Haberler

Level 3, Türkiye'de Turkcell Superonline'ı Seçti

"İnternet devi" Level 3, Turkcell Superonline ile yaptığı anlaşma kapsamında Türkiye'de POP noktası açarak Türk internetini büyük internet omurgasının içine aldı.

"İnternet devi" Level 3, Turkcell Superonline ile yaptığı anlaşma kapsamında Türkiye'de POP noktası açarak Türk internetini büyük internet omurgasının içine aldı.

Turkcell Superonline'dan yapılan açıklamaya göre, Level 3, Türkiye'de Turkcell Superonline'ı seçti. Yapılan anlaşma kapsamında Türkiye'de POP noktası açan ABD'li "internet devi", Türk internetini büyük internet omurgasının içine aldı, böylece dünya çapında kullanıcıların Türkiye'de üretilen bilgiye daha hızlı ulaşmasını mümkün hale getirdi.

Anlaşma kapsamında sadece Türkiye'nin değil, komşu ülkelerin de yarattığı içerikler Turkcell Superonline ile yapılan anlaşma kapsamında daha geniş kitlelere daha hızlı erişilebilir hale gelecek.

Level 3, dünya üstündeki operatörlerin yaklaşık yarısına direkt olarak erişim sağlayarak dünya üstünde kullanımda olan IP adreslerinin de üçte birinden fazlasına sahip durumda bulunuyor. Dünyada birçok içerik sağlayıcı da Level 3'ten hizmet alıyor. Bu nedenle yapılan anlaşmayla birçok global içeriğe Türkiye'deki kullanıcıların daha hızlı ve yüksek kalitede erişmesi mümkün olacak.

Dünyada internete girmek isteyen bir kullanıcı, aradığı bilginin bulunduğu sunucuya gitmek için birbirine bağlı noktaların yönlendirmesiyle hareket ediyor. Yönlendirme sayısının artması, istenen yere gidilmesini yavaşlatıyor ve bilgiye ulaşılmasını daha zor hale getiriyor. Level 3'ün Turkcell Superonline ile anlaşmasıyla dünya üstündeki kullanıcıların Türkiye'de üretilen video ve benzeri içeriklere ulaşması daha hızlı hale geliyor.

Level 3'ün Türkiye'ye gelmesinin bir yararı da Türk kullanıcılarına olacak. Bundan böyle Turkcell Superonline kullanıcıları, Level 3 ile internet okyanusuna girerken nihai bilgiye daha az dolaşarak ulaşacak ve bu sayede aradıkları bilgiye daha hızlı erişebilecek.

Türkiye de Turkcell Superonline ile kazanacak

Şimdiye kadar Türkiye'de üretilen içerikler ciddi maliyetlerle uluslararası servis sağlayıcılarının veri merkezlerinde tutuluyordu. Turkcell Superonline'ın Level 3 ile yaptığı anlaşmayla Türkiye'nin cari açığının azalmasına katkıda bulunulması planlanıyor. Anlaşmanın sağladığı en önemli faydalardan biri de, Türkiye'nin 2023 yılı hedeflerinden "ülkeyi bir internet üssü yapacak" adımlardan biri olması...

Turkcell Superonline ile Türkiye'ye gelen Level 3 sayesinde sadece Türkiye değil, çevre ülkelerin de internet içerikleri dünyaya Türkiye üstünden açılacak. Böylece Kafkasya ve Orta Doğu ülkeleri, dünyaya açılmak için Türkiye altyapılarını kullanmaya başlayacak.

"Level 3'ü Türkiye'ye getirmeyi başardık"

Açıklamada görüşlerine yer verilen Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Murat Erkan, dünya internetinin yükünü taşıyan şirketlerin, dünyanın her yerinde "internet baronları" olarak tanımlandığı belirterek, şunları kaydetti:

"Biz 2008 yılında Turkcell Superonline olarak bu baronların Türk internetini daha etkin bir biçimde taşımaları için Türkiye'ye gelmelerini kendimize hedef olarak koymuştuk. O günlerde 'İpek Yolu'nu fiber yoluna çevireceğiz' dedik. 'İstanbul'u internetin merkezi yapacağız' dedik. Bu çalışmaların son halkası olarak dünyanın alanında bir numarası olan Level 3'ü Türkiye'ye getirmeyi başardık. Böylesine bir dünya devinin Turkcell Superonline'ın kalitesi ve hizmetini seçerek ülkemize gelmesinden son derece mutluyuz. Bunu yapmak için var gücümüzle çalıştık. Bu başarımızda bizim kadar tüm dünyanın takip etmek istediği içerikleri oluşturan başta Türk dizi yapımcıları olmak üzere tüm içerik üreticilerinin de çok büyük bir payı ve emeği var. Level 3'le yaptığımız bu iş birliğinin, Türk içeriklerinin de dünyaya açılması ve daha yüksek gelir elde etmesini sağlayacak bu kazan-kazan ilişkisini daha geliştirmesine vesile olacağı için de son derece gururluyuz."

Kaynak: AA / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Superonline Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? NO Pelicans Sacramento Kings NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Miami Heat Chicago Bulls NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! 19-20 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title