Haberler

'Kusursuzlar'ın Galası Yapıldı

İlk filmi 'Canavarlar Sofrası' ile 48'inci Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde Dr.

İlk filmi 'Canavarlar Sofrası' ile 48'inci Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde Dr. Avni Tolunay Jüri Özel Ödülü'nü alan yönetmen Ramin Matin, ikinci filmi 'Kusursuzlar'ın galasını yaptı.

50'nci Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması'nda yer alan 'Kusursuzlar' filminin gala gösteriminin ardından, film ekibi seyircilerle söyleşide bir araya geldi. Söyleşide en can alıcıyı soru, filmin kurgucusu Theron Patterson'dan geldi. Patterson, "14 ay bu film üzerinde çalıştım. Bir şeyi çözemedim. Filmin adı 'Kusursuzlar', niye? Çok merak ettim" dedi. Film ekibi içinden gelen bu soru salonu gülümsetirken, senarist Emine Yıldırım, "İroni olması anlamında bu ismi koyduk. Kusursuz değiller. Aslında hiç kimse kusursuz değil. Kadınlardan beklenen bir kusursuzluk örneği var ve öyle bir şey yok. Kusursuzlara karşı bir eleştiriydi" yanıtını verdi.

ALABORA'DAN ÖVGÜ

Dinleyiciler arasında yer alan oyuncu Derya Alabora, filmi "Türk sinemasında çok az rastlanır bir şey karakter yaratmak. Ben her zaman, en fazla bunun sıkıntısını çekmişimdir. Hep tipler üzerinden yola çıkılır. Ender rastladığım karakter üzerine kurulmuş bir filmdi. Kızlar çok başarılıydınız. Senaryo, çok iyi iki karakter yaratmış" sözleriyle değerlendirdi.

'Kusursuzlar'da rol alan Suna Selen, filme bir arkadaşı vasıtasıyla dahil olduğunu söyledi. Selen, filmle ilgili olarak, "Ben de onu çok sevmekle birlikte, senaryoyu okumak istedim. Senaryoyu okuduğum zaman vuruldum. Biz de iki kız kardeşiz. İki erkek kardeş de olabilirdik. Kardeş olarak yetişen insanların, bir anlamda kendi durumlarına büyüteçle bakmaları gibi bir şey. Kardeşler öyledir. Senaryo çok cazip geldi ben de filmin içinden geçerken uğradım" dedi.

SENARİSTİ ETKİLEYEN FİLMLER

Senarist Yıldırım, bir izleyicinin filmde "Mulholland Çıkmazı'nın etkisi var mı" sorusuna ise "Çok sevdiğim bir film var, ama bilinç altında etkilenmiş olabilirim. Filmi izlerken Ingmar Bergman'ın Personası'sı ve eski bir film Baby Jane'e Ne Oldu'nun etkisi altındaydım" şeklinde karşılık verdi.

İŞBİRLİĞİNE DEVAM

Yönetmen Ramin Matin, ilk filmi 'Canavarlar Sofrası'nda yapımcı olarak çalıştığı Emine Yıldırım'la işbirliğinin devam edip etmeyeceğine ilişkin soru üzerine, "Devam edecektir muhakkak. Ortağız. İlk filmimizi beraber yaptık, yapımcısıydı. Bizim için iyi senaryolar yazacaktır" dedi.

Korkusuzlar, 30'lu yaşlardaki iki kız kardeşin, çocukken gittikleri Ege kasabasındaki yazlıklarına bir süre dinlenmeye gitmeleriyle başlayan ve beraber geçirdikleri süre boyunca geçmişteki yaşanmışlıkların peşlerini bırakmamasını anlatıyor. Aile odaklı bir dram öyküsü olan filmin oyuncu kadrosunda aralarında İpek Türktan, Esra Bezen Bilgin, Elif Tasçıoğlu, Suna Selen ve Mehmet Ali Nuroğlu'nun bulunduğu isimler yer alıyor. - Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Kültür Sanat

Emine Yıldırım Ramin Matin Antalya Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title