Haberler

Kuzey Kore'den kaçan diplomattan bomba iddia: Kim Jong-un hayattaysa bile ayağa kalkamıyor

Güncelleme:

Güney Kore'ye sığınan Kuzeyli eski diplomat Thae Yong-ho, Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un durumuyla ilgili Amerikan medyasına verdiği demeçte "Hayattaysa bile ne ayağa kalkabiliyor ne de düzgün şekilde yürüyebiliyor" ifadelerini kullandı.

11 Nisan'dan bu yana ortalarda görünmeyen ve sağlık durumuyla ilgili onlarca iddia ortaya atılan Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, koronavirüsüyle birlikte uluslararası medyanın en sıcak gündem maddesi.

ESKİ DİPLOMATTAN ÇARPICI İDDİA

36 yaşındaki Kim'in ilk olarak öldüğü öne sürülmüş ardından ise fazla kilolarıyla bilinen liderin kalp rahatsızlığı nedeniyle ameliyat olduğu ve yoğun bakıma alındığı iddiaları gelmişti. Geçtiğimiz hafta sonu Çin'den bir doktor heyetinin Kim'in durumunu netleştirmek için Kuzey Kore'ye gittiği belirtilirken, bu kez çarpıcı bir iddia da Güney Kore'den geldi. Güney Kore'ye sığınan Kuzeyli eski diplomat Thae Yong-ho, Kim'in durumuyla ilgili ABD medyasına konuştu.

"HAYATTAYSA BİLE AYAĞA KALKAMIYOR"

Kim'in hayatta olduğunu düşündüğünü belirten Yong-ho, "Kim Jong-un yalnızca Kuzey Kore'nin lideri değil. O Kim Il-sung'un torunu. Büyükbabasının doğum günü törenlerine katılamaması bir şeyi net olarak gösteriyor. Hayattaysa bile ne ayağa kalkabiliyor ne de düzgün şekilde yürüyebiliyor" dedi.

EN DOĞRU BİLGİYİ EŞİ VE KIZ KARDEŞİ VERİR

Yong-ho, Kim'in sağlık durumuyla ilgili en doğru bilgiyi eşi veya kız kardeşinin verebileceğini, onların şimdiye dek sessiz kalmasının da spekülasyonları artırdığını vurguladı.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Amerika Birleşik Devletleri Kim Jong Un Güney Kore Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! New York Knicks Philadelphia 76ers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 23 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 23 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir, mesleği ne? 4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 23 Nisan Salı? Kalkınma Yolu Projesi nedir, nereden geçiyor? Sivasspor'un penaltısı doğru mu? Hakem yorumları ne diyor? (Sivasspor - Fenerbahçe) Derin Futbol ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?????? 23 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 23 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title