Haberler

Kyk Yurtları "Kudüs'e" Işıkla Destek Verdi- Rize /malatya/adana/

RİZE Devlet Hatun Kız Yurdu'ndaki koreografiden detay görüntüler KYK İl Müdürü Necmettin Yavaşi'nin konuşması Öğrencilerden Emine Çeliker ve Kübra Ceylan'ın konuşmaları MALATYA Eşref Bitlis Erkek Öğrenci Yurdu'nda ışıklarla "Küdüs" yazılması KYK Malatya İl Müdürü Ebubekir Kayhan'ın açıklaması...

RİZE

Devlet Hatun Kız Yurdu'ndaki koreografiden detay görüntüler

KYK İl Müdürü Necmettin Yavaşi'nin konuşması

Öğrencilerden Emine Çeliker ve Kübra Ceylan'ın konuşmaları

MALATYA

Eşref Bitlis Erkek Öğrenci Yurdu'nda ışıklarla "Küdüs" yazılması

KYK Malatya İl Müdürü Ebubekir Kayhan'ın açıklaması

İnönü Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğrencisi Hüseyin Yıldız'ın açıklaması

ADANA

Öğrencilerin detay görüntüleri

Saygı duruşu ve istiklal marşının okunması

- Öğrencilerin konuşmaları

AFYONKARAHİSAR

Bacım Sultan Kız Öğrenci Yurdunda İsrail'in protesto edilmesi

KYK Afyonkarahisar İl Müdürü Nurullah Pervaneli'in konuşması

Öğrenci Gülistan Kıran'ın konuşma görüntüsü

Detay görüntüler

- Rize, Malatya, Adana ve Afyonkarahisar'da KYK yurtlarında kalan öğrenciler, İsrail'in Filistinlilere yönelik saldırılarına tepkilerini göstermek amacıyla yurt binalarındaki ışıklarla "Kudüs" yazdı

RİZE /MALATYA/ADANA/ Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurtlarında kalan öğrenciler, İsrail'in Filistinlilere yönelik saldırılarını yurt binalarındaki ışıklarla "Kudüs" yazarak protesto etti.

Rize'de Devlet Hatun Kız Yurdu'ndaki öğrenciler İsrail'in katliamına maruz kalan Kudüslüler'in yanlarında olduklarını göstermek amacıyla ellerindeki telefon ışıklarıyla "Kudüs" koreografisi oluşturdu.

KYK'ya bağlı il genelindeki 1bütün yurtlarda da aynı etkinlik düzenlenirken, Devlet Hatun Kız Yurdu'nda yaklaşık 200 öğrenci ellerindeki telefon ışıklarıyla "Kudüs" koreografisi oluşturarak Kudüslüler'in yanlarında olduklarını göstererek destek verdi.

KYK İl Müdürü Necmettin Yavaşi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kudüs'ün müslümanlar için kutsal bir belde olduğunu söyledi.

Özelikle Ramazan ayında İsrail'in Müslümanlar üzerinde bir oyun oynadığını ifade eden Yavaşi, "Küdüs'teki Müslüman kardeşlerimiz bu zulmü yaşıyorlar. KYK Müdürlüğü olarak bütün yurtlarda öğrencilerimiz Kudüs konusundaki duyarlıklarını gösterdi. Etkinlik kapsamında 200 öğrencimiz telefon ışıklarıyla 'Kudüs' yazısı yazarak tüm dünyaya göstermek istediler. Bu zulmün bir an önce bitmesi adına bütün dünya devletlerinden duyarlılık bekliyoruz." dedi.

Öğrencilerden Emine Çeliker ise, arkadaşlarıyla birlikte duyarlılık adına güzel bir etkinlik oluşturduklarını belirterek, "KYK yurtlarından ziyade üniversite öğrencilerin bir çoğu Kudüs'ün anlamını ve kutsallığının farkında değil. Bu bilince ulaşmak için bu tarz etkinliklerin sıklıkla yapılması lazım. Bu zulmü sadece gündem olduğu zaman hatırlamamız lazım. Her zaman Kudüs'ü gönlümüzde taşımamız gerekiyor. Kudüs İslam açısından çok kutsal bir yer. Oradaki insanlar sürekli zulüm altında bunun bilincinde olamamız gerekiyor." diye konuştu.

Kübra Ceylan da, Türkiye genelinde KYK Yurtlarında düzenlenen "Kudüs Kırmızı Çizgimizdir" etkinliği kapsamında "Kudüs" koreografisi oluşturduklarını söyledi.

Malatya

Malatya'da Kredi Yurtlar Kurumu'na (KYK) bağlı Eşref Bitlis Erkek Öğrenci Yurdu'nda kalan öğrenciler yurt binasını "Küdüs" yazısıyla ışıklandırdı.

Yurt öğrencileri Filistinlilere destek olmak olmak amacıyla yurt binasına oda ışıklarıyla "Kudüs" yazdı.

KYK Malatya İl Müdürü Ebubekir Kayhan yaptığı açıklamada Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın Kudüs temalı çalışmasını hayata geçirdiklerini söyledi.

Öğrencilerinde etkinliğe destek verdiğini aktaran Kayhan,"Küdüs'ün Müslümanların kırmızı çizgisi olduğunu ve asla yalnız bırakılamayacağını işlemek ve tüm dünyaya duyurmak için yurtlarımıza Kudüs yazdık. Küdüs Müslümanlarındır. " diye konuştu.

İnönü Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğrencisi Hüseyin Yıldız ise "Kudüs kırmızı çizgimizdir. Türkiye şu ana kadar her zaman mazlumun yanında oldu, bundan sonra da yapılan zülümlere göz yummayacak. Kudüs yanlız değildir." ifadelerini kullandı.

Öğrenciler, oda ışıklarıyla Kudüs yazdıkları yurt binasının önünde "Kudüs kırmızı çizgimizdir", "Kudüs Müslümanlarındır, Müslümanların kalacak", "Katil İsrail Filistin'den defol" sloganları attı.

Adana

Adana'da Kut'ül Amare Öğrenci Yurdu ile Ceyhan Öğrenci Yurdu'nda kalan öğrenciler, İsrail'in saldırılarına tepki göstermek için yurt binalarının önünde bir araya geldi.

Öğrenciler, binalara projektörle Mescid-i Aksa fotoğrafları ile "Kudüs Müslümanların istikbal ve İstiklalidir" yazısı yansıtarak, İsrail'e tepki gösterdi.

Afyonkarahisar

Afyonkarahisar'da Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu İl Müdürlüğüne bağlı Bacım Sultan Kız Öğrenci Yurdunda kalan öğrenciler, ışıklarla "Kudüs" yazarak Filistin'e yönelik saldırılardan dolayı İsrail'i protesto etti.

Kaynak: AA / Güncel

Kayhan Kudüs Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title