Haberler

Kütahya Öğrenci Meclisi, Zafertepeçalköy'de Toplandı

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı Arasında İmzalan Protokol Gereği 'Demokrasi Eğitimi ve Okul Meclisi' Projesi Çerçevesinde Oluşturulan Kütahya Öğrenci İl Genel Meclisi, Zafertepeçalköy Beldesinde Toplandı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalan protokol gereği 'demokrasi eğitimi ve okul meclisi' projesi çerçevesinde oluşturulan Kütahya Öğrenci İl Genel Meclisi, Zafertepeçalköy beldesinde toplandı.

Toplantıya Altıntaş Kaymakamı Faik Arıcan, Altıntaş Belediye başkanı Ferit Karabulut, Zafertepeçalköy Belediye Başkanı Arif Teke, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Nemci Özen, Altıntaş İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bilgili, Kütahya Öğrenci İl Meclisi Başkanı Hatice Yıldırım ile merkez ve 12 ilçe öğrenci il genel meclis üyeleri katıldı. Altıntaş İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bilgili, konuşmasında, "Çocuklarımız, gelecek adına elimizde tuttuğumuz en kıymetli emanetlerimizdir. Çocuklarımızda, demokrasi kültürünün ve bilincinin oluşması, seçme-seçilme ve oy kullanma kültürünün kazandırılması, kendi sorunlarını kendi bakış açılarıyla, tolerans-hoşgörü, çoğulculukla çözmeleri için bu meclisler büyük önem arz etmektedir. Kütahya İl Öğrenci Meclisi'nin burada toplanma amacı da budur" dedi.

Altıntaş Kaymakamı Faik Arıcan ise, "Çocuklarımızın sevgi ve hoşgörü dolu bir ortamda yetiştirilmesi, yeteneklerinin geliştirilmesi, beklentilerinin karşılanması, sorunlarına çözüm bulunabilmesi ve umutlarının canlı tutulabilmesi bizlerin en önemli görevidir" diye konuştu.

Toplantı, Zafertepe ve şehitlikleri ile Dumlupınar Müzesi've şehitliğinin gezilmesi ile son buldu.

(EFE-MŞ)

13.04.2007 16:06 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

title