Haberler
BBC

Kuzey Kore, Japonya'nın Kuzeyine Balistik Füze Fırlattı

Japonya hükümetinden yapılan açıklamaya göre, Kuzey Kore'nin fırlattığı balistik füze, Japonya'nın kuzeyinde seyrettikten sonra, karaya yaklaşık 1180 km mesafede deniz düştü.

Kuzey Kore, füze denemelerine yönelik artan uluslararası baskılara rağmen, yeni bir balistik füze denemesi gerçekleştirdi.

Japonya hükümetinden yapılan açıklamaya göre, Kuzey Kore'den fırlatılan balistik füze, Japonya'nın kuzeyinde ilerlerdikten sonra, karaya yaklaşık 1180 km mesafede denize düştü.

Japonya devlet televizyonu NHK, füzenin Hokkaido'daki Erimo Burnu'nun doğusuna düştüğünü ve herhangi bir zarara neden olmadığını duyurdu.

Yerel saatle sabah 05: 58'de fırlatılan füzenin vurulması için Japonya tarafından herhangi bir çabaya girişilmediği belirtildi.

Japonya Başbakanı Şinzo Abe, Japon halkını korumak için en büyük çabayı sarf ettiklerini söylerken, hükümet füzenin menzili içinde kalan bölgelerde yaşayanlardan "önlem" almalarını istedi.

Japonya Kabine Genel Sekreteri Yoshihide Suga, Kuzey Kore'nin son füze denemesinin kendilerine tehdit oluşturduğunu ve Tokyo'nun buna sert şekilde cevap vereceklerini söyledi.

Suga füze denemesinin Birleşmiş Milletler kararlarını açıkça ihlal ettiğini belirterek "ABD, Güney Kore ve diğer ülkelerle birlikte çalışarak, doğru zamanda uygun cevabı vereceğiz" dedi.

Japon medyası füzenin deniz düşmeden önce 3 parçaya ayrıldığını duyurdu.

Amerika Birleşik Devletleri Savunma Bakanlığı Pentagon da, Pyongyang'ın Japonya'nın üzerinden geçen bir füzel fırlattığını doğruladı.

Pentagon Sözcüsü Robert Manning olayla ilgili olarak bilgi topladıklarını, füzenin ABD için bir tehdit oluşturmadığını söyledi.

Kuzey Kore, cumartesi günü de kısa menzilli

Kuzey Kore'nin füze denemelerini hızlandırması ve bunun karşılığında ABD'nin askeri müdahalede bulanabileceğine yönelik açıklamaları, Ağustos ayı başında bütün dünyada gerilimin artmasına yol açmıştı.

Son olarak Kuzey Kore devlet medyası, ülkenin lideri Kim Jong-un'un ABD'ye bağlı Guam adasına füze saldırısı planını şimdilik ertelediğini duyurmuştu.

Kuzey Kore, geçen ay kıtalararası balistik füze fırlatmasından bu yana Büyük Okyanus'taki ABD toprağı Guam Adasını vurma tehdidinde bulunuyor.

BBC

Kuzey Kore Japonya Guam Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title