Haberler

Kutlu Doğum Haftası" Etkinliği - Diyarbakır/

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Yeniler Fikir Kulübü Başkanı Mustafa Şeker'in Kur'an-ı Kerim tilaveti DÜ Konferans Salonu'nda düzenlenen etkinlik'ter detaylar Araştırmacı yazar Ramazan Kayan'ın açıklaması Sarayın dıştan görünümü Çocukların ilahi söylemesi Iğdır Valisi Davut Haner'in konuşması Iğdır'da 700 yıllık Selçuklu dönemi eserlerinden Ejder Kervansarayında Kutlu Doğum Haftası etkinliği düzenlendi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Yeniler Fikir Kulübü Başkanı Mustafa Şeker'in Kur'an-ı Kerim tilaveti

DÜ Konferans Salonu'nda düzenlenen etkinlik'ter detaylar

Araştırmacı yazar Ramazan Kayan'ın açıklaması

Sarayın dıştan görünümü

Çocukların ilahi söylemesi

Iğdır Valisi Davut Haner'in konuşması Iğdır'da 700 yıllık Selçuklu dönemi eserlerinden Ejder Kervansarayında Kutlu Doğum Haftası etkinliği düzenlendi.

Iğdır merkeze bağlı Kervansaray köyünde İl Müftülüğünce düzenlenen ve yaklaşık bin kişinin katılım gösterdiği etkinlikte, öğrenciler ve il müftülüğü personelinden oluşan gruplar tarafından ilahi ve şiirler okundu, slayt gösterisi yapıldı.

Iğdır Valisi Davut Haner, etkinlikte yaptığı konuşmada, "Yüzlerce yıldır Peygamber'in getirdiği bu yüce dinin bayraktarlığını yapan bu büyük milletin fertleri olarak, ecdat yadigarı olan bu mekanda böylesine anlamlı bir programı yaptığımız için Allah'a şükrediyoruz." dedi.

Hz. Muhammed'in en büyük savaşının cehalet ve fitneye karşı olduğunu, bundan dolayı çocukları cehalet ve fitneden uzak tutmak gibi bir sorumlulukları olduğunu ifade eden Haner, şunları söyledi:

"Buralarda tutunmak için bu dinin mensupları olarak çok bedeller ödedik, çok istilalara, çok düşman saldırılarına el birliğiyle kendimiz karşı koyduk ve Allah'a şükür bugün üzerinde ezanlar okunan bu topraklarda kardeşçe yaşıyoruz. Tabi şeytan boş durmuyor, bizlere bunu çok görenler var ama bugüne kadar nasıl el ve gönül birliği yapmışsak bundan sonra da bu toprakları barış ve islam yurdu olmaktan çıkarıp başka yurtlar etmek, kan gölüne çevirmek isteyen her türlü fitneye ve cehalete karşı bu güzel Peygamber'in getirdiği inançtan ilham alarak, onun verdiği manevi güçle, el birliğiyle karşı koyacağız ve her türlü fitne, her türlü cehalet yıkılacak."

Program sonunda katılımcılara gül ve Hazreti Muhammed'in hayatını konu alan kitaplar dağıtıldı.

Diyarbakır'da "Kutlu Doğum Haftası" etkinliği

TÜGVA'nın desteği ve DÜ Yeniler ve Beyaz Fikirler Kulübü'nün ev sahipliği ile "Peygamberin şahsında gençliğin heyecanı ve dirilişi" temalı Kutlu Doğum Haftası etkinliği düzenlendi

Araştırmacı yazar Kayan:

"Liberalizm ve modernizm üzerinden gelen bireyselleşme, bencilleşme, insanların birbirine yabancılaşması ve uzaklaşması karşısında Hazreti Peygamber'in insanlığa sunduğu evrensel İslam kardeşliğinin bu çağda ne kadar ihtiyaç ve önem arz ettiğini daha iyi görüyoruz"

Türkiye Gençlik Vakfının (TÜGVA) desteği ve Dicle Üniversitesi (DÜ) Yeniler ve Beyaz Fikirler Kulübü'nün ev sahipliği ile "Peygamberin şahsında gençliğin heyecanı ve dirilişi" temalı Kutlu Doğum Haftası etkinliği düzenlendi.

DÜ Konferans Salonu'nda düzenlenen etkinlik, Cebeli Nur Cami İmam Hatibi ve Yeniler Fikir Kulübü Başkanı Mustafa Şeker'in Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Araştırmacı yazar Ramazan Kayan, etkinlikte yaptığı konuşmada, Kutlu Doğum'un yeniden dirilişe vesile olmasını temenni ederek dünyayı değiştirme iradesini kaybetmeyen herkesin genç olduğunu söyledi.

Hazreti Muhammed'in hayatından kesitler aktaran Kayan, "Batının umudu olan bu ümmetin evlatları, bugün batıya kaçıyor. Akdeniz ve Ege'de insanlar boğulup kıyıya vuruyor. Ümmet Akdeniz'de boğuluyor. Yeni seferler başlatmalıyız. Ümmetin evlatlarının sığınacağı Mekke ve Medine'yi yeniden biz inşa etmeliyiz. Bizi bekleyen önemli sorumluluklarımız var. Gençliğe ulaşıp bu sorumlulukları anlatmalıyız." dedi.

Bugün insanlığın Hazreti Muhammed'in savunduğu evrensel İslam kardeşliğine ihtiyacı olduğunu dile getiren Kayan, "Liberalizm ve modernizm üzerinden gelen bireyselleşme, bencilleşme, insanların birbirine yabancılaşması ve uzaklaşması karşısında Hazreti Peygamber'in insanlığa sunduğu evrensel İslam kardeşliğinin bu çağda ne kadar ihtiyaç ve önem arz ettiğini daha iyi görüyoruz" dedi.

Bu çağın en büyük sorunun kardeşsizlik olduğunu ifade eden Kayan, şunları kaydetti:

"Kardeşliğin zıttı kurtlaşmaktır. Her türlü kurtlaşmaya karşı hem Türk kurtlaşmasına hem Kürt kurtlaşmasına karşı çözüm kardeş olmaktır. Bunun da en güzel adresi Peygamberimizdir. Onun özellikle Medine'de sunduğu, evrensel İslam kardeşliğini, bu çağa taşıyabilirsek insanlığın sorunları, sancıları ve yaraları dinecektir. Ateş topuna ve kan gölüne dönen dünya, yaşanılır bir hale gelecek. Güvenliğin, barışın ve özgürlüğün adresi Hazreti Peygamberi merkeze alarak onun etrafında oluşan kardeşliği yeniden inşa etmemiz lazım. Çağın bencilleştirici, yalnızlaştırıcı, ötekileştirici sınırlarını aşmamız gerekiyor. İnsanlığa şunu söylememiz lazım, insan insanın kurdu değil, insan insanın yurdudur."

Kaynak: AA / Güncel

Ramazan Kayan Davut Haner Selçuklu Iğdır Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title