Haberler

"La Belle Hélène" Opereti, Sanatseverler İle Buluşuyor

Alman asıllı Fransız besteci J. Offenbach'ın bestelediği Operet, ilk kez 1864 yılında Paris'de sahnelendiğinde , hem seyircilerden hem de eleştirmenlerden büyük beğeni toplamıştı.

Operet; Isparta Kraliçesi ve Menelaos'un eşi Helen'in, Truva Kralı'nın oğlu Paris ile kaçış hikayesini gülünç ve nükteli bir şekilde ele alıyor. Bu olay Truva Savaşı'nın çıkmasına sebep olmuştur.

Eserin librettosu, Henri Meilhac ve Ludovic Halévy'e ait (OEK Edisyonu ve Paris Orkestrasyonu). Türkçe çevirisi ise Işık Noyan tarafından yapıldı.

"LA BELLE HÉLÈNE" (Güzel Helen) , Murat Göksu'nun rejisi ile sahneleniyor. Eserin orkestra şefliğini Zdravko Lazarov, koro şefliğini ise Paolo Villa üstleniyor. Eserin dekor tasarımı Zeki Sarayoğlu'na , kostüm tasarımı Serdar Başbuğ'a , ışık tasarımı da Ahmet Defne'ye ait.

Eserde, Paris rolünü Caner Akın ve Ahmet Baykara, Hélène rolünü Şebnem Ağrıdağ ve Hande Soner Ürben, Ménélas rolünü Cenk Bıyık ve Çağrı Köktekin, Agamemnon rolünü Alper Göçeri ve Kevork Tavityan, Calchas rolünü Ufuk Karakoç, Oreste rolünü Nesrin Gönüldağ ve Deniz Likos, Achille rolünü Serkan Bodur ve Yoel Keşap, Bacchis rolünü Banu Ergün ve Funda Güllü, Leaena rolünü Peyman Dorkan ve Zeynep Halvaşi, Parthénis rolünü Betül Görgülü ve Şöhret İnanç dönüşümlü olarak oynarken; Ajax 1 rolünü Zafer Çiftçi, Ajax 2 rolünü Can Reha Gün, Philocome rolünü Engin Yavuz, Euthyclès rolünü Erdem Gedik üstleniyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Offenbach Isparta Paris Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title