunu anlatan Sarıaslan, sözlerini şöyle tamamladı: "Vakalar, uluslararası yayılım gösterebilecek bir halk sağlığı acil durumu olarak değerlendirilir. İlgili birimlerin katılımıyla devam eden tatbikat, hastalık şüphesi taşıyan iki yolcunun özel donanımlı 112 Ambulans ekibi tarafından gemiden alınarak Kanuni Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürülerek hastanenin Enfeksiyon Hastalıkları Kliniğinin özel olarak hazırlanmış bölümünde karantinaya alınmaları ile sona ermiştir" - TRABZON

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Kamil Sarıaslan Trabzon Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title