Haberler

Kuzalan Tabiat Parkı'nda Çalışmalar

Giresun Valiliği, Dereli ilçesinde bulunan Kuzalan Tabiat Parkı içerisindeki 4,5 kilometrelik yolun 15 Aralık'a kadar tamamlanacağını bildirdi.

Giresun Valiliği, Dereli ilçesinde bulunan Kuzalan Tabiat Parkı içerisindeki 4,5 kilometrelik yolun 15 Aralık'a kadar tamamlanacağını bildirdi.

Valilikten yapılan açıklamada, Vali Harun Sarıfakıoğlulları'nın tabiat parkında incelemelerde bulunduğu belirtildi.

Açıklamada, Giresun'a 45 kilometre uzaklıktaki parkın 482 hektar alana sahip olduğu kaydedilerek, "Park, şelalesi, mağaraları, anıt ağaçları, tarihi değirmenler gibi zengin güzelliklerinin yanında pek çok canlı çeşitliliğine, farklı bir ekosisteme ev sahipliği yapmaktadır." denildi.

Park içerisinde Mavi Göl'ün de bulunduğuna işaret edilerek, şunlar aktarıldı:

"Son dönemlerde ziyaretçi trafiği artan Kuzalan Tabiat Parkı, fotoğraf tutkunları başta olmak üzere, doğa yürüyüşü yapmak isteyenlerin, günü birlik piknik yapanların, dağ bisikleti tutkunlarının ve doğa meraklılarının uğrak yeri olmaya başladı. Bu alana erişimin kolaylaştırılması amacıyla, Giresun Özel İdare Genel Sekreterliği ve Doğa Koruma Milli Parklar Şube Müdürlüğü tarafından çalışmalar yapılmaktadır. Ayrıca Giresun İl Özel İdaresince park içerisindeki 4,5 kilometrelik yol 15 Aralık'a kadar bitirilecek."

Kaynak: AA / Güncel

Giresun Valiliği Giresun Aralık Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title