Haberler

KKTC'de bir kişi koronavirüs şüphesiyle hastaneye kaldırıldı

Güncelleme:

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin Mağusa kentinde koronavirüs şüphesiyle bir kişi hastaneye kaldırıldı. Hastaneye kaldırılan kişinin, İstanbul'dan beraber geldiği grubun bir kısmının da karantinaya alındığı bildirildi.

Dünya 2 binden fazla kişinin ölümüne yol açan koronavirüs KKTC'de alarma yol açtı. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin Mağusa kentinde koronavirüsü şüphesiyle bir kişi hastaneye kaldırıldı.

İSTANBUL'DAN BİRLİKTE GELDİĞİ GRUP DA KARANTİNAYA ALINDI

Hastaneye kaldırılan, G.E'nin (74) Kıbrıslı Türk olduğu ve tatil için gittiği Dubai'den, İstanbul aktarması ile dönmesinin ardından, koronavirüsü belirtileri göstermeye başladığı belirtildi. Belirtiler üzerine hastaneye kaldırılan hastanın beraberinde, İstanbul'dan gelen grubun bir kısmının da karantinaya alındığı bildirildi.

Hasta ve yanındaki tüm yolcuların Lefkoşa Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi'nde özel olarak koronavirüsü için hazırlanan yere sevk edilmesi bekleniyor.

İLK AÇIKLAMA GELDİ

Gazimağusa Devlet Hastanesi Başhekimi Mustafa Kalfaoğlu, hastanın dün acile geldiğini belirterek, "Dün acilden evine gitmiş. Ama bu sabah yeniden gelince, koronavirüs şüphesi nedeniyle hastayı Lefkoşa Devlet Hastanesi'ne sevk ettik" dedi. Hastanın 74 yaşında olduğunu ifade eden Kalfaoğlu, "Hastamız Dubai'de Çinlilerin de olduğu bir tura katılmış. Buradan döndükten sonra rahatsızlanmış" dedi.

Lefkoşa Devlet Hastanesi Başhekimi Adil Özyılkan da "Hastanın gözlem altına alındığını, araştırmaların sürdüğünü" belirtti. 74 yaşındaki G.E'nin, Lefkoşa Devlet Hastanesi'nde oluşturulan karantina odasına konulduğu öğrenildi.

BAKAN AÇIKLAMA YAPTI

KKTC Sağlık Bakanı Ali Pilli, 'koronavirüs' nedeniyle gözlem altına alınan hasta ile ilgili açıklama yaptı.

Doktorların ilk aşamada hastaya zatürre teşhisi koyduğunu söyleyen Pilli, hastanın Dubai'de tatildeyken koronavirüs taşıma riski olan Çinli turistlerle aynı ortamda bulunmuş olabileceğinden tedbir amacıyla Lefkoşa Devlet Hastanesi'nde gözlem altına alındığını kaydetti.

Pilli, hastadan alınacak örneklerin kesin teşhis için Türkiye'ye gönderileceğini ifade etti.

NE OLMUŞTU?

Çin'de Kovid-19 nedeniyle yaşamını yitirenlerin sayısının 2 bin 347'ye çıktığı, toplam koronavirüs bulaşan kişi sayısının ise 11 bin 477'sinin durumu ciddi olmak üzere 76 bin 288'e yükseldiği bildirilmişti.

Hubey eyaletine bağlı Vuhan kentinde 12 Aralık 2019'da ortaya çıkan yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle aralarında Türkiye'nin de bulunduğu birçok ülke, Çin'de mahsur kalan vatandaşlarını tahliye etmişti.

Yeni tip koronavirüsün, kısa sürede diğer kent ve ülkelere yayılması üzerine Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) "acil durum" ilan etmişti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3. Sayfa

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Mağusa 3. Sayfa Haberler

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

Miçotakis, Hamas için 'Terör örgütü' deyince Erdoğan devreye girdi

Miçotakis, Hamas için "Terör örgütü" deyince Erdoğan devreye girdi

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Bakmadan Geçme

Çitos Efe'nin son hali! "Çocuktan Al Haberi" Efe Koçyiğit son hali nasıl? Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi 25. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Mayıs Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Hayatı sorgulatacak Sigmund Freud sözleri Survivor CANLI izle! 13 Mayıs Pazartesi TV8 Survivor HD izleme linki var mı? Hükümet Kadın nerede çekildi? Hükümet Kadın filmi ne zaman yayınlandı? Hükümet Kadın konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? 13-14 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Maymunlar Cehennemi: Başlangıç konusu nedir, oyuncuları kimler,ne zaman, nerede çekildi? Carl Jung'dan Hayatı Değiştirecek 10 Alıntı Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Miçotakis ne görüştü, konu ne? 13-14 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 13 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 13 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Kavurma yaparken nelere dikkat edilmeli? Sert olmaması için ne yapmalı? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 13 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 13 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 13-14 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi!
Mehmet Şimşek'in açıkladığı kamuda tasarruf paketine CHP'den ilk yorum

Mehmet Şimşek'in açıkladığı kamuda tasarruf paketine CHP'den ilk yorum

500

Yorumlar (24)

biradam:

şu yavrunuza yardım edeceğinize gidin doğuya yardım edinde kendi insanlarnızı yoksulluktan kurtarın

17
14
yanıtYanıtla
biradam:

bırakın şunlara yavru demeye daha dün türkiyeye bağlanmak korkunç diyorlardı eğer biraz gururlu olsanız şunları takmazsınız bile

23
5
yanıtYanıtla
hack:

haklısın kardeşim şu yavruya yardım edeceklerine doğu anadoluya yapsınlarda batı gibi zenginleşsin

yanıt11
yanıt12
biradam:

bırakın şunlara yavru falan demeye yavrularınız türkiyeye katılmak korkunç diyorlar bu ne biçim yavru vatan

21
4
yanıtYanıtla
Memleketim:

Ingiliz yavru Vatan''i diye manset atin. Adamlar en üst düzeyden acik acik mesaj gönderiyor. Suyunu ictigi ekmegini yedigi Türkiye''yle bagimiz bitmeli diye. Sizler hala yavru Vatan diyorsunuz. Ne halleri varsa görsünler.

16
8
yanıtYanıtla
Hasan:

Bak kardeşim belli bir kesmin yapmış olduğu bir söylemi tüm halka maletmek ne kadar doğru olur ki. Genelleme yapmamak en uyugunu

yanıt0
yanıt0
kktc:

ya bıktık sizin şu iğrenç milliyetçiliğinizden. . sen hiç kktc vatandaşı ile konuştun mu. . yok. . ahaber meeeeee izleyicisi seni

yanıt1
yanıt1
ac:

yavru kumar ve gunah kenti

13
11
yanıtYanıtla
kapa:

ada burası. . hatim mi inelim 7/24. . beğenmiyorsan mağaranda yaşa

yanıt1
yanıt1
Gurbetci:

Kimse zorla yollamiyor seni. Isteyen gider, istemeyen gitmez. Onlarda oyle gelir elde ediyor demek.

yanıt1
yanıt1
Tüm 24 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title