Haberler

Leyla Zana, Erdoğan'dan Randevu İstedi; Erdoğan'dan "Görüşebiliriz" Yanıtı Geldi

Güncelleme:

HDP'li Leyla Zana, sürpriz bir adım atarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan randevu talep etti. Talebi doğrulayan Erdoğan, "Şu anda teklifi değerlendiriyoruz, görüşebiliriz" dedi.

HDP Ağrı milletvekili Leyla Zana'nın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan randevu talebinde bulunduğu gündeme geldi. Sabah gazetesinden Hilal Kaplan, Erdoğan'ın önümüzdeki günlerde Zana'ya randevu verebileceği belirtti.

ERDOĞAN DA TALEBİ DOĞRULADI, "GÖRÜŞEBİLİRİZ" MESAJI VERDİ

Cuma namazı çıkışı gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan da, Zana'nın randevu talebini doğrulayarak, "Öyle bir talebi oldu. Şu anda arkadaşlarımıza da değerlendirelim dedim. Bu değerlendirme neticesinde kanaatim kabul edilmesinden yanadır. Kabul edip kendisiyle görüşebiliriz" açıklamasında bulundu.

"BU SORUNU ÇÖZERSE ERDOĞAN ÇÖZER" DEMİŞTİ

Zana çözüm süreci başlamadan önce 2012 yılında "bu sorunu çözerse Erdoğan çözer" demiş, yine randevu talebinde bulunarak Erdoğan'la bir araya gelmişti.

ÖLÜM ORUCUNA BAŞLAYACAĞINI AÇIKLAMIŞTI

Zana, 7 Haziran öncesi Güneydoğu'daki çatışma ortamına yaşanan ölümlere tepki göstererek ölüm orucuna başlayacağını açıklamıştı.

Zana, Eylül 2015'te gözyaşlarıyla yaptığı açıklamada, "Siyasi aktörler ve çözüm sürecini yakından takip eden yazar ve akademisyenler, elinde silah bulunan tüm kesimlere sesleniyorum. Ölümlerin devam etmesi halinde ölüm orucuna başlayacağım" demişti. Zana, sözlerinin devamında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın devreye girmesini talep etmişti.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Hilal Kaplan Leyla Zana Ağrı Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (73)

ZazaMobil-ANDROID:

Herkes elini taşın altına koysun

0
0
yanıtYanıtla
xxxMobil-ANDROID:

ooo pazarlık var yine dikkat edin kandirmasinlar

0
0
yanıtYanıtla
Lo berdeMobil-IOS:

Bir HDPli olarak söylüyorum, eğer o adamla görüşürse zana beni temsil etmez. Bizim o adamla konuşacak bir şeyimiz yok

0
0
yanıtYanıtla
Çiçek Abbas Mobil-ANDROID:

Doğru bir adim, ne sorun varsa diyalog yoluyla çözülmesi herkesin hayrinadir

0
0
yanıtYanıtla
selim Mobil-ANDROID:

mecliste yemin etmiyen kisinin cumhur baskaniyla gorusemez onu kabul etmek sehitlermiz icin aci bir ani olarak kalacak saygilarimla

0
0
yanıtYanıtla
11111111Mobil-ANDROID:

iyi olur ama Tayyip Erdoğan yola gelmez

0
0
yanıtYanıtla
vatandasMobil-ANDROID:

Gine be deyip kandirmayin çalışacaksınız bolucu senden tiksiniyor um yaptıklarını unutmadık eğer cumhurbaşkanı sana güvenilir hata yapar bu lafım bir yere yazin

0
0
yanıtYanıtla
marslıMobil-ANDROID:

çok güzel bu işler konuşularak çözülür sonuçta insan .hayvanlarsa kavgayla çözmeye çalışır

0
0
yanıtYanıtla
RemziMobil-IOS:

Rte yi sevmem ama TC Cumhurbaşkanı olarak saygı duyarım fakat bu saatten sonra hala bu çıban başı pisliklere randevu verirse hatalarına bir hata daha ekler pkknın bukadar güç kazanmasının sebebi akp dir dönüşü yok pkk bitecek yoksa bukez akp de biter

0
0
yanıtYanıtla
Ycn mtlMobil-IOS:

Şu saatten sonra ne çözüm süreci? Adamlar çözüm süreci adı altında yapacaklarını yaptılar yığdılar silahları tünelleri hazırladılar. Bu kadar şehitin bu kadar ölen sivil vatandaşın hakkı haram olsun eğer tekrar bu sürece başlarlarsa yazıklar olsun

0
0
yanıtYanıtla
Tüm 73 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title